ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σοκαριστικά είναι τα νούμερα της αποχής

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος με στοιχεία

Εάν υπάρχει ένας νικητής σε αυτές τις εκλογές – δεν είναι άλλος από την αποχή η οποία έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ. Τα συστημικά μίντια, όπως και τα κόμματα, για άλλη μια φορά παριστάνουν τους κινέζους στην ετυμηγορία του Ελληνικού λαού.

Σοκαριστικά είναι τα νούμερα της αποχής, βαριές οι απώλειες για όλα τα κόμματα. Η αποχή ήταν προσωπική πρωτοβουλία των πολιτών, και σίγουρα αυτό το τεράστιο αριθμητικό σύνολο πολιτών αναζητεί διέξοδο και τους τρόπους ώστε να εκπροσωπηθεί επάξια. 

Σε αυτές τις εκλογές ψήφισαν περίπου 750.000 άτομα λιγότερα – σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου, με την συμμετοχή να διαμορφώνεται στο 56,00%

Σε επίπεδο κομμάτων οι διαφορές ανάμεσα στις δύο αναμετρήσεις σε απόσταση επτά μηνών είναι εντυπωσιακή.

Στις εκλογές του Φεβρουαρίου τα κόμματα είχαν σημαντικές απώλειες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 323.354 ψηφοφόρους.
Η Νέα Δημοκρατία έχασε 195.476 ψηφοφόρους.
Η Χρυσή Αυγή  έχασε 9.280 ψηφοφόρους.
Το Ποτάμι έχασε 152.253 ψηφοφόρους.
Οι ΑΝΕΛ έχασαν 93.664 ψηφοφόρους.
Το ΚΚΕ έχασε  37.266 ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα καθίσταται σαφές ότι ο Ελληνικός λαός είναι πλήρως συνειδητοποιημένος, γνωρίζει στο έπακρο ότι τα πολιτικά κόμματα καθώς και οι πολιτικοί αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που έχουν έναντι των πολιτών.

Είναι καθαρά ένα δείγμα ενήμερων πολιτών για τα τεκτενόμενα σε επίπεδο πολιτικής, άρα η κυβέρνηση του παρόντος, όπως και το σύνολο των κομμάτων αν κάνουν το λάθος να απαξιώσουν αυτό το κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας, του Ελληνικού λαού, σαφέστατα θα το βρούν μπροστά τους και έτοιμο να τους ανατρέψει.

Κάποιοι ηλίθιοι της νεοελληνικής πραγματικότητας κάνουν λόγο για έλλειμα περηφάνιας σύμφωνα του αποτελέσματος, και θεωρούν ότι κανείς δεν μπορεί να είναι περήφανος για το αποτέλεσμα των εκλογών, δεδομένου ότι νικητής των εκλογών είναι η ΑΠΟΧΗ και σαφέστατα δεν είναι ούτε το ΣΥΡΙΖΑ ούτε ο Τσίπρας.

Αυτό που περιμένει κάθε πολίτης που απείχε της κάλπης, είναι ένα τεράστιο συγγνώμη από το πολιτικό προσωπικό της χώρας, από όλα τα κόμματα και πολιτικούς, και αμέσως μετά να στρωθούν πραγματικά στη δουλειά ώστε: 

1) Eίτε να κερδίσουν αυτούς τους πολίτες με το έργο τους, 
2) Eίτε να απαξιωθούν ακόμη περισσότερο όλα τα κόμματα - πολιτικοί. 

Τονίζω ότι η ''Αποχή'' και όσοι απείχαν ενδέχεται να κατέβουν αυτόνομα ως λαϊκό κίνημα στις επόμενες εκλογές, και να αξιώσουν από το σύνολο των πολιτών που απείχαν της κάλπης, την συμμετοχική δημοκρατία, για πραγματική εκπροσώπηση του Ελληνικού λαού.

Ο Ελληνικός λαός δεν εμπαίζεται πλεόν, ούτε εκβιάζεται με ψευτοδιακυρήξεις χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα, δεδομένου ότι έχει βιώσει στο πετσί του την εξαπάτηση πολλές δεκαετίες, και αναμένει άμεσα τις πολιτικές λύσεων.

Αναλυτικά τι έχασαν τα κόμματα, και τι πρέπει τώρα να ζυμωθεί από τους πολίτες που απείχαν της κάλπης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αν και εμφάνισε ανεπαίσθητη μείωση της δύναμης του (από 36,34% σε 35,46%) έχασε 323.354 ψηφοφόρους. Για να καταλάβουμε το μέγεθος αυτοί οι ψηφοφόροι αντιστοιχούν στην εκλογική δύναμη του ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.

Η Νέα Δημοκρατία που αντίθετα είδε την δύναμη της να αυξάνεται - έστω και ελάχιστα – (από 27,81% σε 28,09%) έχασε και αυτή 195.476 ψηφοφόρους, αριθμός ψηφοφόρων που αντιστοιχούν στην εκλογική δύναμη των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η Χρυσή Αυγή που αύξησε την δύναμη της σε ποσοστά (από 6,28% σε 6,99%) δεν κατάφερε όμως να το πετύχει σε επίπεδο ψηφοφόρων. Είχε και αυτή τις απώλειες της αν και ελάχιστες. Συγκεκριμένα στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση την ψήφισαν 9.280 ψηφοφόροι λιγότεροι.

Ακόμη και το ΚΚΕ που είχε ανεπαίσθητη άνοδο των δυνάμεων του (από 5,47% σε 5,55%) είδε τους «συντρόφους» του να μειώνονται κατά 37.266 λιγότερους.

Το Ποτάμι που παρουσίασε σημαντική πτώση των δυνάμεων του έχασε 152.253 ψηφοφόρους ενώ οι ΑΝΕΛ 93.664.

Το μόνο κόμμα που εμφανίζει πραγματική αύξηση της δύναμης του είναι η Ένωση Κεντρώων. Συγκεκριμένα από τους 110.923 ψηφοφόρους που ψήφισαν τον Βασίλη Λεβέντη στις προηγούμενες εκλογές, αυτή την φορά αυξήθηκαν σε 186.143.

Οι πολίτες που απείχαν της κάλπης έστειλαν το μήνυμα σε όλα τα κόμματα - πολιτικούς, άρα αν οι πολιτικοί δεν εφαρμόσουν φιλολαϊκές πολιτικές, δίνοντας διέξοδο σε όσα ταλανίζουν τον Ελληνικό λαό, αυτό το κομμάτι της κοινωνίας τώρα γνωρίζει απόλυτα τι πρέπει να διαμορφώσει.

Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει ότι το ζήτημα στη χώρα μας δεν είναι πολιτικού χαρακτήρα, είναι κυρίως ταξικού και κοινωνιολογικού, και επιπροσθέτως άπτεται σειράς νεοελληνικών παθογενειών. Εξαρτάται από τους ιδίους γνωρίζοντας τις παθογένειες των νεοελλήνων, αφερεγγυότητα, συντεχνίες, παράγκες, διαπλοκή, κ.τ.λ, να διαφοροποιήσουν τον κανόνα και να γίνει πλεόν συμμετρικός.

Δεν μπορεί να κερδίζουν εσαεί όσοι είπαν ψέματα και εξαπατούν τον λαό, δεδομένου ότι υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών που ουδέποτε εξαπάτησαν τους υπολοίπους, και δικαιούνται και να εκπροσωπηθούν επάξια και να δοκιμαστούν.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σοκαριστικά είναι τα νούμερα της αποχής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">