ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το θέατρο του παραλόγου

Είναι να γελά κάθε πικραμένος στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται στη χώρα μας.

Κάποιοι εμφανίστηκαν ως αντιμνημονιακοί, με πηγαίους τίτλους σε κανάλια, εφημερίδες, ιστοσελίδες κ.α., και δεδομένων των εξελίξεων με την κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία πέρασε το τρίτο μνημόνιο, το να παραμένουν εξαπτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ που πέρασε το τρίτο μνημόνιο, εκτός από γέλωτα, προκαλεί και εύλογα ερωτήματα.

1) Θεωρούν τους τηλεθεατές - αναγνώστες ηλίθιους;
2) Έχει διαβρωθεί σε τέτοιο βαθμό η νεοελληνική κοινωνία που δέχεται ευθέως ο κάθε πολίτης να τον εμπαίζουν μπροστά στα μάτια του;

Μπορείτε να μας εξηγήσετε τι αισθάνεστε όσοι και όσες επιλέγεται καθημερινά αυτά τα φερόμενα ''αντιμνημονιακά μέσα'' όταν βλέπετε τους πηγαίους τίτλους ''ιδιωτικό αντιμνημονιακό ενημερωτικό κανάλι'', ''η αντιμνημονιακή εφημερίδα''  και σε πρώτο πλάνο, πρώτη είδηση τον Τσίπρα που υπέγραψε ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;

Σαφώς, είτε έχει σαπίσει απόλυτα η νεοελληνική κοινωνία, είτε αποτελείται από ανεγκέφαλους/ες, είτε από άτομα που για την προσωπική τους διαβίωση θα έπρατταν οτιδήποτε εξευτελίζοντας τους ιδίους, και ευτελίζοντας κάθε υφιστάμενο εναπομείναν επίπεδο στην Ελληνική κοινωνία.

Η απόδραση που επικαλείται ο Α. Τσίπρας συντελέστηκε από τον ίδιο και το στενό του περιβάλλον, όταν επέλεξαν ερήμην των υπολοίπων να αναιρέσουν το σύνολο των εξαγγελιών του κόμματος, και σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται απόδραση η φυγή όσων θεώρησαν ότι προδόθηκαν.

Όσα κοινότυπα λέγει ο κ.Τσίπρας έχουν ειπωθεί χιλιάδες φορές πριν από αυτόν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο,  τα ίδια μηνύματα, άρα οι εξαγγελίες για ισότητα στην πρόσβαση και ελευθερία στην έκφραση, στη σκέψη, στην έρευνα, με δημοκρατική μεταρρύθμιση στο ελληνικό κράτος, δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα ελλείψει των πολιτικών που προτάθηκαν και ''θάφτηκαν'' από τον κ.Τσίπρα και το επιτελείο του.  

Μη ξεχνάτε ότι το ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάστηκε στο λαό ως κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, και ενώ υπήρξαν οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να παρασχεθεί απόδειξη, κάποιοι επέλεξαν την συντήρηση σαν να επρόκειτο για κόμμα της δεξιάς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, στην μορφή λειτουργίας που υπήρχε επί δεκαετίες κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κάνοντας σαφές σε κάθε αριστερό ότι το κυβερνητικό επιτελείο λειτουργούσε ως κυβέρνηση συντηρητικής δεξιάς αναπαράγοντας όσα ίσχυαν όπως ίσχυαν. 

Αν υπάρχει έστω ένας πολίτης - και ειδικά αριστερός - να τεκμηριώσει ότι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, όπως θεσμοθετήθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα, αποτελούσε ρύθμιση ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος, πείθοντας ως ορθή ενέργεια, έπειτα της δημόσιας διαβούλευσης, την εξαίρεση των προτάσεων που έγιναν, να παραθέσει το σκεπτικό του ώστε να αξιολογηθεί. 

Αν υπάρχει κάτοικος στα νότια προάστια Αττικής, ο οποίος γνωρίζοντας ότι στα νότια δεν υφίσταται ούτε ένα (1) ραδιοτηλεοπτικό μέσο, ο οποίος θεωρεί δημοκρατικές τις ενέργειες από την πλευρά των μέχρι πρότινος κυβερνώντων του ΣΥΡΙΖΑ,  να παραθέσει το σκεπτικό του δημόσια ώστε να αξιολογηθεί.

