ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης ο Βίκτωρας Ρέστης

Εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης κατά τα πρότυπα της «μαφίας», με εκβιάσεις, απειλές, ξυλοδαρμούς ακόμη και απόπειρες δολοφονιών ο Βίκτωρας Ρέστης.

Τόσο ο Βίκτωρας Ρέστης, όσο και ο άλλοτε στενός του συνεργάτης Αναστάσιος Πάλλης με δυναμική παρουσία στον χώρο των media, κατηγορούνται ότι είχαν στήσει ένα πραγματικό δίκτυο παρακολουθήσεων και εγκληματικών ενεργειών από μπράβους της νύχτας αλλά και πρώην αστυνομικούς για να λύνουν δια της βίας τις οικονομικές διαφορές τους και να εκβιάζουν γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου. 

Στο εισαγγελικό πόρισμα που συντάχθηκε για την υπόθεση περιγράφονται «ανατριχιαστικές» μέθοδοι πρωτοφανούς σκληρότητας. 

Ήδη οι εισαγγελικές αρχές απαγόρευσαν την έξοδο από τη χώρα τόσο για το Β. Ρέστη όσο και τον Αναστ. Πάλλη οι οποίοι βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με σωρεία κακουργημάτων. Σύμφωνα με το πόρισμα που σχηματίστηκε από την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη η οποία ήταν επικεφαλής της έρευνας που διενήργησαν τέσσερις εισαγγελείς, η συμμορία δρούσε στο «παρασκήνιο» των οικονομικών δοσοληψιών του Βίκτωρα Ρέστη. 

Στο 30 σελίδων πόρισμα περιγράφονται σειρά εκβιασμών, απειλών, εκρήξεων, ξυλοδαρμών και άλλων βίαιων επιθέσεων. Ανάμεσα στα θύματα είναι επιχειρηματίες -κατά πληροφορίες του zougla.gr πλοιοκτήτης, έμπορος κοσμημάτων, ιδιοκτήτης μεγάλου ταξιδιωτικού γραφείου- αλλά κι ένας δικηγόρος ο οποίος φέρεται να ξυλοκοπήθηκε «ανηλεώς».

Ενδεικτική της σοβαρότητας της υπόθεσης είναι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία.

Σε βάρος του εφοπλιστή Β. Ρέστη, αλλά και του πρώην συνεργάτη του Αν. Πάλλη, απαγγέλθηκε κατηγορία για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ η ποινική δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση και στρέφεται και κατά μελών της ομάδας περιλαμβάνει επίσης κατηγορίες για:

1) εκβίαση με όλες τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου
2) απόπειρα ανθρωποκτονίας επίσης με επιβαρυντικές περιστάσεις
3) ληστεία που διαπράχθηκε από κοινού και κατ΄εξακολούθηση
4) επικίνδυνη σωματική βλάβη με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου σκοπούμενη σωματική βλάβη και απόπειρα σκοπούμενης σωματικής βλάβης
5) παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία,
6) έκρηξη με επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου
7) υπόθαλψη εγκληματία
8) παραβίαση τηλεφωνικού απορρήτου
9) αθέμιτη παρακολούθηση
10) παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Στο εισαγγελικό πόρισμα αναφέρεται πως πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι Ρέστης-Πάλλης και μάλιστα είχαν εφοδιαστεί με συστήματα παρακολούθησης -τα αποκαλούμενα «βαλιτσάκια» - ώστε να ελέγχουν τις συνομιλίες των θυμάτων τους, αλλά και συνεργατών τους προκειμένου να γνωρίζουν την πορεία υλοποίησης των σχεδίων τους. 

Ειδικότερα στο εισαγγελικό πόρισμα σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Η συμπεριφορά τους εντάσσεται στο σχέδιο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας ηγετικό ρόλο είχαν οι Β. Ρ και A.Π. και η οποία δρούσε συστηματικά με υποδομή και με συστήματα παρακολούθησης όσο και με ανθρώπινο δυναμικό με σκοπό βλάβης των παρακολουθούμενων προσώπων, αφού γινόταν χρήση αυτών σε εκβιασμούς και σε σχεδιασμό επικίνδυνων επιθέσεων στους παθόντες».

Την ομάδα κρούσης που διέπραττε τα πάσης φύσεως εγκλήματα κατά το εισαγγελικό πόρισμα, είχαν συγκροτήσει πρώην αστυνομικοί και αλλοδαποί μπράβοι.

Η δικογραφία για την υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή, ο οποίος θα καλέσει σε απολογία τους κατηγορουμένους.

Ο Βίκτωρας Ρέστης πάντως δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.

