ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Να μη ψηφιστεί το τρίτο Μνημόνιο

Να μη ψηφιστεί τρίτο Μνημόνιο

Η ψήφιση τρίτου μνημονίου αποτελεί ντροπή για ένα κόμμα που παρουσιάστηκε στο λαό ως αριστερά, άρα όσοι βουλευτές ψηφίσουν το τρίτο μνημόνιο αναιρούν την ιδεολογική πολιτική τους ταυτότητα.

Εκατομμύρια πολιτών βίωσαν και βιώνουν τις συνέπειες των μνημονίων, τα οποία σαφώς καταργούν τα Συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών, όπως και τις ευρωπαϊκές συμβάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι πολιτικοί που αποφασίζουν  εξ ονόματος του Ελληνικού λαού, και ερήμην αυτού, την εδραίωση μνημονίων, και των συνεπειών που συνεπάγονται, είναι εχθροί της δημοκρατίας, και εννοώ της πραγματικής δημοκρατίας. 



Ψηφίστηκε από τη Βουλή το τρίτο μνημόνιο. Το τρίτο μνημόνιο εγκρίθηκε με 222 "ναι", 64 "όχι", 11 "παρών", ενώ 3 βουλευτές ήταν απόντες. Υπέρ της έγκρισης της συμφωνίας ψήφισαν 118 κυβερνητικοί βουλευτές.

Υπέρ τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ κατά η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Η κυβέρνηση βρίσκεται κάτω από το όριο των 120 βουλευτών 
Ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο θα ζητήσει την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση, θεωρώντας ότι υπάρχει θεσμική δυσαρμονία καθώς από τις ψήφους στην έγκριση της συμφωνίας με τους εταίρους εμφανίζεται να βρίσκεται κάτω από το όριο των 120 βουλευτών.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της συμφωνίας και εκταμιευθεί η πρώτη δόση στις 20 Αυγούστου, ώστε να καλύψουν με ψίχουλα τους περισσότερο πληττόμενους κερδίζοντας την ανοχή τους, την ίδια στιγμή που διαμορφώνονται οι χειρότεροι όροι για το μέλλον της πλειονότητας. 

Από τον ΣΥΡΙΖΑ 32 βουλευτές καταψήφισαν το νομοσχέδιο, 11 δήλωσαν "παρών", τρεις διαφοροποιήθηκαν ψηφίζοντας "ναι" επί της αρχής και "παρών" σε επιμέρους άρθρα, ενώ ένας βουλευτής ήταν απών.

Ειδικότερα, "ναι" επί της αρχής ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης («ναι» στην τροπολογία 233 και «παρών» στα υπόλοιπα), Γιώργος Ψυχογιός («ναι» και στα άρθρα, «παρών» στην τροπολογία 232) και Δημήτρης Σεβαστάκης («παρών» στο άρθρο 1, «ναι» στα υπόλοιπα).

Από τον ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο καταψήφισαν οι βουλευτές: Αγλαϊα Κυρίτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάνης Βαρουφάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ήσυχος, Δημήτρης Κοδέλας, Κώστας Ζαχαριάς, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Γιάννης Σταθάς, Θανάσης Σκούμας, Θωμάς Κώτσιας, Κώστας Λαπαβίτσας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου, Ηλίας Ιωαννίδης, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Στέφανος Σαμοϊλης, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Γιάννης Ζερδελής, Κώστας Δελημήτρος, Θανάσης Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Στάθης Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζήσης Ζάννας, Βασίλης Κυριακάκης.

«Παρών» δήλωσαν οι βουλευτές: Βασιλική Κατριβάνου, Αννέτα Καββαδία, Αλέξης Μητρόπουλος, Μαρία Κανελλοπούλου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Νίκος Μιχαλάκης, Κουρεμπές Φάνης, Ηρώ Διώτη, Κώστας Δερμιτζάκης, Δανάη Τζήκα και Βασιλική Λέβα.

Απών ήταν ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ακριώτης.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Να μη ψηφιστεί το τρίτο Μνημόνιο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">