ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Γιατί επιλέξαμε τον Αλέξη Τσίπρα»

Η Εφημερίδα των Συντακτών  επικοινώνησε με τον ηγέτη του γαλλικού Κ.Κ. και το κορυφαίο στέλεχος του γερμανικού Die Linke, οι οποίοι στη Μαδρίτη αποφάσισαν ομόφωνα να είναι ο Αλέξης Τσίπρας υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν εκπροσωπώντας την Αριστερά. Ο Πιερ Λοράν και ο Χάιντς Μπιερμπάουμ κατέθεσαν την οπτική τους αλλά και το αιτιολογικό για την επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποφασίσαμε να κάνουμε χρήση της καμπάνιας για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να μην αφεθούν απερίσπαστες οι δυνάμεις που ευθύνονται για την κρίση και η άκρα δεξιά να μονοπωλήσουν τη δημόσια συζήτηση.

Στις ευρωεκλογές του Μαΐου θέλουμε να ενώσουμε όλους τους πολίτες, τα κοινωνικά κινήματα, τους συνδικαλιστές και τους ακτιβιστές που εναντιώνονται στη λιτότητα και επιζητούν προοδευτικές λύσεις για την κρίση. Υπάρχουν λοιπόν πολλοί πολιτικοί και συμβολικοί λόγοι για να διαλέξουμε τον Αλέξη Τσίπρα. Η Ελλάδα ήταν το πειραματόζωο για τις πολιτικές λιτότητας, οι οποίες τώρα εφαρμόζονται παντού. Η αστραπιαία άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η απόδειξη ότι η εναλλακτική της Αριστεράς υπάρχει και μπορεί να είναι νικηφόρα.

Στη Γαλλία η άρνηση του Φρανσουά Ολάντ να προσπαθήσει για τον αναπροσανατολισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δημιούργησε απόγνωση. Επιζητούμε λοιπόν να εκφράσουμε και την ελπίδα για μια νέα ευρωπαϊκή οικοδόμηση βασισμένη στην αλληλεγγύη και την πραγματική δημοκρατία.

Προτείναμε στον Αλέξη Τσίπρα για υποψήφιο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, καθώς ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστός στην Ευρώπη ως σύμβολο της πάλης ενάντια στην πολιτική λιτότητας και στις αρνητικές επιπτώσεις της, που επιδεινώνουν δραματικά τη ζωή και τις εργασιακές συνθήκες της πλειονότητας των πολιτών και λειτουργούν αντιπαραγωγικά για την οικονομία.

Ο Αλέξης δίνει φωνή και «πρόσωπο» σε όλους όσοι υποφέρουν από αυτές τις πολιτικές και αντιπροσωπεύει την κοινωνική, δημοκρατικά και ειρηνική εναλλακτική λύση. Ως εκ τούτου είμαστε πεπεισμένοι ότι οι θέσεις με τις οποίες θα πορευτούμε προς τις ευρωεκλογές θα ενδυναμωθούν έχοντας τον Αλέξη ως «πρώτο υποψήφιο».

http://www.efsyn.gr/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Γιατί επιλέξαμε τον Αλέξη Τσίπρα» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">