ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Άτοκα δάνεια στους βουλευτές και φοροληστεία στους πολίτες

Tα ταμειακά αποθέματα της Βουλής παραμένει αμφίβολο εάν μπορούν να διατεθούν προς στήριξη των κρατικών ταμείων σε εποχές πιστωτικής ασφυξίας. Εκείνο που είναι βέβαιο, όμως, είναι πως το Κοινοβούλιο μπορεί να προσφέρει άτοκα δάνεια «αλληλεγγύης» στους βουλευτές λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Αυτό τουλάχιστον αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, εγκρίνοντας άτοκα δάνεια για 12, παλαιούς και νέους, βουλευτές, ύψους έως και 10.000 ευρώ. Σημειωτέον, οι εν λόγω βουλευτές - όπως και όλοι οι άλλοι - αμείβονται κατά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία με το καθαρό ποσό των 6.000 ευρώ μηνιαίων και τυγχάνουν σημαντικότατων φοροελαφρύνσεων.

Τα δάνεια χορηγούνται από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Βουλής και για την επιστροφή τους θα παρακρατείται από το μισθό των βουλευτών το ποσό των 50 ευρώ μηνιαίως.

Για την ιστορία, με την απόφαση διαφώνησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας, αλλά υπεραμύνθηκε έντονα ο έτερος αντιπρόεδρος Αλέξης Μητρόπουλος λέγοντας πως πρέπει να υπάρχει αλληλοβοήθεια σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς.


Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς υπάρχει αλληλοβοήθεια για τους βουλευτές των 6.000 χιλ. ευρώ, και για τους πολίτες και ειδικά τους ανέργους αποκλειστικά φοροληστεία. 

Δεκάδες βουλευτές όλων των κομμάτων έχουν λάβει με μια απλή αίτηση άτοκα δάνεια από 6.000 - 15.000 χιλ. ευρώ, τα οποία θα αποπληρώνουν για τέσσερα χρόνια, και στον αντίποδα πείτε μου αν ισχύει κάτι ανάλογο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που υποσχόταν αναπτυξιακές τράπεζες και στήριξη όσων έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Μπορείτε να μας πείτε γιατί δεν ισχύει το ανάλογο για τους πληγέντες πολίτες από την οικονομική ύφεση;

Διαχρονικά δημοκρατία δυο ταχυτήτων στη χώρα μας;

Και εμείς ως πολίτες χρειαζόμαστε άτοκα δάνεια τα οποία θα αποπληρώνουμε με 50 ευρώ μηνιαίως.

Γιατί δεν τοποθετείστε ως πολίτες για τα δυο μέτρα και σταθμά που ισχύουν από τους εκλεγμένους σας;

Δεν τίθεται ζήτημα Συνταγματικότητας; 

Τι πράττουν οι αξιοσέβαστοι μετέχoντες της δικαιοσύνης;

Γ.Κ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Άτοκα δάνεια στους βουλευτές και φοροληστεία στους πολίτες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">