ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αποχώρηση 40 μελών του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας

Με δήλωση αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ 40 από τα σχεδόν 200 μέλη της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, και σαφώς οι περισσότεροι/ες αν όχι όλοι θα προσχωρήσουν στο στρατόπεδο Λαφαζάνη και της ''Λαϊκής Ενότητας''

Σαφώς δεν γνωρίζουμε πως, που, και πότε, ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση, δεδομένου ότι δεν συγκαλέστηκε συνέλευση ώστε να τεθεί το ζήτημα ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ, καθώς και των αποχωρήσεων, άρα καθίσταται σαφές ότι από την αρχή υπήρχε πρόβλημα ''δημοκρατικής'' δομής και λειτουργίας της ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ, και ποτέ δεν υπήρξε ένα ενωτικό αριστερό κόμμα.

Από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καταστρατηγήθηκε κάθε έννοια δημοκρατίας υπογράφοντας το 3ο Μνημόνιο , όμως η καταστρατήγηση κάθε έννοιας δημοκρατίας ήταν γνωστή στη Γλυφάδα, το γνώριζαν οι κάτοικοι της Γλυφάδας σύμφωνα των μεθοδεύσεων που γίνονταν επί χρόνια σε τοπικό επίπεδο.

Αναλυτικότερα σε επόμενο άρθρο, δεδομένου ότι υπάρχουν αγώνες, και ''αγώνες'', και συγκεκριμένα αγώνες δεκαετίων, και αγώνες ετών, και στους αγώνες δεκαετιών δεν βρήκαμε συμπαραστάτες.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

1. Η αγωνιστική διαδρομή της πρόσφατης ιστορίας της Αριστεράς στην Γλυφάδα «έδεσε» μεταξύ τους πολλές δεκάδες συντρόφους και συντρόφισσες σε μικρές και μεγάλες μάχες: Οι αγώνες για το άρθρο 16, οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τις παραλίες και την ελεύθερη πρόσβαση σ' αυτές, οι εξορμήσεις για τις τράπεζες, ο Δεκέμβρης του 2008, το κίνημα των πλατειών, οι μικρές και μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στα μνημόνια από το 2010, οι αγώνες για να μην ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία και το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, οι αγώνες μας για την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, για καλύτερη παιδεία, η συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Βούλας και το ΙΚΑ υπήρξαν οι μεγάλοι σταθμοί αυτής της πορείας.

Αποκορύφωμα των αγώνων που μας συνδέουν ήταν οι μάχες για την εκλογή της Αντιμνημονιακής Κυβέρνησης της Αριστεράς και για την επικράτηση του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος.

2. Ο ΣΥΡΙΖΑ από τις 13 Αυγούστου μετατράπηκε και «επισήμως» σε μνημονιακό κυβερνητικό κόμμα, με την ψήφιση του 3ου, και βάρβαρου για το λαό, μνημονίου.

Ήταν το αποτέλεσμα μιας πορείας η οποία σηματοδοτήθηκε και καθορίστηκε από τη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη, όπου δεχτήκαμε την αποπληρωμή του παράνομου και επονείδιστου χρέους και την απόρριψη των «μονομερών» ενεργειών. Οποιαδήποτε προσπάθεια από τις πολλές που έγιναν για να αντιστραφεί αυτή η πορεία δεν καρποφόρησε.

Η ζωή απέδειξε με τον πλέον αδιάψευστο τρόπο πως η ευρωζώνη δεν αποδέχεται τίποτα άλλο πέρα από τη σκληρή λιτότητα για τους λαούς και το μονόδρομο των μνημονίων. Δεν αποδέχεται μέτρα που θα στρέφονται κατά του ελληνικού και διεθνούς κεφαλαίου. Το μόνο της πλαίσιο είναι αντιλαϊκές πολιτικές και οικονομική-κοινωνική καταστροφή, ενίσχυση των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου, εκχώρηση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.

Η υπογραφή της συμφωνίας ενίσχυσε τον πιο ακραίο, φιλελεύθερο και επιθετικό καπιταλισμό στην Ευρώπη, με την αποδοχή από ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς της λογικής «δεν υπάρχει εναλλακτική» (η περίφημη, πια ΤΙΝΑ).

3. Για την υπογραφή του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καταστρατηγήθηκε κάθε έννοια δημοκρατίας. Οι συνελεύσεις των Οργανώσεων Μελών και τα όργανα, η Π.Γ. και η Κ.Ε. αντικαταστάθηκαν από το «Μαξίμου». Αυτόν τον αντιδημοκρατικό δρόμο επέλεξε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ γυρίζοντας την πλάτη της στην απόφαση του Συνεδρίου, στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που δόθηκαν από το 2010 έως σήμερα ενάντια στα μνημόνια και στις πολιτικές τους.

