ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ξένο ψωμί ήταν πουτρωγε, δικό του το μαχαίρι

Γράφουν και σβήνουν ονόματα στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να απαρτίσουν το προεδρείο της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, ενώ αυταπόδεικτα στη χώρα μας δεν έχει αλλάξει θετικά το απειροελάχιστο, και το σύνολο των παθογενειών που δημιούργησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υφίστανται όπως πρώτα.

Ξένο ψωμί ήταν πουτρωγε, δικό του το μαχαίρι, και ο νοών νοείτο έπειτα απο 26 χρόνια πολιτικοοικονομικής διαπλοκής, και έπειτα από έντεκα χρόνια από την τελευταία καταχρηστική δίωξη - κατάσχεση του ΓΛΥΦΑΔΑ FM, την οποία τέλεσαν τα πολιτικοοικονομικά διαπλεκόμενα και λοιποί συνεργαζόμενοι υπηρετώντας ολιγωπώλια , ολιγάρχες , και την κατάργηση του Συντάγματος. 

Μήπως έχει αλλάξει στο τόπο μας οτιδήποτε επί της ουσίας και ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ αδυνατώ να το γνωρίζω; Η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ, όπως και οι ολιγάρχες, το κεφάλαιο, η διαφθορά - η διαπλοκή, και οι απαδοί τους, έπραξαν όσα σχεδίασαν κατά των αριστερών και της αριστεράς, και στον αντίποδα μια αριστερά και αριστεροί οκτώ μηνών υπηρετούν αποκλειστικά αυτά τα συμφέροντα, όπως και από την Περιφέρεια Αττικής πέραν του ενός έτους.

Είναι δυνατόν με την αριστερά και αριστερούς τόσο στην περιφέρεια Αττικής, όσο και στην διακυβέρνηση της χώρας, να συνεχίζουν όσοι κατήργησαν το Σύνταγμα στη χώρα μας να τρώνε το ψωμί του Αριστερού;

Είναι αντιπροσωπευτική η δημοκρατία στη χώρα μας; Αν ήταν πράγματι αντιπροσωπευτική θα έπρεπε ήδη να έχουν υπάρξει μια σειρά απο ενέργειες, και δεν έχει υπάρξει ΚΑΜΙΑ. 

Πρέπει να παρέχω καθημερινά συγχαρητήρια, τόσο στην Περιφέρεια Αττικής, όσο και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για την υπηρέτηση της διαπλοκής, της διαφθοράς, και ειδικότερα του εκατομμυριούχου ακροδεξιού Καρατζαφέρη.

Στις 3 το μεσημέρι συνεδριάζει το διευρυμένο όργανο του κόμματος, που έχει αντικαταστήσει την Πολιτική Γραμματεία, προκειμένου να συζητήσουν τόσο τα ονόματα που θα ηγηθούν της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, όσο και τα διαδικαστικά της Κεντρικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο πρωθυπουργός νωρίς το απόγευμα θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να έχει να έχει μια πρώτη σύσκεψη με τους συνεργάτες τους και για τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή, αλλά και για τα ονόματα που θα απαρτίσουν την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Φαίνεται πως ο Χρήστος Μαντάς αποτελεί επιλογή της ηγεσίας της κυβέρνησης να παραμείνει στην θέση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, χωρίς μέχρι στιγμής, να έχει υπάρξει κάποια άλλη συγκεκριμένη πρόταση.

Για τις τρεις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων έχουν ακουστεί τις τελευταίες ώρες τα ονόματα του Γιώργου Βαρεμένου, αλλά και του Σωκράτη Φάμελλου.

Από βουλευτές έχουν προταθεί τόσο ο Σάκης Παπαδόπουλος, όσο και ο Κώστας Μπάρκας, από την πλευρά των "53+" έχει προταθεί η Τασία Χριστοδουλοπούλου, αλλά και ο Μάκης Μπαλαούρας.

Θέληση της ηγετικής ομάδας είναι η μια εκ των τριών θέσεων των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων να καλυφθεί από γυναίκα.Την θέση του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής φαίνεται να καταλαμβάνει ο Τάσος Κουράκης ενώ η επικρατέστερη για Β΄ Αντιπρόεδρος φέρεται να είναι η Χαρά Καφαντάρη.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να μιλήσει αύριο στη πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ και αφού κάνει μια σύντομη αποτίμηση του ταξιδιού του στη Νέα Υόρκη θα θέσει τις κατευθύνσεις για τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή, αλλά και τους βασικούς κανόνες για τη λειτουργία της κοινοβουλευτικής ομάδας, τόσο στο νομοθετικό έργο, όσο και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Στη συνέχεια θα οριστούν τα πρόσωπα που θα ηγηθούν της κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά και ποιοι θα αναλάβουν πρόεδροι των διαρκών επιτροπών της Βουλής.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ξένο ψωμί ήταν πουτρωγε, δικό του το μαχαίρι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">