ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η αριστερά χωρίζει και ο καπιταλισμός ενώνει τους αριστερούς

Αν λειτουργήσουμε εγώ η εσύ που πρωτοστατήσαμε στον χώρο ένα ραδιοφωνικό σταθμό στη χώρα της απάτης (ακόμα και με κατάθεση αιτήσεως και παραβόλων) αυτομάτως για τον ''γκαβό'' του δημοσίου είμαστε είτε παράνομοι είτε πειρατές.

Στον αντίποδα αν λειτουργήσει ένας εφοπλιστής με καμιά 300 υπηρέτες νεοέλληνες - νεοελληνίδες στη δούλεψη του, πέντε αντισυνταγματικούς (παράνομους) ραδιοφωνικούς σταθμούς, αυτομάτως ανάγεται σε σημαντικό επιχειρηματικό παράγοντα, και η πολιτεία των ''κωφών'' και των ''τυφλών'' από όποιους και να αποτελείται ''σκύβει'' ευλαβικά. 

Ειδικά σε περιπτώσεις που ένα κόμμα με τα χρήματα του συνόλου των πολιτών λειτουργήσει ραδιοφωνικούς σταθμούς, ακόμα και στη περίπτωση που έχει αυτοβαπτιστεί Ριζοσπαστική Αριστερά, και έχει καλυφθεί πίσω από φωτογραφικές νομοθετικές διατάξεις που δημιούργησαν τα κόμματα τα οποία αντιπολιτεύονταν μέχρι να βρεθεί στην εξουσία, και παρεμπιπτόντως ακόμα και από την εξουσία που τους παρασχέθηκε αντί κάλυψης του κοινωνικού συνόλου και διαμόρφωσης νομοθετικού πλαισίου λειτουργούν χωρίς ''άδεια λειτουργίας'', τα δεδομένα για τον μέσο ανθρωπάκο νεοέλληνα αλλάζουν άρδην.

Οι ''αντικαπιταλιστές αριστεροί'' που διαφήμιζαν με κάθε πρόσφορο μέσο τις πεποιθήσεις τους μέχρι να τους ισχυροποιήσει το κοινωνικό σύνολο, αντί να υπηρετήσουν την αριστερά, την οποία αυτοαποκαλούνται, δημιουργώντας το νομοθετικό πλαίσιο που απαιτείται, προτίμησαν να βολευτούν στα στάνταρτ του νεοφιλελευθερισμού και να ''τσιμπάνε'' ένα μισθό για την χειραφέτηση προφανώς ανεγκέφαλων.

Όπως φαίνεται αυταπόδεικτα ο κατακερματισμός στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, και η δημιουργία νέων κομμάτων, καθώς και η αποχώρηση ορισμένων από ένα κόμμα σχηματίζοντας καινούρια, σε καμία περίπτωση δεν επηρέασε όσα συνεπάγονται ''καρέκλας'' και χρημάτων, όπως και των δεδομένων του καπιταλισμού.

Να εξηγηθούμε καλύτερα για την δική σας κατανόηση:  Η διάσπαση εντός του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη, όπως και η δημιουργία νέων κομμάτων - ρευμάτων, και ενώ καθημερινά κονταροχτυπιούνται, παράλληλα μπορούν να βρίσκονται μαζί σε όσα τους ενώνει ο καπιταλισμός και το χρήμα. ( π.χ. σε επιχειρήσεις του ενός κόμματος να βρίσκονται άτομα τα οποία έχουν βρεθεί σε άλλα κόμματα, και ασκώντας κριτική, όπως και στις δημοτικές παρατάξεις που κατέβηκαν ενιαία ως ΣΥΡΙΖΑ πριν την διάσπαση )

Βλέπετε πόσο αντιφατικό είναι να διαχωρίζουν ορισμένοι την θέση τους από τις επιλογές και πολιτικές που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ, να ασκούν εντονότατη κριτική, και όπου υφίσταται ο παράγοντας χρήμα, καρέκλες, θέσεις εργασίας, και μελλοντική προοπτική για τους ιδίους, να επιλέγουν την κοινή συμπόρευση και συν-λειτουργία.

