ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βαγγέλης Παπαθανασίου ( Ο Πρωτεργάτης του ηλεκτρονικού ήχου )

O Βαγγέλης Παπαθανασίου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις δεδομένου ότι είναι ένας από τους Έλληνες συνθέτες που έβγαλε τη χώρα μας από τα στενά της όρια σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Είναι χιλιάδες οι γνώστες οι οποίοι γνωρίζουν ότι ο Βαγγέλης έχει επηρεάσει την ανάπτυξη διαφορετικών ειδών μουσικής, και ειδικότερα είναι γνωστός για το πάντρεμα του συνθετικού ηλεκτρονικού ήχου ( synth ) με τα όργανα της κλασσικής μουσικής.

Θεωρείται πρωτεργάτης του ηλεκτρονικού ήχου, και ο υποφαινόμενος είναι o πρωτεργάτης των fm (χωρίς συχνότητα και σταθμό) και παράλληλα ηλεκτρονικός, μηχανικός ήχου, κ.α...  

Παρακολουθώντας ένα βίντεο του Βαγγέλη μου γεννήθηκε μια πρότυπη ιδέα και πρέπει να την εκθέσω προσωπικά στον ίδιο γιατί γι' αυτό που ετοιμάζω απαιτείται συζήτηση και έγκριση. ( Αν βρίσκεσαι στην Βουλιαγμένη επικοινώνησε μαζί μου)

Είναι γνωστό ότι η μάνα - πατρίδα μας έχει ένα ιδιαίτερο ''κουσούρι'', και ακόμα πιο γνωστό ότι η πολιτεία μας, δια μέσω των εκάστοτε πολιτικών, δεν δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό της, και κυρίως σε όσους ''έβγαλαν'' τη χώρα μας από τα στενά της όρια, και την έβαλαν στην διάσταση των πρωτογενών της δρώμενων.

Η χώρα μας έχει όρια, η μουσική για τον Βαγγέλη δεν έχει εδαφικά ούτε γλωσσικά σύνορα. Εγώ θα έλεγα το ίδιο και για τον Ελληνικό Πολιτισμό, ο οποίος παρεμπιπτόντως τα τελευταία χρόνια έχει φθίνουσα πορεία...και πρέπει να βρεθούν σταδιακά οι φόρμουλες εξισορρόπησης με όσα δημιουργούνται και ισχύουν διεθνώς. 

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βαγγέλης Παπαθανασίου ( Ο Πρωτεργάτης του ηλεκτρονικού ήχου ) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">