Τον Ιούλιο του 2013 είχε προφυλακιστεί με τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης, της απιστίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος για ποσό 5,8 εκατ. ευρώ, το οποίο χορήγησε η FBB προς εταιρείες συμφερόντων του κ. Ρέστη. Αποφυλακίστηκε το Δεκέμβριο του 2013 έχοντας καταβάλλει 41 εκατ. ευρώ από το συνολικό πόσο που κατηγορείται ότι έλαβε ως δάνεια της τράπεζας FB Bank.

Ο Βίκτωρας Ρέστης ο οποίος επέμεινε για την αθωότητά του έστρεψε τα «πυρά» του στο άλλοτε δεξί του χέρι Αν. Πάλλη, ο οποίος αρχικά ήταν καταζητούμενος αλλά εμφανίστηκε αυτοβούλως στις ανακριτικές αρχές. Προφυλακίστηκε αλλά τελικά αφέθηκε ελεύθερος για την υπόθεση των επισφαλών δανείων FBBank, με χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ο Β. Ρέστης ισχυρίστηκε πως το δάνειο ύψους 5,8 εκατ. ευρώ δεν ελήφθη από τον ίδιο ούτε και κατέληξε ποτέ σε αυτόν. Υπέβαλε εξάλλου μήνυση σε βάρος του Αν. Πάλλη υποστηρίζοντας ότι πήρε το δάνειο εταιρεία συμφερόντων του, πείθοντας υπάλληλο της τράπεζας για κατά παρέκκλιση εκταμίευση του ποσού.

Ο Αν. Πάλλης έχει εμπλακεί και σε υπόθεση διακεκριμένης οπλοκατοχής, ενώ ο Β. Ρέστης κατηγορείται για εμπλοκή και στα «κόκκινα» δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Επιπλέον, ο εισαγγελέας Π. Παναγιωτόπουλος έχει προτείνει την παραπομπή του σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, τόσο του Βίκτωρα Ρέστη όσο και άλλων πέντε κατηγορουμένων για την υπόθεση «ξεπλύματος» μεγάλων χρηματικών ποσών μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων και δανείων, της αποκαλούμενης υπόθεσης Καρούζου.


Επισήμανση του Γ.Κ: Τα περισσότερα από όσα αναγράφονται τα είχα μεταδώσει επανειλημμένα ραδιοφωνικά - δημόσια - ως μετεξέλιξη του καπιταλισμού - νεοφιλελευθερισμού στη χώρα μας.

Σαφώς, προσωπικά με ενδιαφέρει απόλυτα πως  η πολιτεία - κράτος - δέχεται μαφιόζοι να έχουν στη κατοχή τους σειρά ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ. Τίθεται ζήτημα, όσων αφορά τις εν λόγω επιχειρηματικές δραστηριότητες, και το κατά πόσο τα δημόσια αγαθά θα παρέχονται από τη πολιτεία σε πάσης φύσεως ''επιχειρηματίες''

Ο αρμόδιος υπουργός, ο υφυπουργός, όπως και ο πρωθυπουργός έχουν άποψη επί του συγκεκριμένου ζητήματος; Όπως έλεγα ραδιοφωνικά πριν από δεκαετίες, η μετεξέλιξη του καπιταλισμού στη χώρα μας θα οδηγήσει μια σειρά ολιγάρχες στην σύσταση μαφιόζικων ομάδων ώστε να ''προασπίζονται'' κατά το δοκούν τις επιχειρηματικές και λοιπές αυτοκρατορίες που θα δημιουργήσουν, και αντιτιθέμενος καθολικά σε μια τέτοιας μορφής μετεξέλιξη θεώρησα μονόδρομο την Αριστερά και τον Σοσιαλισμό. Σύμφωνα όσων ισχύουν μέχρι αυτή τη στιγμή για εμάς, έσφαλα. Σας θυμίζω ότι επί δημαρχίας Κώστα Κόκκορη στη Γλυφάδα τέθηκε το ζήτημα επαναλειτουργίας του τοπικού μουσικού ραδιοφώνου ΓΛΥΦΑΔΑ FM, με πρωτοκολλημένη αίτηση στο δήμο, και αντί όσων όφειλε η διοικούσα αρχή ''έτεινε χείρα βοηθείας'' στον εφοπλιστή Ρέστη, ενώ παρανόμησε επί του αιτήματος. 

Επίσης, σας θυμίζω ότι την ίδια περίοδο, που η κακοδιοίκηση Κόκκορη παρανομούσε επί του αιτήματος, ο Β.Ρέστης είχε έντονη δραστηριοποίηση με αγορά - ίδρυση - λειτουργία ραδιοφωνικών σταθμών, κ.τ.λ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΚΤΑΚΤΟ: Εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης ο Βίκτωρας Ρέστης Rating: 5 Reviewed By: Γιάννης Κουρδομένος