Αναφέρομαι σε εσάς που ελαφρά την καρδία θα συνεχίσετε να συμμετέχετε σε ένα κόμμα το οποίο δεν πρόδωσε τη λαϊκή βάση αποκλειστικά με το τρίτο μνημόνιο, η μεγαλύτερη προδοσία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν η παράκαμψη του δικαιότερου αιτήματος από τη πλευρά ενός πολίτη, ο οποίος έδωσε επί δεκαετίες τον αγώνα ύπαρξης δημόσια της αλήθειας.

Αν επιθυμείτε βλακωδώς να παρακάμπτεται την αλήθεια, και την αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα μιας περιοχής στην οποία κατοικείται, ενώ σαφώς γνωρίζετε ότι η διαμόρφωση της κοινής γνώμης είναι προϊόν χρηματισμού, διαπλοκής, και ΜΜΕ, καθώς επίσης το γεγονός του δόλου από τη πλευρά ορισμένων κατά του πραγματικού εκδημοκρατισμού που συνολικά δικαιούμαστε, στηρίξτε το ΣΥΡΙΖΑ του κ.Τσίπρα και αγωνιστείτε μαζί - παράλληλα - ώστε ο τόπος που κατοικείται να είναι έρμαιο διαπλεκόμενων.

Όποιος - όποιοι - δεν παρέχουν τα εχέγγυα σε προτάσεις εκδημοκρατισμού σε μια χώρα, που αποτελούν βασική αναγκαιότητα σήμερα, για εμένα προσωπικά δεν κάνουν. 

Στον αντίποδα, αρκετοί/ες οπαδοί της διάσπασης, ποτέ δεν υπήρξαν υπέρ ενός ενιαίου κόμματος, και μη γελιέστε, δεδομένου ότι το σχέδιο διάσπασης ήταν διαρκώς σε εξέλιξη, και ανέμεναν τον κατάλληλο χρόνο ώστε να βάλουν σε εφαρμογή το σχέδιο που εξ αρχής είχαν.

Σύμφωνα με όσα ίσχυαν - ίσχυσαν σε τοπικό επίπεδο στη Γλυφάδα, είχαμε τα πλήρη στοιχεία - ορισμένα δημοσιεύτηκαν - ενός κόμματος που ποτέ δεν υπήρξε ενιαίο, και αρκετών συμμετεχόντων που παπαγάλιζαν ένα γνωστό τετριμμένο αναχρονιστικό κείμενο της ξύλινης αριστερίστικης γλώσσας, ενώ στη πραγματικότητα σύμφωνα των πεπραγμένων τους δεν πρέσβευαν όσα εκστόμιζαν.

Το εμείς - εσείς - που αποτελούσε την καθημερινή τους πολωτική πρακτική, ουδεμία σχέση έχει με την δημοκρατία, και απεδείχθη περίτρανα ότι αρκετοί που βαυκαλίζονται για την αριστερή τους ταυτότητα, αποτελούσαν την άλλη όψη του ιδίου νομίσματος εξαπάτησης των ήδη υφιστάμενων μνημονιακών κομμάτων εξουσίας. 

Η προσωπική ανάδειξη ορισμένων, χωρίς να έχει παρασχεθεί ούτε το ελάχιστο δείγμα αριστερής ταυτότητας και ενεργειών από τη πλευρά τους, όπως και μια σειρά ενεργειών που προσέβαλαν κάθε αρχή της αριστερής ιδεολογίας, είναι όσα γνωρίζω και μπορώ να πιστοποιήσω. 

Μη ξεχνάμε ότι θα έρθουν και οι προσεχείς δημοτικές εκλογές, και είναι το σημείο αναφοράς για κάποιους αριστερούς στη Γλυφάδα, δεδομένου ότι οι συμπολίτες μας είναι ενήμεροι - γνωρίζουν - και ενώ δεν απέδειξαν ούτε με μια ενέργεια την αριστερή τους ταυτότητα, θα προσπαθήσουν από διαφορετικά στρατόπεδα να πείσουν τους συμπολίτες μας για την προσφορά τους στη τοπική κοινωνία, όπως και για τις ορθές πολιτικές υπέρ των συμπολιτών μας αξιώνοντας ψήφους._ 

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com  
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το θέατρο του παραλόγου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">