ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το μεγαλύτερο επίτευγμα όλων των εποχών στη Γλυφάδα (VIDEO)



Το μεγαλύτερο επίτευγμα όλων των εποχών, επιτευχθεί στη Γλυφάδα, και σαφώς αρκετοί εκ των κατοίκων της πόλης το γνωρίζουν, σαφώς όμως δεν το γνωρίζουν συνολικά οι συμπολίτες μας, ούτε και οι εκτός της πόλεως.

Το 1977 ξεκίνησε η λειτουργία του τοπικού ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'', σαφώς σε μια περίοδο που το πολιτικό κατεστημένο ελέγχοντας εξ ολοκλήρου το συστημικό κρατικό ολιγοπώλιο δεν επιθυμούσε ούτε τον εκδημοκρατισμό της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στη χώρα μας, ούτε καν την ισχύ των αυτονόητων.

Όπως έχω αναφέρει επανειλημμένα, αρκετοί εξ ημών θέσαμε από τα νότια προάστια Αττικής, και τη Γλυφάδα, το θεμέλιο της μετεξέλιξης και της ιδιωτικής και δημοτικής ραδιοτηλεόρασης που ακολούθησε στη χώρα μας δεκαετίες μετέπειτα.

Έχοντας αυτό το βασικό δεδομένο, κρίνουμε όσους ενεπλάκησαν με τη πολιτική και τα κοινά στα νότια προάστια, και αυταπόδεικτα γνωρίζοντας τα ισχύοντα επί δεκαετίες, το σύνολο εμπλεκομένων με τα κοινά και τη πολιτική στο τόπο μας, ουδέποτε υπήρξαν είτε συμπαραστάτες, είτε αρωγοί των κατοίκων, ενώ μπορούσαμε να είμαστε οι πρωτοπόροι σε ολόκληρη τη χώρα, και ένα από τα πρώτα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά, η το πρώτο να είχε την αφετηρία του στα νότια προάστια. 

Έπειτα από διαδρομή δεκαετιών, αρκετών δημοτών κατοίκων στα νότια, και ειδικά του υποφαινόμενου, οι οποίοι πρωτοστάτησαν σε ένα χώρο, η πολιτεία έδρασε με γνώμονα κατά της δημόσιας ωφέλειας των κατοίκων και του τόπου μας.

Έχουμε το σύνολο των στοιχείων όσων αφορά τα ερτζιανά - ραδιοτηλεοράσεις με σειρά διώξεων και κατασχέσεων, και το βασικό αυταπόδεικτο από την δεκαετία του 90 προτάσεων στις οποίες  παρανόμησαν οι εκάστοτε αιρετοί - δήμαρχοι - πολιτικοί.

Στον αντίποδα να τονιστεί (ώστε να καταστεί σαφές ποιοι αξιώνουν εμπλοκή με τα κοινά στο τόπο μας) ότι από το 2009 που λειτούργησε το τοπικό ιστολόγιο ΓΛΥΦΑΔΑ WEB τα μοναδικά βασικά στοιχεία είναι:

1) Ανέντιμη συμπεριφορά από τη πλευρά των παρατάξεων - διοικούντων Γλυφάδας, οι οποίοι γνωρίζοντας τι είχε προηγηθεί στον παρελθόντα χρόνο όσων αφορά τα ερτζιανά, και την οικονομική ζημία, επέλεξαν σε μια πόλη που το 2009 δεν διέθετε σειρά ΤΟΠΙΚΩΝ διαδικτυακών ΜΜΕ, να σαμποτάρουν με τον πιο ελεεινό τρόπο, για άλλη μια φορά, τον δημότη Γλυφάδας, στήνοντας παραταξιακές, φιλικές, και συστημικές ιστοσελίδες, αποσκοπώντας σε πλήρη ελέγξιμο πλαίσιο των συμπολιτών μας, με συστημική προπαγάνδα υπέρ των ιδίων.

Αξίζει να τονιστεί και η πρόταση που υπήρξε από τον υποφαινόμενο την δεκαετία του 90, σε κάποιους τοπικούς εκδότες, για ένα άρτιο ηλεκτρονικό τοπικό ΜΜΕ, η οποία σαφώς δεν προχώρησε δεδομένων των παθογενειών των νεοελλήνων, καθώς επίσης των συμφερόντων και των σκοπιμοτήτων τους.  

