ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μπλοκάρουν την έκδοση νέων συντάξεων ώστε να πεθάνουν τους δικαιούχους

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θα έβαζε σε πρώτη προτεραιότητα τον άνθρωπο απέστειλε χιλιάδες ραβασάκια σε δικαιούχους, είτε αναπηρικών, είτε κανονικών συντάξεων, ότι δεν δικαιούνται συντάξεως, και θα πρέπει να προσφύγουν εντός τριών μηνών κατά της αποφάσεως του διευθυντή, ώστε να αξιολογηθούν πάλι, και να προχωρήσει η έκδοση προσωρινής σύνταξης.

Με τις εν λόγω ενέργειες, και από λάθη που έγιναν στην αξιολόγηση των δικαιούχων αναπηρικών συντάξεων κ.τ.λ, συστηματικά παραβιάζεται τόσο το σύνταγμα της χώρας, όσο και οι Ευρωπαϊκές συμβάσεις δικαιωμάτων του ανθρώπου, και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν αφήσει πολίτες επί 3 χρόνια χωρίς το ελάχιστο της καταβολής, άρα με το εν λόγω μέτρο προσπαθούν να τους πεθάνουν ώστε να μην καταβληθούν οι συντάξεις.

Πρωτοφανή απόφαση με την οποία αναστέλλει από 1/1/2015 την έκδοση νέων συντάξεων γήρατος, αναπηρίας και θανάτου, πήρε το ΙΚΑ εκδίδοντας σχετική οδηγία στις 12 Αυγούστου, δηλαδή λίγες ώρες πριν από την ψήφιση του νέου συνταξιοδοτικού μνημονιακού νόμου 4336/15, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της Διοίκησης του Ιδρύματος.

H έκδοση συντάξεων μόνο για περιπτώσεις γήρατος και μόνο προσωρινών, θα επιτρέπεται σε όσους έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος και εφόσον οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι δηλώνουν υπ’ ευθύνη τους ότι έχουν τουλάχιστον τις 4.500 ημέρες ασφάλισης, οπότε και θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης.

Σε όλες τις άλλες κατηγορίες και κυρίως σε όσους είναι κάτω των 67 ετών το ΙΚΑ δεν θα δίδει ούτε κανονική ούτε προσωρινή σύνταξη.

Ωστόσο αν συντρέχουν «εξαιρετικοί και επείγοντες λόγοι», όπως οικονομική αδυναμία ή λόγοι υγείας, τότε οι ασφαλισμένοι θα καλούνται να αποδείξουν ότι έχουν οικονομικά προβλήματα ή ανάγκη χρημάτων λόγω ασθένειας και στη συνέχεια θα αξιολογούνται από τους αρμόδιους διευθυντές για το αν μπορεί ή όχι να προχωρήσει η έκδοση προσωρινής σύνταξης.

Αν δηλαδή οι ασφαλισμένοι δεν έχουν κλείσει το 67ο έτος ή αν δεν έχουν 4.500 ημέρες ασφάλισης, αλλά δικαιούνται σύνταξη με λιγότερα ένσημα και σε μικρότερη ηλικία (λόγω αναπηρίας ή λόγω θανάτου), τότε θα πρέπει να αποδείξουν ότι βρίσκονται είτε σε οικονομική αδυναμία, είτε ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας πριν υποβάλουν αίτηση για σύνταξη.

Αναφέρουμε ότι υπάρχουν και οι ήδη κατατεθειμένες αιτήσεις προ διετίας - τριετίας στο ΙΚΑ,  έχουν γίνει σημαντικά λάθη και παραλείψεις από τη πλευρά του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, έχουν υπάρξει απορριπτικές  αποφάσεις ενώ υπάρχουν έγγραφα από Νοσοκομεία που πιστοποιούν τις ασθένειες ''τα ποσοστά αναπηρίας'', τα οποία ''παραποιήθηκαν'' παρακάμφθηκαν από τη πλευρά του ΙΚΑ, και με το νέο μέτρο μέχρι να καταβληθούν οι συντάξεις οι δικαιούχοι σαφώς θα έχουν πεθάνει.

Πόσος χρόνος απαιτείται για την έκδοση προσωρινής σύνταξης;

Σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, και σύμφωνα με αποφάσεις των διευθυντών του ΙΚΑ του παρελθόντος χρόνου, όπου είχαν εγκρίνει ποσοστά αναπηρίας δικαιούχων, καθίσταται αυταπόδεικτο ότι υπάρχει δόλος, δεδομένου ότι είτε υπάρχει αναπηρία είτε δεν υπάρχει. Και αν δεν υπήρχε αναπηρία στους πολίτες δεν θα υπήρχε και προτέρα απόφαση διευθυντών του ΙΚΑ, όπως και σειρά αποφάσεως των υγειονομικών επιτροπών.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μπλοκάρουν την έκδοση νέων συντάξεων ώστε να πεθάνουν τους δικαιούχους Rating: 5 Reviewed By: Γιάννης Κουρδομένος