ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Μισό κιλό κοκαϊνη σε μεζονέτα γνωστού γυναικολόγου

Μετά από ανώνυμη καταγγελία στη Γλυφάδα συνελήφθη και προφυλακίστηκε ένας 28χρονος, γιος γυναικολόγου, ο οποίος κατείχε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης και αντιμετωπίζει κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Όπως προκύπτει από την κατάθεση σε μεζονέτα γνωστού γυναικολόγου στη Γλυφάδα γινόταν «νταραβέρι» μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Η έφοδος πάνοπλων ανδρών του Λιμενικού στη μεζονέτα έγινε στις 4 το απόγευμα της 23ης Δεκεμβρίου και στον χώρο τελικά εντοπίστηκαν σχεδόν μισό κιλό κοκαΐνη και περίπου ενάμισι κιλό χασίς.

Από την κατάθεση λιμενικού

«Φθάνοντας στην εξώπορτα του σπιτιού διαπιστώθηκε η ύπαρξη ενός άνδρα μεγάλης ηλικίας (...), ο οποίος αρνείτο επίμονα να ανοίξει την πόρτα. Λόγω της επικινδυνότητας, αφενός, της έκθεσης εμού και των συναδέλφων μου σε κοινόχρηστο χώρο που είχε και άλλες πόρτες που δεν είχαν ελεγχθεί, αφετέρου, της μεγάλης πιθανότητας να αδειάσει τα ναρκωτικά στη λεκάνη της τουαλέτας ή να βρει χρόνο ο 28χρονος να προσεγγίσει κάποιο όπλο που μπορεί να είχε εντός της οικίας του, αποφασίστηκε το σπάσιμο της κλειδαριάς της πόρτας» αναφέρει στην κατάθεσή της η λιμενικός.

Η μάρτυρας περιγράφει επίσης: «Τόσο ο πατέρας του προαναφερομένου όσο και η μητέρα του φωνασκούσαν και απειλούσαν παρεμποδίζοντας την έρευνα. Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν (...) συνολικά 450.2 γραμμάρια κοκαΐνης, όπως επίσης συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης σε φούντα (σκανκ) βάρους 1.298 γραμμαρίων».

Ο 28χρονος, ο οποίος στο παρελθόν είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για ανθρωποκτονία από πρόθεση, συνελήφθη τελικά σε τυχαίο έλεγχο των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ στον Άλιμο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στην κατοχή του βρέθηκαν και 18.850 ευρώ, που φέρεται ότι προέρχονται από πώληση ναρκωτικών. Πέραν του 28χρονου, ο οποίος μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώπιον των δικαστικών Αρχών οδηγήθηκαν ο πατέρας του, η μητέρα του και η αδελφή του, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων Σάκης Κεχαγιόγλου εκφράζει τη πεποίθηση πως ο 28χρονος, ο οποίος δηλώνει εξαρτημένος από ναρκωτικές ουσίες, θα τύχει στην πορεία της ανάκρισης επιεικέστερης μεταχείρισης.

Υποσημείωση προς την κυβέρνηση: Γι' αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να υπάρξει αναθεώρηση του θεσμοθετημένου νομικού πλαισίου και ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα εξαγοράς, και χωρίς μείωση της ποινής.

Όσοι συλλαμβάνονται με ποσότητες ναρκωτικών, όπως την προαναφερόμενη μισού κιλού, η ανώτερη, ακόμα και στην περίπτωση αποδείξεως εξάρτησης ο νομοθέτης, η δικαιοσύνη, και η πολιτεία δεν πρέπει να είναι καθόλου ελαστικοί.   
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Μισό κιλό κοκαϊνη σε μεζονέτα γνωστού γυναικολόγου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">