2) Έπειτα της καθημερινής λειτουργίας του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB από το 2009, σε μια πόλη που διαφημίζουν ως μια από τις πλουσιότερες πόλεις της χώρας, η οποία δεν διέθετε ακόμη και τις βασικές δομές στο διαδίκτυο, και τα ερτζιανά, (δεν υπήρχε σχεδόν τίποτα στη Γλυφάδα) κατέστη σαφές ότι ακολούθησαν σειρά συστημικών κ.τ.λ ιστοσελίδων, με βασικό στόχο τον αποπροσανατολισμό των κατοίκων σύμφωνα των συμφερόντων και σκοπιμοτήτων ατόμων που βρίσκονται στα έδρανα του δήμου, η ήταν υποψήφιοι, και σήμερα αποκαλώ κακούργους έχοντας το σύνολο των αποδεικτικών.

Αντί των ορθών ενεργειών, έπειτα της δημόσιας έκθεσης ενός δημότη ο οποίος είναι γνώστης του αντικειμένου, και θα μπορούσε να συνδράμει για πραγματική ανάπτυξη και πρόοδο τόσο στη πόλη μας, όσο και στα νότια, αποκαθιστώντας τις κάκιστες επιλογές - πολιτικές που ακολούθησαν όσοι ενεπλάκησαν με τα κοινά στο τόπο μας, γνωρίζετε πως και με ποιες μεθοδολογίες σαμποτάρισαν την ισχύ των αυτονόητων.

Σας γνωστοποιώ ότι σήμερα έχετε αρκετές τοπικές συστημικές επιλογές, τουλάχιστον διαδικτυακά, οι οποίες με αρκετούς τρόπους χρηματοδοτούνται από τις διοικήσεις - παρατάξεις - και ο λόγοι είναι σαφείς, όμως, παράλληλα υφίσταται το μεγαλύτερο επίτευγμα όλων των εποχών στη Γλυφάδα, μια από τις πλουσιότερες πόλεις της χώρας δεν διαθέτει ούτε ένα ραδιόφωνο, όταν ακόμη και στο τελευταίο χωριό της χώρας η καφετζού της γειτονιάς διαθέτει ''τηλεοπτικό'' κανάλι.

Γι' άλλη μια φορά θερμά συγχαρητήρια για τους εκλεγμένους σας στο δήμο Γλυφάδας, (όλων των παρατάξεων) και σαφώς πρέπει να κάνετε το κόπο να ρωτήσετε, και να σας απαντήσουν, πως χαρακτηρίζουν οι ίδιοι τις πράξεις τους, δεδομένου ότι συνολικά υπηρετούν Αλαφούζους, και την πολιτικοοικονομική διαπλοκή.

Επίσης, αν ο Αλ. Τσίπρας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το σύνολο των μελών του, καθίσταται αυταπόδεικτο ότι ο Αλ.Τσίπρας ως πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί Αλαφούζους, και σε καμία περίπτωση δεν είναι Ριζοσπάστης - Αριστερός.

Όση σχέση μπορεί να έχει ο Αλαφούζος και το ΣΚΑΙ με τη Γλυφάδα, άλλο τόσο μπορούν να έχουν σχέση με τη δημοκρατία όσοι πολιτεύονται τοπικά, και λυπάμαι ιδιαίτερα αν εκνευρίσω κάποιους, όμως, καθίσταται αυταπόδεικτο σύμφωνα με όσα ισχύουν. (Ελπίζω να μην πάσχετε από τύφλωση, και να βλέπετε καθαρά τα όρια του δήμου, όπως και τη λειτουργία των δημοτών στα έδρανα του δήμου.)

Η μόνη λύση για το τόπο μας είναι να αποκτήσει έναν χαρισματικό ηγέτη, ο οποίος θα πείσει τον κόσμο ότι βαδίζουμε σε λάθος δρόμο και ότι θα πρέπει να υιοθετήσουμε το μοντέλο του κράτους πρόνοιας. Οι δήμοι αρωγοί του συνόλου των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας, ώστε να ενδυναμώνεται η κοινωνική συνοχή προς όφελος κάθε τοπικής κοινωνίας, και σαφώς κατά ολιγοπωλίων, διαπλοκής, μονοπωλίων, κομμάτων, και του άκρατου καπιταλισμού. Τα κόμματα είναι εξαίσια για το κοινοβούλιο, και οι πολιτικοί επίσης για τη βουλή, όχι στους δήμους, με τίποτα στους δήμους.

Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσουμε την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας. Με αυτόν τον τρόπο που δεν ίσχυσε ποτέ, και το επιβεβαιώνω ο ίδιος, θα υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα, και σε καμία περίπτωση με κόμματα που υποστηρίζουν κάποιους εκ των κομματικών τους εις βάρος του συνόλου.

Τα πέρασα δημόσια τη δεκαετία του 90, και γνωρίζετε τι ίσχυσε στη συνέχεια, ώστε κόμματα και άτομα που υπηρετούν ολιγοπώλια να βρίσκονται στο δήμο κατά του συνόλου και του τόπου. Δεν σημαίνει τίποτα για εσάς η σειρά διώξεων και κατασχέσεων; Δεν σημαίνει τίποτα για εσάς η αναπαραγωγή αυτών ετεροχρονισμένα από άτομα που δεν τήρησαν σχεδόν το ελάχιστο; 

Πόσο προοδευτικό χαρακτηρίζεται, η Γλυφάδα που μπορούσε να διαθέτει σειρά από αναπτυξιακά εργαλεία, για το σύνολο των κατοίκων, να βρίσκεται διαχρονικά έρμαιο κομμάτων που υπηρετούν τη διαπλοκή του κεφαλαίου, και φροντίζουν να ενδυναμώνουν μονομερώς ορισμένους - επιλεκτικά; (Εδώ χρειάζεται επιβολή, σε ένα λαό κατεργάρη, ο οποίος δεν πρόκειται αυτόβουλα να δεχθεί το ορθό, και οι λόγοι είναι χιλιάδες. Μπορώ να αναφέρω πρόσωπα και πράγματα, του δήμου, ώστε να καταστεί ακόμη πιο σαφές, έχοντας τη πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Γλυφάδας στο δήμο, και τελικά πείτε μου εσείς τι εξυπηρετεί ο δήμος Γλυφάδας σήμερα;)

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να παρέχω πλέον ''τοπικές ειδήσεις'' δεδομένου του εγκληματικού δόλου του συνόλου των εμπλεκομένων, και θα αρκούμε σε επισημάνσεις, καθαρά ειλικρινείς, μέχρι της επιστροφής όπως απαιτείται... ώστε να ξεκαθαριστούν πολλά και διάφορα.

Κάνε καταμέτρηση των ετών που δεν μιλάω δημόσια, και θυμήσου πότε ξεκίνησε η οικονομική καταστροφή της χώρας. 
Η οικονομική ύφεση εις βάρος των πολλών ,και υπέρ των λίγων, ξεκίνησε από χώρους και άτομα που σήμερα στηρίζουν τις επιλογές του σημερινού πρωθυπουργού; Αν στον παρελθόντα χρόνο καυτηρίασα δημόσια τις ''εκσυγχρονιστικές τάσεις'' του K.Σημίτη κ.τ.λ, θα μπορούσα σήμερα να είμαι ένθερμος υποστηρικτής των μνημονίων και όσων τα υπογράφουν; 

Δεν γίνεται η ριζοσπαστική αριστερά να συντηρεί και να ενδυναμώνει ολιγοπώλια διαπλοκής - πολυεθνικές - και ειδικότερα τον άκρατο καπιταλισμό. Δεν βλέπεις τις επιλογές των  αριστερών συστημικών εφημερίδων οι οποίες διαφημίζουν τα ολιγοπώλια; Προσωπικά δεν βλέπω διαφημίσεις, τις έχω καταργήσει. (Και όπως στο παρελθόν, έτσι και σήμερα ειρωνεύομαι για τις αντιλήψεις και τις πρακτικές των περισσοτέρων, αν και πολλοί δεν το καταλαβαίνουν)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το μεγαλύτερο επίτευγμα όλων των εποχών στη Γλυφάδα (VIDEO) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">