ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Μια μοναδική ευκαιρία αναγέννησης του κόμματος

Σημεία συνέντευξης του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή της Β’ Αθηνών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στο BHMA FM.                                                                                                                                                           02.10.2015

Οι τοποθετήσεις του συμπολίτη μας βουλευτή της Β'Αθήνας όσων αφορά το νέο πρόεδρο της ΝΔ.

Για τις εσωκομματικές διεργασίες ανάδειξης νέου προέδρου της Ν.Δ:


Πιστεύω ότι έγιναν βιαστικές κινήσεις και ειπώθηκαν πολλά πράγματα χωρίς ψυχραιμία που δεν βοηθούν να αναπτυχθεί ο διάλογος. Δεν είναι σωστό να φτάσουμε στην εκλογή νέου αρχηγού χωρίς να έχουμε συζητήσει και μόνο με την λογική των « προσώπων» και με το «ποιος είναι φίλος με ποιόν»

Πιστεύω, όπως και πολλοί άλλοι βουλευτές ότι είναι απολύτως αναγκαίος ο εσωκομματικός πολιτικός διάλογος. Να συγκληθούνε όλα τα όργανα του κόμματος. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα, η Πολιτική Επιτροπή, η Εκτελεστική Επιτροπή, το Πολιτικό Συμβούλιο και βεβαίως και η Εθνική Συνδιάσκεψη, που είναι το κυρίαρχο όργανο ανάμεσα στα δύο Συνέδρια.

Ειδικά τώρα που δεν υπάρχει Αρχηγός είναι η καταλληλότερη περίοδος που μπορεί να γίνει, γιατί η οποιαδήποτε τοποθέτηση δεν μπορεί να εκληφθεί ως κριτική στο πρόσωπο του αρχηγού όπως γινότανε μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση και δεν ανοίγανε τα στόματα. Πρέπει να συζητήσουμε πολύ σοβαρά θέματα γύρω από την φυσιογνωμία της παράταξης. Να συζητήσουμε, σε όλη την Ελλάδα, τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και τους Νεοδημοκράτες.
Για το αν η ΝΔ έχει κλείσει τον κύκλο της:

Ενώ δεν μπορούμε να πούμε ότι στις τελευταίες εκλογές η ΝΔ κατακρημνίστηκε, όμως πρέπει να προβληματιστούμε σοβαρά γιατί δεν κέρδισε τίποτα από τις παλινωδίες του κ. Τσίπρα. Προσωπικά έχω κάνει πολλές σκέψεις και αναζητήσεις για το αν η ΝΔ έχει κλείσει τον κύκλο της.

Αυτό που πραγματικά πιστεύω είναι ότι το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα δίνει μια μοναδική ευκαιρία αναγέννησης του κόμματος και είναι στο χέρι μας να συζητήσουμε σοβαρά πολιτικά και να την αξιοποιήσουμε.
Η πρόκληση για την νέα ηγεσία είναι ακριβώς αυτή η ανανέωση που θα κάνει πάλι την ΝΔ ελκυστική και κυρίαρχη στο χώρο της.
Για τους υποψηφίους αρχηγούς:

Θέλω, πρώτα, να ακούσω τι πρεσβεύουν και πως πιστεύουν ότι πρέπει η ΝΔ να αντιμετωπίσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα,  και πως θα πορευθεί στο μέλλον. Θέλω να μπω σε λογική πολιτικής πρότασης και όχι σε λογική καλλιστείων.

Και με τους τέσσερεις υποψηφίους (ειλικρινά πιστεύω ότι θα ήταν ήττα για την ανοικτή εσωκομματική διαδικασία αν και ο κ. Γεωργιάδης δεν συγκεντρώσει τις απαιτούμενες υπογραφές) με συνδέουν μακρόχρονες σχέσεις εκτίμησης και φιλίας.
Για το προεδρείο της Νέας Βουλής

Πιστεύω ότι πρέπει η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα να αποφασίσει, και προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η θέση αντιπροέδρου της Βουλής.

Υποσημείωση του Γ.Κ: Επισημαίνω ότι η ΝΔ πρέπει να αναζητήσει πλην του νέου προέδρου - ηγεσίας - τα αίτια που είχε απομακρυνθεί από τον λαό, ενισχύοντας υπέρμετρα ολιγάρχες και διαπλοκή. Όσοι αξιώνουν την προεδρία της ΝΔ, θεωρώντας ότι από τις συστημικές ραδιοτηλεοράσεις, καθώς και από τα μιντια των ολιγαρχών της διαπλοκής θα καταφέρουν να αποκτήσουν έρρισμα στον Ελληνικό λαό... απατώνται, δεδομένου ότι σήμερα απαιτούνται αποδείξεις αντιπροσώπευσης της πλειονότητας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Μια μοναδική ευκαιρία αναγέννησης του κόμματος Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">