Τα επιχειρήματα για την άσκηση αυτής της πολιτικής με λύπη διαπιστώνουμε ότι θυμίζουν θλιβερά όσα χρησιμοποιούν χρόνια τώρα τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα.

Η παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, η επιλογή των πρόωρων εκλογών σπρώχνει τα πράγματα σε μια κατάσταση χωρίς επιστροφή. Η ίδια απόφαση αλλά και το διάγγελμά του υποδηλώνουν με τον πιο καθαρό τρόπο ότι το προεδρικό κέντρο είναι αποφασισμένο να υλοποιήσει το 3ο μνημόνιο χωρίς την οποιαδήποτε παρέκκλιση. Η συναίνεση άλλωστε των δανειστών στην προκήρυξη των εκλογών είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση. Έτσι, γίνεται αμετάκλητη η ωμή παραβίαση και καταστρατήγηση των ιδρυτικών διακηρύξεων, των συνεδριακών αποφάσεων. Έτσι, γίνεται ακόμα πιο προκλητική η περιφρόνηση της λαϊκής εντολής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιούλη, του μεγαλειώδους ΟΧΙ.

Ταυτόχρονα είναι η πιο ωμή παραβίαση του καταστατικού και ιδιαίτερα της απόφασης του τελευταίου συλλογικού οργάνου που συγκλήθηκε, της ΚΕ της 30/7. Τότε πολλές συντρόφισσες και σύντροφοι συντάχθηκαν με την άποψη του έκτακτου συνεδρίου πριν από τις εκλογές αντίθετα με μας τους άλλους που ταχθήκαμε υπέρ του διαρκούς, ελπίζοντας ότι έστω και την ύστατη στιγμή το κόμμα θα συζητήσει, θα αντιπαρατεθεί ειλικρινά και συντεταγμένα, θα επεξεργάζονταν κάποια λύση.

Όσες και όσοι υπογράφουμε αυτή την επιστολή θεωρούμε ότι εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια σεβασμού των εσωκομματικών διαδικασιών.

Θα θέλαμε να είχαμε το χρόνο και το χώρο να συζητήσουμε διά ζώσης μαζί σας. Αφαιρέθηκε και από εμάς κι από σας αυτή η δυνατότητα.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, όλες και όλοι που δουλέψαμε σκληρά για τη δημιουργία, τη συγκρότηση, την ανάπτυξη του εγχειρήματος της ενωτικής και της ριζοσπαστικής Αριστεράς, όσοι και όσες δουλέψαμε σκληρά και πιστέψαμε στις προοπτικές που άνοιξε η κυβέρνηση της Αριστεράς, όλοι εμείς που μοιραστήκαμε αυτή τη διαδρομή, δεν πρέπει και δεν μπορούμε να δεχτούμε τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, σε κόμμα του μνημονίου, της λιτότητας και της συναίνεσης με την ντόπια και διεθνή κυρίαρχη τάξη.

4. Όλοι εμείς που υπογράφουμε δεν είμαστε υπέρ της πολιτικής αποστράτευσης. Καλούμε τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που αγωνιστήκαμε μαζί να συνεχίσουμε την τιτάνια προσπάθεια για αντιστροφή της λιτότητας και την κατάργηση των μνημονίων, για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων με συλλογικό κι ενωτικό τρόπο σε πολιτικό και κοινωνικό-κινηματικό επίπεδο. O αγώνας συνεχίζεται.

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΑΡΓΕΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΜΙΛΤΟΣ
ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΑΚΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΦΥΛΛΗ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΔΟΥΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΔΡΟΣΟΣ ΤΑΚΗΣ
ΚΑΛΙΝΤΕΡΑΚΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
ΚΑΛΙΝΤΕΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΛΤΣΟΥΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΚΑΤΣΑΓΩΝΗΣ ΕΝΡΙΚΟΣ
ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΟΛΛΑΤΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗ ΜΑΙΡΗ
ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΛΟΡΕΝΤΖΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΛΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΑΛΙΚΟΥΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ ΤΑΣΟΣ
ΜΟΥΣΜΟΥΛΑ ΣΤΕΛΛΑ
ΜΠΟΥΡΝΑΖΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΜΠΡΙΣΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΡΕΣΤΗ ΒΗΘΛΕΕΜ
ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΦΡΑΓΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΛΙΝΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αποχώρηση 40 μελών του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb