ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νταβούτογλου: Η νέα ελληνική κυβέρνηση βαδίζει στα χνάρια της τουρκικής!


Η νέα ελληνική κυβέρνηση βαδίζει στα χνάρια της τουρκικής λέει ο Τούρκος πρωθυπουργός στην αντιπολίτευση της χώρας του, σύμφωνα με Τουρκικά δημοσιεύματα. 

Ο Tούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, πήρε τηλέφωνο τον Έλληνα πρωθυπουργό να τον συγχαρεί για την εκλογή του στην Ελλάδα.

Αντί να αναζητάτε έμπνευση από την επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στη Ελλάδα διδαχθείτε από την επιτυχία του ΑΚΡ, εδώ και 12 χρόνια στην Τουρκία, η οποία επιτυχία έχει τύχει και της αναγνώρισης του νέου Έλληνα πρωθυπουργού, δήλωσε στο τουρκικό κοινοβούλιο ο Αχμέτ Νταβούτογλου, απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του!

«Παρακαλώ προσέξτε. Ακούτε κάτι για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης; Όχι. Έχουν θέσεις για την οικονομία; Όχι. Απλώς στήριξαν τις ελπίδες τους στον Τσίπρα», είπε στους βουλευτές της κοινοβουλευτικής του ομάδας ο Τούρκος πρωθυπουργός!

«Όταν μίλησε με τον κ. Τσίπρα στο τηλέφωνο, του είπα, και απάντησε πως συμφωνεί, πως εμείς μετατρέψαμε μια χώρα που κάποτε την έλεγαν ο μεγάλος ασθενής, σε παγκόσμια δύναμη. Ο κ. Τσίπρας είπε πως συμφωνεί με αυτό», είπε ο Νταβούτογλου, αναφερόμενος στο συγχαρητήριο τηλεφώνημα που έκανε προς το νέο Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο Νταβούτογλου είπε πως αυτά που το ΑΚΡ κάνει στην Τουρκία, τα τελευταία 12 χρόνια, πρέπει να κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα. Οι ηγέτες των περισσότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, μαζί με δημοσιογράφους, εξέφρασαν την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσε αντανάκλαση του ΑΚΡ της Τουρκίας.

«Εμείς ακολουθούμε μόνο τα ίχνη του έθνους μας. Η αντιπολίτευση, ωστόσο, προσπαθεί να αναζητήσει έμπνευση στις επιτυχίες άλλων. Τηλεφώνησα και έδωσα συγχαρητήρια στον κ. Τσίπρα. Περιμένω να επισκεφτεί την Τουρκία το συντομότερο. Ελπίζω να υπάρξει μια νέα εποχή για τον ελληνικό λαό και για τις μεταξύ μας σχέσεις, ως φίλων χωρών», ανέφερε ο Νταβούτογλου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νταβούτογλου: Η νέα ελληνική κυβέρνηση βαδίζει στα χνάρια της τουρκικής! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">