ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΚΤΑΚΤΟ: Υπερψηφίστηκε το δεύτερο πακέτο με τα προαπαιτούμενα



Υπερψηφίστηκε με 230 ψήφους «ναι», 63 «όχι» και 5 «παρών» το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συνολικά 36 διαρροές, σε μία ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε μετά τις 4 το πρωί της Πέμπτης. 

Συγκεκριμένα, 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «όχι» και 5 «παρών». Τα μέτρα στήριξε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Η κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σε αυτή την ψηφοφορία ήταν πάνω από το «ψυχολογικό» όριο των 120 βουλευτών, καθώς συγκέντρωσε 126 θετικές ψήφους. 

Αρνητική ψήφο έδωσαν οι: Αγλαΐα Κυρίτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ήσυχος, Δημήτρης Κοδέλας, Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ιωάννης Σταθάς, Αθανάσιος Σκούμας, Θωμάς Κώτσιας, Κώστας Λαπαβίτσας, Μιχαήλ Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Ευαγγελία Αμανατίδου - Πασχαλίδου, Ηλίας Ιωαννίδης, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, Στέφανος Σαμοϊλης, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Ιωάννης Ζερδελής, Κωνσταντίνος Δελημήτρος, Αθανάσιος Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Ευστάθιος Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζήσης Ζάννας, Βασίλης Κυριακάκης. 

«Παρών» ψήφισαν: Ηρώ Διώτη, Κώστας Δερμιτζάκης, Δανάη Τζήκα - Κωστοπούλου, Μίνα Κασιμάτη, Βασιλική Λέβα. 


Σημειώνεται ότι η συζήτηση του νομοσχεδίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καθώς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, που αναγνώρισαν την υπερεπείγουσα ανάγκη ψήφισης του νομοσχεδίου, 
ωστόσο κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι με την προχειρότητά της αναγκάζει τη Βουλή να νομοθετεί υπό πίεση.

Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ τάχθηκαν κατά κάνοντας λόγο για απαράδεκτες διαδικασίες.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος υπεραμύνθηκε του αιτήματος της κυβέρνησης να συζητηθεί το νομοσχέδιο με την κατεπείγουσα διαδικασία τονίζοντας την ανάγκη να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Στη συμφωνία των Βρυξελλών «υπάρχουν έξι βούλες με προαπαιτούμενα», την προηγούμενη εβδομάδα ψηφίσαμε για τις τέσσερις και τώρα πρέπει να ψηφίσουμε για τις υπόλοιπες δύο, ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος. 

Διευκρίνισε ακόμη ότι το θέμα της φορολόγησης των αγροτών και των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων δεν είναι στα προαπαιτούμενα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΚΤΑΚΤΟ: Υπερψηφίστηκε το δεύτερο πακέτο με τα προαπαιτούμενα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">