ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Να υπάρξει πλήρης διαχωρισμός εκκλησίας - κράτους

Ο Ελληνικός λαός είναι ο πλεόν καθυστερημένος της Ευρωπαϊκής ένωσης, και καθίσταται αυταπόδεικτο με το ζήτημα της εκκλησίας - θρησκείας στη χώρα μας.

Αρχικά υφίσταται μια διαχρονική παθογένεια στη χώρα μας, η οποία έχει ως αρχή την σχολική περίοδο,  και το σύνολο των μαθητών αναγκάζεται να διδαχθεί απόλυτα άχρηστη ύλη, η οποία ουδέποτε θα φανεί χρήσιμη.

Εν συνεχεία οφείλω να τονίσω ότι επί πολλές εκατονταετίες τελείται μια πράξη καθ' όλα απαράδεκτη χωρίς την συναίνεση των ανθρώπων. Η βάπτιση. Η βάπτιση σε νηπιακή ηλικία όλων των νεογνών, χωρίς την συγκατάβαση τους, είναι μια καθολικά απαράδεκτη ενέργεια, και η πολιτεία οφείλει να αποδεσμεύσει τον κάθε μετέπειτα πολίτη της χώρας μας, από μια βίαια προσαγωγή χωρίς την θέληση του, και χωρίς να έχει σχηματίσει άποψη ώστε να κρίνει εαν επιθυμεί να βαπτιστεί η το αντίθετο.

Η πολιτεία οφείλει να δημιουργήσει το πλαίσιο αποδεύσμευσης της Ελληνικής οικογένειας από ενέργειες οι οποίες συντηρούνται ώστε να αποκομίζουν πολλαπλά οφέλη οι (...) της εκκλησίας.

Είναι γνωστό της πάση ότι για το σύνολο των φερόμενων ''μυστηρίων'' κ.τ.λ, σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια οι ρασοφόροι αποκομίζουν ''μαύρα'' με τα γνωστά φακελλάκια, ώστε να τελέσουν ένα γάμο, μια βάπτιση, κ.τ.λ.

Επισημαίνω ότι ''Μυστήριο'' αποκαλείται και η ιερωσύνη, το να γίνεται δηλαδή κάποιος ιερέας, και πρέπει να υπάρξει πλήρης επεξήγηση: 

Μυστήριο για την εκκλησία είναι όταν ένας απλός χριστιανός ''ξεχωρίζεται'' από τους άλλους πιστούς, και αναλαμβάνει τη διακονία ''της σωτηρίας του λαού'' του Θεού. Λαμβάνει το ''δώρο'' του Αγίου Πνεύματος, και της Αποστολικής διαδοχής, και ''συνεχίζει'' την ιερωσύνη του Χριστού στην Εκκλησία.

Είναι σαφές ότι ο Χριστός ουδέποτε έλαβε μισθούς του δημοσίου για το έργο του και την δράση του, ούτε  έλαβε φακελλάκια ώστε να τελέσει μυστήρια, σε πλήρη αντιδιαστολή των μετεχόντων του κράτους εν κράτη, οι οποίοι λειτουργούν σε καθεστώς πλήρης παρανομίας και καθολικά μαύρου χρήματος. Ο Χριστός δεν δημιούργησε αυτοκρατορία της ύλης και ανάκτορα με χρήματα των πιστών του, ούτε κέρδισε χρήματα ώστε να αγοράζει άρματα - οχήματα, ούτε αγόρασε χρυσούς διάκοσμους και άμφια, ούτε έγινε έμμισθος του κράτους, και όπως γνωρίζετε για το μοναδικό προσόν του, που ήταν η αλήθεια... σταυρώθηκε, και σταυρώθηκε από το ίδιο το σύστημα της τότε εκκλησίας - πιστών - πολιτείας. Αυτό που ίσχυε εκείνη την εποχή, συνεχίζει να ισχύει, και θα συνεχίζει να ισχύει από το σύνολο παλιανθρώπων και υποκριτών, οι οποίοι για συγκεκριμένες σκοπιμότητες και συμφέροντα θα συντηρούν εσαεί την απάτη κατά της κάθε αλήθειας.  

Ο ιερέας για την εκκλησία γίνεται πατέρας ''πνευματικός''. ''Προσεύχεται'' για μας. Μας βαφτίζει, μας μεταδίδει τα μυστήρια και την ευλογία του Θεού, μας διδάσκει για το Θεό και ''μας βοηθάει'' στις δύσκολες στιγμές της ζωής μας.

