ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η μάχη των δελφίνων και η αντίσταση Σαμαρά

Απέναντι σε βαρόνους και δελφίνους βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς μετά την εκλογική ήττα της ΝΔ.

Το κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ είναι βαρύ, ακούγονται πολλά και διάφορα κατά του κ.Σαμαρά, αλλά δεδομένης της αβεβαιότητας για το τι θα γίνει με τη χώρα δεν έχουν εκδηλωθεί οργανωμένες επιθέσεις και κινήσεις αμφισβήτησης.

Οι περισσότεροι βαρόνοι και δελφίνοι λένε ας αναμένουμε, να δούμε πως θα εξελιχθεί η διαπραγμάτευση, και στην συνέχεια θα αποφασίσουμε πως θα κινηθούμε.

Θέμα ηγεσίας μέχρι αυτή τη στιγμή έχει τεθεί από τους Ε. Αντώναρο και Γ. Βουλγαράκη, ενώ τα υπόλοιπα στελέχη της ΝΔ αξιώνουν να συνεδριάσουν τα όργανα για τα αίτια της εκλογικής ήττας, θεωρώντας πως θα εκδηλωθούν τάσεις αμφισβήτησης Σαμαρά, και θέμα διαδοχής της προεδρίας του κόμματος.

Ο βασικός παίκτης παραμένει ο Α. Σαμαράς με την ομάδα του, ενώ οι επίδοξοι διάδοχοι έχουν μέχρι στιγμής πρόβλημα στρατηγικής, δεδομένου όμως ότι θα συνεδριάσουν τα όργανα για τα αίτια της εκλογικής ήττας, ενδέχεται να υπάρξουν εξελίξεις στο εσωτερικό της ΝΔ.

Οι περισσότεροι βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής μακριά από τη Συγγρού, και διαμορφώνονται τάσεις και απόψεις για διαμόρφωση νέων προσώπων που θα βγουν στο προσκήνιο ώστε να δημιουργηθεί μια ισχυρή κεντροδεξιά.

Ο Α.Σαμαράς δεν εμφανίζεται καθόλου θετικός να συγκληθεί η Πολιτική Επιτροπή, ή να γίνει έκτακτο συνέδριο, και επιμένει ότι η ΝΔ έχασε μόνο 1,85% στις εκλογές, επιχειρώντας να ανακάμψει τη συζήτηση για τα αιτία της εκλογικής ήττας, όπως και για την απόδοση ευθυνών.

Στον αντίποδα ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, στέλνει μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις πως αν γίνουν αλλαγές κορυφής στο κόμμα ο ίδιος θα έχει λόγο και ρόλο.

Πολλοί ήδη συζητούν την επόμενη μέρα στη δεξιά παράταξη,  κατηγορώντας τον Α.Σαμαρά πως αποδυνάμωσε τη Ν.Δ. και την έχει απομακρύνει από την κεντροδεξιά.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η μάχη των δελφίνων και η αντίσταση Σαμαρά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">