ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Slavoj Žižek, si naredil veliko napako



Ο Σλοβένος φιλόσοφος γράφει σε ένα σημείο του άρθρου του στην ΑΥΓΗ για τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ: Ο ηρωισμός του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι, αφού κέρδισε τη δημοκρατική πολιτική μάχη, ρίσκαρε ακόμη περισσότερο διαταράσσοντας την ομαλή λειτουργία του κεφαλαίου.

Γ.Κ: Έχοντας μια σειρά πολιτικών που εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται έπειτα των τριπλών εκλογών στην Ελλάδα, τόσο από τη πλευρά της περιφέρειας Αττικής, που σαφώς είναι ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από κυβερνητικής πλευράς, έχουμε τα πρώτα δείγματα υπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου, και σε καμία περίπτωση - εντός της χώρας - διατάραξης του κεφαλαίου.

Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει αποσαφήνιση, στο συγκεκριμένο σημείο, το οποίο αφορά τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εντός της χώρας.

1) Μπορώ να αναφέρω χαρακτηριστικά τη παραχώρηση των Αστεριών Γλυφάδας, επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ - σε ένα οικονομικό παράγοντα, αντί μιας ριζοσπαστικής πολιτικής ελεύθερης - ανοικτής - παραλίας, την οποία δεν θα εκμεταλλεύεται το μεγάλο κεφάλαιο - ιδιώτης - καθώς και τη προστασία του αρχαιολογικού χώρου, εντός των αστεριών Γλυφάδας, που έπρεπε να γίνει αποκλειστικά μουσείο.

2) Μπορώ να αναφέρω χαρακτηριστικά και το ημιτελές για εμένα νομοσχέδιο για τις συχνότητες, το οποίο σχεδίασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και αφορά αποκλειστικά τις τηλεοπτικές συχνότητες της Ελλάδας, αφήνοντας εκτός νέας θεσμοθέτησης τις ραδιοφωνικές, οι οποίες τελούν σε απόλυτα διαπλεκόμενο χαρακτήρα ιδιοκτησίας, σύμφωνα με το οποίο, θα αποδειχθεί στη πράξη ότι μια αριστερή κυβέρνηση θεσμοθέτησε αποκλειστικά με γνώμονα την εδραίωση του μεγάλου κεφαλαίου στα ερτζιανά της χώρας. 

3) Μπορώ να σας παραπέμψω και σε όσα ισχύουν στη λίμνη της Βουλιαγμένης ώστε να σχηματίσετε άποψη για τις εντός πολιτικές επί ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Κάλλιστα μπορώ να συνεχίσω αναφέροντας πολύ περισσότερα των πολιτικών που εφαρμόζονται επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου - εντός της χώρας. Θεώρησα σκόπιμο να επισημάνω ότι στην Ελλάδα αποτελεί κανόνα η υπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου, και η ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνίας δεν καθίσταται δυνατό να γίνει από κυβερνήσεις, μπορεί να γίνει αποκλειστικά από τη λαϊκή βάση, αν το επιθυμεί, και αν πράγματι θέλει ένα δίκαιο μέλλον.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Slavoj Žižek
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Slavoj Žižek, si naredil veliko napako Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">