Αν οι παπάδες είναι πνευματικοί άνθρωποι... μπορούμε να το κρίνουμε από τα πεπραγμένα τους, καθώς επίσης μπορούμε να γνωρίζουμε την βοήθεια στις δύσκολες  στιγμές της ζωής μας από τους φερόμενους πνευματικούς, οι οποίοι προσωπικά για εμένα, σύμφωνα με όσα γνωρίΖΩ, είναι η απόλυτη απάτη, και σε πολλές των περιπτώσεων πρόκειται για παλιανθρώπους με διαμορφωμένες κάκκιστες προσωπικότητες και νοοτροπίες. Μνησίκακοι, άδικοι, αντιδημοκράτες, και πολλά ακόμη τα οποία χαρακτηρίζουν τους εν λόγω ''πνευματικούς'', χωρίς να διαθέτουν ούτε ίχνος ταύτισης με τον Χριστό ώστε να γίνονται οι συνεχιστές του.

Ο Ελληνικός λαός πρέπει σταδιακά να διαμορφώσει άποψη για το ζήτημα εκκλησία - θρησκεία, καθώς και για τον πλήρη διαχωρισμό κράτους - εκκλησίας, και η άποψη του πρέπει να είναι ειλικρινής, χωρίς υποκρισία, σκοπιμότητες, συμφέροντα, παθογένειες, συντήρηση, και πολλά ακόμη που χαρακτηρίζουν τους νεοέλληνες. 

Οι διαχρονικές παθογένειες μιας χώρας και ενός λαού που αφήνουν τόσο τη χώρα όσο και το κοινωνικό σύνολο εκτός του βαγονιού πραγματικής ανάπτυξης, και προοδευτικού λαού πρέπει να τελειώνουν.

Σήμερα στη χώρα μας η εκκλησία είναι κάτι ανάλογο της διαπλοκής των μιντιαρχών, και πλην συμφερόντων και σκοπιμοτήτων δεν εξυπηρετείται τίποτα ωφέλιμο για τα εκατομμύρια πολιτών και την ίδια τη χώρα.

Δεν μπορεί από την μία οι προοδευτικοί πολίτες στη χώρα μας να καταδικάζουν το φαινόμενο αντισυνταγματικής διαπλοκής - διαφθοράς, και από την άλλη να κουκουλώνουν το φαινόμενο εκκλησία - θρησκεία.

Όπου καθορίζουν τα συμφέροντα την ανομία, την ανισότητα, και ειδικά καθεστώτα προνομίων - προνομιούχων, και ειδικά σε καθεστώς αδιαφάνειας, δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος ενός λαού και μιας χώρας.

Οι προοδευτικοί πολιτικοί δεν δικαιούνται να υποκύπτουν σε εκβιασμούς, και σε διλήμματα που συντηρούνται από όσους καπηλεύονται το κοινωνικό σύνολο, και δεδομένου ότι πρέπει να είναι συνεπείς έναντι του κοινωνικού συνόλου, να περάσουν ένα δημοψήφισμα για τον διαχωρισμό εκκλησίας - κράτους.

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Ο αείμνηστος πατέρας μου κουβάλησε στη πλάτη μια προς μια τις πέτρες ώστε να χτιστεί η πρώτη εκκλησία στην Τερψιθέα Γλυφάδας (πλατεία Καραϊσκάκη). Η αείμνηστη μητέρα μου για περισσότερα από 40 χρόνια έμπαινε στην εκκλησία ανάβοντας κεριά και καταθέτοντας χρήματα στα παγκάρια. Από ένα πρόχειρο υπολογισμό που έκανε όσο ζούσε είχε εναποθέσει περισσότερα από 10.000 χιλ. ευρώ. Προσωπικά όσο λειτουργούσε ο ΓΛΥΦΑΔΑ FM, ο οποίος έκλεισε από ενέργειες μεγαλοσχημόνων και λοιπών, είχα μεταδόσει χιλιάδες φορές, οι κάτοικοι να φροντίσουν να περατωθεί η εν λόγω ενορία. Στο δια ταύτα εμμένω ότι οι συμμετέχοντες της εκκλησίας είναι η μεγαλύτερη απάτη, καθώς επίσης τονίζω ότι η θρησκεία, το παραμύθι θρησκεία, επί των ημερών μας δεν εξυπηρετεί κανένα απολύτως θετικό σκοπό.

Επιπροσθέτως σας θυμίζω ότι η Εκκλησία μπορεί να λειτουργεί σε καθεστώς πλήρους - καθολικής ανομίας, τόσο στις ενορίες όσο και από τα ερτζιανά, στα οποία ακολούθησε με καθυστέρηση δεκαετιών έναντι εμού, και αν γνωρίζετε έστω και ίχνος θετικής ενέργειας από την πλευρά της να μου την γνωστοποιήσετε.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 Καταχρηστικές διώξεις και κατασχέσεις ώστε να μην υπάρχει λειτουργία του πρωτεργάτη Ριζοσπάστη ενός χώρου, και να μην υπάρχει η αλήθεια. Όσοι συνέδραμαν κατά την κατάργησης κάθε αρχής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ - ΔΙΚΑΙΟΥ, συντηρούν μέχρι σήμερα σε όλα τα επίπεδα την απάτη.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Να υπάρξει πλήρης διαχωρισμός εκκλησίας - κράτους Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">