ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ το πρόγραμμα της Ανθρωπιστικής κρίσης (Προσφυγή στο ΣτΕ)


Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα της Ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο χαρακτηρίζεται πλήρως αντισυνταγματικό, και δεν συνάδει με όσα υποσχόταν προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γιάννης Κουρδομένος: Δεδομένου ότι κρίνω αντισυνταγματικό το πρόγραμμα, σύμφωνα με όσα γνωρίζω και θα αποδείξω, και θεωρώντας πλήρως λάθος προγράμματα τα οποία απευθύνονται σε μερίδα πολιτών, έχοντας ημερομηνία λήξης, εξαιρώντας τους χρήζοντας μεγαλύτερης βοήθειας, θα προσφύγω στο ΣτΕ.

Θεωρώ πλήρως λάθος το εν λόγω πρόγραμμα, δεν πρόκειται για κοινωνική αλληλεγγύη στη βάση που εφαρμόστηκε, έχοντας ένα σύντομο χρονικό ορίζοντα, και απευθυνόμενο σε πλειάδα περιπτώσεων των ''εχόντων και κατεχόντων'' εξαιρώντας τα άτομα που χρήζουν πραγματικά υποστήριξη από τη πλευρά της πολιτείας. 

Ένα πρόγραμμα με ημερομηνία λήξεως, σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται ενδεδειγμένο, δεδομένου ότι δεν παρέχει τη δυνατότητα όσοι/ες βρίσκονται πραγματικά σε κατάσταση άμεσης ανάγκης, έπειτα από ενημέρωση να εξασφαλίσουν τα προαπαιτούμενα και να γίνουν δικαιούχοι.  

Πιστεύω ότι το υπουργείο, και οι καθ' ύλην αρμόδιοι, πρέπει να ρυθμίσουν το εν λόγω πρόγραμμα ως ανοιχτό για το κοινωνικό σύνολο, (χωρίς ημερομηνίες) δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής διαχρονικά, και εξετάζοντας εξονυχιστικά όσους συμμετέχουν. (Είναι λάθος η δομή του προγράμματος, και δεν καλύπτει ολοκληρωμένα όσους/ες βρίσκονται πραγματικά σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Εξετάστε ενδελεχώς πόσες χιλιάδες συμμετεχόντων είναι ''έχοντες και κατέχοντες'' οι οποίοι διαθέτουν σειρά παρένθετων προσώπων, και πόσες χιλιάδες εξαιρούνται χωρίς παρένθετα πρόσωπα)

Όπως ανακοίνωσε η Αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου το πρόγραμμα Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης προσφέρει στους δικαιούχους δωρεάν ρεύμα, κάρτα σίτισης, και επίδομα ενοικίου.

Συνολικά έχουν κατατεθεί 300.226 αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα.
Σύμφωνα με τη διαδικασία, έως και τις 3 Ιουλίου θα μπορούν να κατατίθενται ενστάσεις από αυτούς που απορρίφθηκαν.

Επίσης, η κα Φωτίου έχει δεσμευτεί ότι το πρόγραμμα θα καλύψει τις ανάγκες έως 300.000 φυσικών προσώπων ή 153.000 νοικοκυριών. Η επιδότηση σίτισης αφορά την αγορά τροφίμων από καταστήματα, μέσω της Κάρτας Αλληλεγγύης Σίτισης, συνολικής αξίας 70 έως 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μέσα στο πρώτο 15ημερο του Ιουλίου μέσω ΚΕΠ θα λάβουν την κάρτα φοίτησης οι 148.349 οικογένειες των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν, ενώ όπως επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλβάνη, από το πρόγραμμα δεν καλύπτεται ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού που βρίσκεται στα όρια της ακραίας φτώχειας, καθώς συμμετέχουν μόνο όσοι έχουν ΑΦΜ και ΑΚΜΑ και έχουν κάνει φορολογικές δηλώσεις.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να δουν τις λίστες με τους ωφελούμενους καθώς και πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνουν από εδώ και πέρα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Εργασίας www.ypakp.gr και στο www.anthropocrisis.gr, ενώ θα εξυπηρετούνται και από το ΚΕΠ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ το πρόγραμμα της Ανθρωπιστικής κρίσης (Προσφυγή στο ΣτΕ) Rating: 5 Reviewed By: Γιάννης Κουρδομένος