ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Προγραμματισμός δράσεων για αποτροπή της επένδυσης στη Χερσόνησο Βουλιαγμένης

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΣΤΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση της των φορέων που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή για την προστασία της Χερσονήσου της Βουλιαγμένης με σκοπό τον προγραμματισμό των δράσεων και των κινητοποιήσεων για αποτροπή της σχεδιαζόμενης από το ΤΑΪΠΕΔ και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταστροφικής για το φυσικό περιβάλλον και τα ιστορικά μνημεία της χερσονήσου της Βουλιαγμένης επένδυσης. 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Θάνος Ματόπουλος, δημοτικός σύμβουλος στο δήμο ΒΒΒ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΡΙ.ΚΙ.Π. και μέλη της επιτροπής εναντίον της εκποίησης του Λιμανιού του Πειραιά. 

Εισήγηση εκ μέρους των φορέων έκανε ο Μάκης Σταύρου, ο οποίος αναφέρθηκε αφενός στους κινδύνους που απειλούν τη χερσόνησο της Βουλιαγμένης σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί η επένδυση και αφετέρου στις προτεινόμενες πρωτοβουλίες και δράσεις. 

Στη συνέχεια το λόγο πήραν πολλοί παρευρισκόμενοι και όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να αρχίσει συντονισμένος αγώνας για να μη γίνει η επένδυση, ενώ έγιναν προτάσεις για εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη συντονισμού των κινητοποιήσεων με την Επιτροπή Αγώνα του Ελληνικού και με την επιτροπή εναντίον της εκποίησης του Λιμανιού του Πειραιά. Συγκεκριμένα αποφασίσθηκε:

--Να ετοιμασθεί ένα κείμενο στα ελληνικά και στα αγγλικά που θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο για συγκέντρωση υπογραφών.

--Το κείμενο αυτό να μοιρασθεί στις λαϊκές, σε πλατείες και σε άλλους δημόσιους χώρους για καλλίτερη ενημέρωση των πολιτών.

--Να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Ιωνία ειδική εκδήλωση για ενημέρωση των πολιτών

--Να ζητηθεί από τα τοπικά συμβούλια του δήμου ΒΒΒ να πάρουν θέση για το θέμα της επένδυσης.

--Να ζητηθεί από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ειδική συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα την επένδυση στη χερσόνησο της Βουλιαγμένης

--Να γίνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εναντίον της επένδυσης.

--Να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου πεζοπορία και ξενάγηση διαμαρτυρίας στο δάσος και στα μνημεία της χερσονήσου της Βουλιαγμένης, η οποία θα βιντεοσκοπηθεί και θα δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο

--Να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Μαρτίου πορεία διαμαρτυρίας από τον Αστέρα Βουλιαγμένης προς το δημαρχείο ΒΒΒ.

--Να γίνει από κοινού με την Επιτροπή Αγώνα εναντίον της εκποίησης του λιμανιού του Πειραιά και την Επιτροπή Αγώνα του Ελληνικού κοινή διαμαρτυρία έξω από το ΤΑΪΠΕΔ. (Η κινητοποίηση θα προταθεί στις δύο άλλες συλλογικότητες για από κοινού καθορισμού του πλαισίου και της ημερομηνίας)

Τέλος υπενθυμίζουμε τη στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στον αγώνα μας και με τη συμμετοχή του στην Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο στον Πειραιά και με πολύ μεγάλης σημασίας πρόσφατη απόφαση του Συλλόγου εναντίον της επένδυσης στη Βουλιαγμένη.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΘΕΑ” ΒΟΥΛΑΣ
ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΠΟΛΙΤΕΙΑ” ΒΟΥΛΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΒΟΥΛΑΣ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΒΥΘΟΥ
ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΎ
Πλ.6934239530-6932432916-6977990887
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Προγραμματισμός δράσεων για αποτροπή της επένδυσης στη Χερσόνησο Βουλιαγμένης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">