ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αναθεώρηση άμεσα του νομοσχεδίου για το επίδομα θέρμανσης

ΝΑ ΓΙΝΕΙ 90 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι στείλατε να κυβερνήσουν ορισμένους οι οποίοι παριστάνουν τους αριστερούς, και  σε επίπεδο πολιτικών ''κόβουν και ράβουν'' με δυο μέτρα και σταθμά.

Κύριοι της κυβέρνησης, αριστερό σχήμα - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - δεν χωρίζει τους πολίτες σε κατηγορίες. Μια αριστερή κυβέρνηση - κόμμα - το οποίο χρησιμοποίησε τον όρο Ριζοσπαστική Αριστερά οφείλει μια (1) ενιαία πολιτική οπουδήποτε για το κοινωνικό σύνολο.

Άλλωστε ότι και να εφαρμοστεί νομικά θα υπάρχουν δυσαρεστημένοι, όμως πρέπει να υφίσταται, έστω και τυπικά, η σφραγίδα της Αριστεράς, την οποία παρεμπιπτόντως την καταργείτε συστηματικά, και σε λίγο θα υποθέτω ότι γίνεται σκόπιμα.

Δεδομένου ότι ανοίγει εντός των επόμενων ημερών η εφαρμογή στο TAXISnet, για υποβολή αίτησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο Φθινόπωρο 2015 - Χειμώνας 2016, η οποία προβλέπει νέα αυστηρότερα κριτήρια για τους δικαιούχους, έχω να δηλώσω υπεύθυνα δημόσια.

Κάποιοι εξ ημών είμαστε επί πολλά χρόνια δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, και ενώ είμαστε πολλά χρόνια δικαιούχοι ουδέποτε αιτηθήκαμε την λήψη του εν λόγω επιδόματος. Aποδεικνύεται από τα στοιχεία του υπουργείου, άρα επί του παρόντος που συντρέχουν λόγοι ασθενείας οι  κυβερνώντες αποφασίζουν να μας τελειώσουν ενώ υποσχόντουσαν δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, κ.τ.λ.

Σύμφωνα με τα νέα κριτήρια όσοι διαθέτουν - διαμένουν σε ακίνητο άνω των 80 τ.μ δεν δικαιούνται επιδόματος, έστω και αν δεν έχουν καθόλου εισόδημα.

Προσωπικά διαμένω σε ένα διαμέρισμα 82 τετραγωνικών μέτρων, και  χιλιάδες άνεργοι διαμένουν σε διαμερίσματα 81 - 90 τετραγωνικών, άρα με την εν λόγω ρύθμιση των (...) της αριστεράς, οι οποίοι ζουν με τους παχυλούς μισθούς και αποζημιώσεις του Ελληνικού λαού, δεν δικαιούμαστε επιδόματος.

Με μεγάλη καθυστέρηση υπογράφηκε  την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για τη χορήγησή του επιδόματος θέρμανσης, η οποία προβλέπει νέα αυστηρότερα κριτήρια για τους δικαιούχους 

Το επίδομα μειώνεται στο 0,25 ευρώ από 0,35 που ήταν πέρυσι ενώ δικαιούχοι θα είναι όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ ετησίως για τους άγαμους και τις 20.000 για τους έγγαμους, ενώ για κάθε παιδί θα προστίθεται το ποσό των 2.000 ευρώ. 

Σε ό,τι αφορά την ακίνητη περιουσία δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ για τους άγαμους και τις 200.000 ευρώ για τους έγγαμους.

Επίσης μειώθηκαν τόσο η ανώτατη συνολική κατανάλωση ανά κατοικία και ανά ζώνη όσο και ο αριθμός τετραγωνικών μέτρων για τα οποία χορηγείται επίδομα (από τα έως 120 τ.μ. για όλους πέρυσι σε 80 τ.μ. για τους άγαμους και 100 τ.μ. για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες). 


Η πληρωμή των επιδομάτων περιόδου 2015-2016

Η διαδικασία χορήγησης θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του TAXISnet. Για αιτήσεις που θα κατατεθούν έως τις 31-12-2015 η πληρωμή θα γίνει μέχρι τις 2-2-2016. Για αιτήσεις που θα κατατεθούν από 1-1-2016 έως και 30-5-2016, η πληρωμή θα γίνει μέχρι τις 30-6-2016. 

Η εγκύκλιος για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης 2015-2016


Συμπέρασμα
Δεδομένου ότι ουδέποτε λάβαμε επίδομα θέρμανσης από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και το ψευτοαριστερό κυβερνητικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ μας στερεί ακόμα και σε συνθήκες ασθενείας το επιδόματα θέρμανσης, όπως και των υπολοίπων επιδομάτων που δικαιούμαστε, μπορώ να δηλώσω με σαφήνεια ότι δεν χρειάζονται στην κυβέρνηση της χώρας. 

Αποτελεί υποχρέωση όλων να καταδικάσουμε δημόσια τις ανάρμοστες πολιτικές που υιοθετούνται επί του παρόντος, και να δρομολογήσουμε την αναθεώρηση του νομοσχεδίου, και ελλείψει όσων αλλαγών απαιτούνται να δρομολογήσουμε τη σύντομη αποχώρηση από την κυβέρνηση όσων βάλλουν κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της φυσικής ακεραιότητας των Ελλήνων και Ελληνίδων πολιτών.

Στη θέση τη δική μας βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στη χώρα μας, άρα ευθαρσώς καταδικάζονται όσοι εκ του ασφαλούς δρομολογούν την αποβίωση των Ελλήνων.

Γιάννης Κουρδομένος

Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας

Υποσημείωση: Στα δυο τετραγωνικά μέτρα, άνω των 80, φιλοξενώ ένα αδέσποτο που μάζεψα γιατί θα πέθαινε από το κρύο, άρα με την εν λόγω ρύθμιση αποδεικνύεται εν τοις πράγμασι ότι δεν βάλουν μόνο κατά των ανθρώπων, είναι και κατά των ζώων.

Σύμφωνα της προτάσεως που γίνεται ενιαίας ρύθμισης για το σύνολο των πολιτών, στα 90 τ.μ για όλους, σαφώς στατιστικά θα ωφεληθούν περισσότεροι πληττόμενοι έναντι της δικής σας ρύθμισης κ. βουλευτές και υπουργοί.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αναθεώρηση άμεσα του νομοσχεδίου για το επίδομα θέρμανσης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">