ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τσίπρας: «Δεν είμαστε απειλή για την Ευρώπη»


Η νέα κυβέρνηση, με καθαρή εντολή, εργάζεται από την πρώτη ημέρα για μια νέα ευρωπαϊκή συμφωνία με την Ευρώπη για την Ελλάδα, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Μέγαρο των Ηλυσίων μετά τη συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ. Εχουμε συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα που δεν απειλεί την Ευρώπη, σημείωσε.

Παράλληλα, κάλεσε τη Γαλλία να αναλάβει «ξανά» το ρόλο του πρωταγωνιστή για την κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο στη δήλωσή του για αναζήτηση των αρχών του Διαφωτισμού στη σύγχρονη Ευρώπη, η οποία βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και ουσιαστικά κάλεσε τη Γαλλία να αναλάβει ρόλο πρωταγωνιστή για να επιτευχθεί μία νέα συμφωνία για ενίσχυση της απασχόλησης, της κοινωνικής συνοχής.

Στη συνάντηση φαίνεται πως υπήρξε σύγκλιση για μια συμφωνία - γέφυρα κατά τη διάρκεια της οποίας πρέπει να διασφαλίζεται η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως η μόνη μέθοδος για μια νέα συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της είναι ο διάλογος και πως η Γαλλία είναι διατεθειμένη να παίξει ρόλο σε αυτό, πάντα εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, στη διάρκεια της συνομιλίας τους δεν έγινε αναφορά στην «τρόικα», ούτε στην ανάγκη συνέχισης του προηγούμενου προγράμματος, ενώ σχολίαζαν ότι ο «σεβασμός του κ. Ολάντ στην πρόσφατα διατυπωμένη δημοκρατική βούληση στην Ελλάδα αποτελεί ένδειξη σεβασμού τόσο απέναντι στον ελληνικό λαό όσο και στη δημοκρατία».



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τσίπρας: «Δεν είμαστε απειλή για την Ευρώπη» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">