ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Για δεύτερη φορά δεν εκλέχθηκε συμπαραστάτης στη Γλυφάδα

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.

Για δεύτερη φορά έγινε προσπάθεια στις 3/6/15 (η πρώτη είχε γίνει τέλος Φεβρουαρίου) να εκλεγεί από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης. Πρόκειται για ένα μονοπρόσωπο θεσμό που καθιερώθηκε το 2010 από τον «Καλλικράτη», αλλά μέχρι σήμερα δεν έγινε κατορθωτό στην πόλη μας να υλοποιηθεί. 

Σκοπός του, όπως ορίζεται από το Νόμο, είναι να διαμεσολαβεί, να διευκολύνει και να βοηθάει τους δημότες και τις επιχειρήσεις στα αιτήματα που υποβάλλουν στο Δήμο ή άλλες διαφορές που έχουν με αυτόν. Για το λόγο αυτό δεν πρέπει να είναι ούτε εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής, ούτε και της αντιπολίτευσης, αλλά ένα πρόσωπο κύρους και κοινής αποδοχής, που εκλέγεται με την αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων.

Στην επανάληψη της διαδικασίας, πολύ ουσιαστική ήταν η συμβολή της Προέδρου των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ που έκανε ότι μπορούσε για να υπάρξει αποτέλεσμα. Όπως εξελίχθησαν τα πράγματα ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να εκλεγεί συμπαραστάτης, με την υποψηφιότητα του Γιάννη Παππά, που κατόρθωσε να συγκεντρώσει τις ψήφους των περισσότερων Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης και μεγάλο αριθμό απ αυτούς της συμπολίτευσης. 

Για το ότι τελικά, μετά απο τρεις ψηφοφορίες, δεν εκλέχθηκε, φέρει ακέραια την ευθύνη η Δημοτική Αρχή και ο κ. Δήμαρχος προσωπικά, που ενώ δέχθηκε και προς τιμήν του να επαναληφθεί η διαδικασία, δεν ανέλαβε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και ο μεγάλος όγκος των Δημοτικών του Συμβούλων ψήφισαν τον ίδιο παραταξιακό υποψήφιο που είχε αποτύχει να εκλεγεί τον Φεβρουάριο, μακριά από το πνεύμα και το γράμμα του Νόμου.

Ο Γιάννης Παππάς είναι ένας νέος άνθρωπος, δικηγόρος με δύο μεταπτυχιακά, γνώσεις και εμπειρία στη δημόσια διοίκηση και μεγάλη συμμετοχή στα κοινά της πόλης. Το πιο σημαντικό όμως απ’ όλα είναι ότι αν και ΑμεΑ είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση και ένα καθαρό δείγμα γραφής ανθρώπου με ισχυρή θέληση που μπορεί να πετυχαίνει και να δημιουργεί, παρά τις αντίξοες συνθήκες. 

Η εκλογή του θα ήταν ένα δυνατό μήνυμα της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου, πως πιστεύουν σε μια σύγχρονη ανοιχτή κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς, πως αναγνωρίζουν τις αξίες και δίνουν τόπο στους νέους μαχητές της ζωής. Το ότι η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής δεν αξιοποίησε αυτή την ευκαιρία, είναι δείγμα του μικρού της ορίζοντα και της αδυναμίας της να ανοίγει νέους δρόμους, ενώ αντίθετα είναι τιμή σε όσους έδωσαν την θετική τους ψήφο.

Όλα τα παραπάνω βεβαιώνουν ότι την 3η Ιουνίου 2015 έλαβε χώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός. Το κακό είναι ότι δεν εκλέχθηκε συμπαραστάτης. Το καλό όμως είναι ότι, παρά τις δυσκολίες, παρά τη στενομυαλιά πολλών, παρά τον μικροκομματισμό ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ. Ας την αγκαλιάσουμε όσο γίνεται περισσότεροι για να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον!

Με εκτίμηση
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»


Υποσημείωση του Γ.Κ: Την άποψη του δημότη Γλυφάδας μπορείτε να την διαβάσετε ΕΔΩ 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Για δεύτερη φορά δεν εκλέχθηκε συμπαραστάτης στη Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">