ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά του εγκλήματος στην Τερψιθέα Γλυφάδας

Σύμφωνα με την τροπολογία 2227/348 που υπογράφει και ο τέως υπουργός κ.Δέντιας, παραχωρείται στο πρώην στρατόπεδο της αεροπορίας στην Τερψιθέα Γλυφάδας έκταση 50 στρεμμάτων για δημιουργία κοιμητηρίου.

Οφείλω να τονίσω ότι είχε προηγηθεί δημοσίευμα του Γλυφάδα web, στις 31/10/2014 (ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΡΨΙΘΕΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ;που καθιστούσε σαφές ότι κάτι ετοιμάζουν στο χώρο του πρώην στρατοπέδου της αεροπορίας, και φωτογράφιζε καθαρά κοιμητήριο.

Στο δημοτικό συμβούλιο Γλυφάδας, που επακολούθησε του δημοσιεύματος, σε ερωτήματα της αντιπολίτευσης, ο κ.Παπανικολάου απαντώντας εξαπάτησε το σύνολο των δημοτών. Αντί να απαντήσει ειλικρινώς για όσα μεθοδεύονταν στο στρατόπεδο, (νεκροταφείο) απήντησε ότι φορτηγά αφήνουν στη περιοχή μπάζα και χώματα, και θα τα πάρουν στη συνέχεια από την περιοχή η οποία θα παραμείνει όπως ήταν αρχικά. 

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στις 11/12/2014, η περιοχή δεν θα παραμείνει όπως ήταν αρχικά δεδομένου ότι προσπαθούν να ''φυτέψουν'' ένα νεκροταφείο σε προστατευόμενη αναδασωτέα ζώνη του Υμηττού, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων. 

Τονίζω ότι η συνοικία που προορίζουν το κοιμητήριο είναι η πλέον υποβαθμισμένη της περιοχής, και δεν θα δεχτούμε άλλη μια υποβάθμιση, έχοντας από τη μία το εργοστάσιο τηλεπικοινωνιών, που αρκετά πυκνά συχνά καίνε πλαστικά, λάστιχα, και άλλες επιβλαβείς ουσίες, μέσα στην Α'ζώνη του Υμηττού, και ακριβώς  από πάνω τις κεραίες του ΟΤΕ, μικροκυματικής ακτινοβολίας, που επίσης τοποθέτησαν ερήμην των κατοίκων, και ακτινοβολούν 24 ώρες το 24ώρο με όσα συνεπάγονται ακτινοβολίας.

Σαφώς η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζει τι έχει διαμορφωθεί τοπικά στη ''τριτοκοσμική Γλυφάδα'' - σύμφωνα όσων ακολούθησαν σκόπιμα ορισμένοι για τα συμφέροντα της διαπλοκής, ένθεν και ένθεν - ώστε να υφίσταται πλήρης καθολική αδιαφάνεια, χωρίς μαζικό χαρακτήρα ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής. Οι τοπικές φυλλάδες - ιστοσελίδες έχοντας λόγους αποσιωπούν αρκετά ζητήματα, και δεν είναι του παρόντος να εξηγήσω τι έχει διαμορφωθεί στη πόλη της Γλυφάδας, για τα συμφέροντα ορισμένων (...θα αποσαφηνιστεί πλήρως), που παρουσιάζονται είτε ως σωτήρες, είτε ως τιμητές της διαφάνειας. 




Όπως δήλωσε η Χαρά Καφαντάρη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «Το 2008 το υπουργείο Περιβάλλοντος είχε αποφανθεί ότι η περιοχή είναι στην Α' ζώνη προστασίας του Υμηττού και προστατεύεται από προεδρικό διάταγμα που συνεχίζει να ισχύει».

» Επειδή είναι ο κ. Δένδιας εδώ, θα ήθελα να κάνω τα εξής ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την εν λόγω τροπολογία. Η παραχωρούμενη έκταση ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας. Υπήρξε εισήγηση του ΔΣ του ταμείου με την οποία να συναινεί στην δωρεά παραχώρηση της έκτασης, σε μία εποχή που τα ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ανάγκη από όλα τους τα περιουσιακά στοιχεία; Την επιχειρησιακή ευθύνη για την έκταση έχει το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Έχει υπάρξει απόφαση του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου με την οποία να συμφωνεί στην αφαίρεση της έκτασης από το μοναδικό εργοστάσιο στρατιωτικών τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα;

» Ήθελα, επίσης, να πω ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκταση που παραχωρείται, βρίσκεται μέσα στην προστατευόμενη ζώνη του Υμηττού. Μπορεί να μας διαβεβαιώσει ο κύριος Υπουργός ότι η έκταση στην οποία αφορά η τροπολογία δεν βρίσκεται μέσα εκεί, όπως είπα και πριν;

» Επειδή δε αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση και επικαλείται υπουργική απόφαση του 1987, ήθελα να πω ότι η εν λόγω υπουργική απόφαση προβλέπει ότι όταν ένα δημόσιο έργο γίνεται σε στρατιωτική εγκατάσταση, τότε την οικοδομική άδεια υποκαθιστά η υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίνεται η εκτέλεση του έργου. Στην πράξη, λόγω της τότε υπουργικής απόφασης, πολλά στρατιωτικά έργα γίνονται χωρίς να τηρούνται όροι δόμησης σε περιοχές χωρίς καθορισμένες χρήσεις γης, κλπ. Η μοναδική απόκλιση που προβλέπεται στην τροπολογία είναι ότι τις μελέτες κατασκευής δεν τις εκπονούν τεχνικές υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ, αλλά ο Δήμος Γλυφάδας.

» Κατά τα λοιπά η εν λόγω υπουργική απόφαση εφαρμόζεται καθιερώνοντας αντισυνταγματική απόκλιση από την πολεοδομική νομοθεσία, αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρόκειται για στρατιωτικό έργο, αλλά δημοτικό νεκροταφείο συγκεκριμένου δήμου, το οποίο δεν μπορεί να έχει πολεοδομικό καθεστώς διαφορετικό από τα άλλα των άλλων δήμων. Ως εκ τούτου, με σαφήνεια πλέον την εν λόγω τροπολογία εμείς την καταψηφίζουμε.

Δείτε και το δημοσίευμα στις 20 Δεκέμβρη της ''Ανατροπής στη Γλυφάδα''
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά του εγκλήματος στην Τερψιθέα Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">