ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει Ζωή Κωνσταντοπούλου για πρόεδρο της Βουλής

Στην απόφαση να ψηφιστεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ η προτεινόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ για πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατέληξαν οι βουλευτές του κόμματος.

Όπως ανακοινώθηκε αμέσως μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ «μετά από πρόταση του Προέδρου της, Ευάγγελου Βενιζέλου, αποφάσισε να ψηφίσει στη διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Βουλής την προτεινόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου προκειμένου:

– Να σηματοδοτήσει την ανάγκη σεβασμού της κοινοβουλευτικής δεοντολογίας
– Να υπογραμμίσει την ανάγκη και να εκφράσει την ευχή η νέα Πρόεδρος της Βουλής να κινηθεί στο επίπεδο του αξιώματός της, υπερβαίνοντας τους οιωνούς της προηγούμενης κοινοβουλευτικής

Στην ίδια συνεδρίαση εξελέγη ομόφωνα γραμματέας της ΚΟ ο βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος, ενώ μετά από απόφαση του κ. Βενιζέλου διευθυντής της ΚΟ ορίστηκε ο Παναγιώτης Ρήγας.

Επιπλέον αποφασίστηκε η καταψήφιση της πρότασης εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «γίνεται η στροφή, η στροφή προς την υπευθυνότητα και την εθνική στρατηγική που υπηρετήσαμε με κόστος». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ είπε την αλήθεια με κόστος, ενώ «κάποιοι είπαν εύκολα λόγια, ανεφάρμοστα». Τώρα, τόνισε, δεν χρειάζεται να καθυστερούμε, κάθε καθυστέρηση βλάπτει την οικονομία και άρα τους πολίτες.
«Δεν χρειάζεται να αυτοσχεδιάζουμε και να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα, έχει ανακαλυφθεί πολύ πριν», είπε και υπογράμμισε ότι «πρέπει να βρούμε το σημείο στο οποίο είχαμε σταματήσει πριν τις εκλογές, και να συνεχίσουμε για να βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο, να περάσει στην προληπτική πιστωτική γραμμή, στη νέα πιο χαλαρή φάση που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και την απασχόληση». Είπε ακόμα ότι χαίρεται «γιατί η στάση μας, μας επιτρέπει τώρα να βοηθήσουμε αποτελεσματικά έναν εθνικό σκοπό».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει Ζωή Κωνσταντοπούλου για πρόεδρο της Βουλής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">