Δεδομένης αυτής της αυταπόδεικτης πραγματικότητας, είναι προτιμότερο κάποιοι να αφήσουν τους θεατρινισμούς, είτε να αποδεχτούν ότι  ''Η αριστερά ''χωρίζει'', και ο καπιταλισμός και τα συμφέροντα ''ενώνει'' κάποιους αριστερούς'', άρα προσωπικά για εμάς ο χαρακτήρας πρέπει να είναι οικουμενικός, και να προασπίζονται τα συμφέροντα των αδικημένων, πληττόμενων, κ.τ.λ. με ιεράρχηση προτεραιοτήτων ώστε να υπάρξει στη πράξη η κοινωνική δικαιοσύνη.

Η κοινωνική δικαιοσύνη προϋποθέτει τη συμμετοχή ΟΛΩΝ ώστε να υπάρξει, και δεν εξαρτάται αποκλειστικά από χειρισμούς αριστερών. Οι μέχρι σήμερα χειρισμοί από τη πλευρά κάποιων αριστερών αντί να προσεγγίζουν το κοινωνικό σύνολο και να δημιουργούν την αίσθηση ασφάλειας, σε εμάς άφησαν τις χειρότερες των εντυπώσεων. 

Χρειάζεται να τονίζονται κάθε μέρα τα παραγόμενα από τη πλευρά φερόμενων αριστερών της Γλυφάδας, οι οποίοι πλην εαυτού δεν αναγνωρίζουν την συνδρομή των υπολοίπων; 

Χρειάζεται να θυμίζω τις επιλογές έμμισθων του δημοσίου, είτε ατόμων με παρένθετα πρόσωπα στο δημόσιο και εξασφαλισμένους δυο και τρεις μισθούς - συντάξεις, οι οποίοι ήταν τόσο αριστεροί που επέλεξαν την ακόρεστη πλεονεξία για τα προσωπικά τους συμφέροντα;

Μη μου πείτε κάποιοι από εσάς ότι ορισμένοι πλεονέκτες της αριστεράς ήταν πολύτιμοι για τον σχεδιασμό που απαιτείται για το κοινωνικό σύνολο, γιατί έχουμε τα δεδομένα υποβάθμισης ακόμα και όσων ίσχυαν επί ΝΔ & ΠΑΣΟΚ.

Τι να θυμίσω;

Ενδεικτικά:
1) Στερούν το επίδομα θέρμανσης από όσους το παρείχε η ΝΔ, δεδομένου ότι άλλαξαν τους συντελεστές. ( Καλά Χριστούγεννα )
2) Δεν διαφοροποιήθηκε το ελάχιστο των διαμορφωμένων παθογενειών σε επίπεδο δημοσίου, όπου βρίσκονται και εργάζονται και καθολικά ανεύθυνα άτομα, τα οποία ενώ ζουν με τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου, λειτουργούν κρίνοντας εξ ιδίων και εκ του ασφαλούς εις βάρος των πληττόμενων.
3) Δεν υπήρξε ίχνος κλεισίματος της ψαλίδας ( κοινωνικών ανισοτήτων) ανάμεσα στους έχοντες και κατέχοντες και την πλειονότητα.

Δεν υπάρχει μέτρο στη χώρα μας, ούτε ιεράρχηση προτεραιοτήτων που είναι ο σημαντικότερος παράγοντας, και κάποιοι θεωρούν ότι με απογραφή, μηχανοργάνωση, κ.τ.λ, θα λυθούν οι χρόνιες παθογένειες, ενώ η ουσιαστική παθογένεια είναι η ανευθυνότητα που διέπει αυτό το λαό, και ειδικά όταν του παρέχεις προνόμια και εξουσίες.

Είμαστε στη χώρα του απύθμενου θράσους και των κατ' εξαίρεση περιπτώσεων που ισχύουν κατά κόρον...και τουλάχιστον από εμάς δεν πρόκειται να ακουστεί καλή κουβέντα πριν έχουμε τα αποδεικτικά ισχύος πραγματικών αλλαγών.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 ΔΙΩΞΕΙΣ & ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η αριστερά χωρίζει και ο καπιταλισμός ενώνει τους αριστερούς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">