ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν δεν μιλάνε...

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν δεν μιλάνε λες κι έχουν όλοι την αρρώστια της σιωπής, έλεγε ο αείμνηστος Στέλιος Καζατζίδης σε ένα τραγούδι με μουσική του Τάκη Σούκα και στίχους από τον Βασίλη Παπαδόπουλο, και στο σεκόντο τη Γλυκερία.

Ο ''κατήφορος της γης'' είναι δεδομένος, και σημαίνει τον ευτελισμό που υφίσταται σε κοινωνικό επίπεδο, δεδομένου ότι η πλειονότητα ενώ έχει τα δεδομένα των ευθυνών - και που αναλογούν - αρέσκεται να συντηρεί απατεώνες.

Μπορεί ο όρος  (απατεώνες) όταν τίθεται ωμά δημόσια να ενοχλεί κάποιους επιτήδειους που φέρουν το μεγαλύτερο κομμάτι ευθύνης για τον ''κατήφορο'' στη δική μας χώρα, το θέμα είναι ότι ο όρος είναι χαρακτηριστικός και αντιπροσωπευτικός της πραγματικότητας. 

Συγκεκριμένα: Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν δεν μιλάνε, και όχι απλά δεν μιλάνε, άλλα  είναι  και συμμέτοχοι σε όσα κάκιστα ισχύουν, γιατί τους εξαγόρασαν τόσο την συνείδηση... άλλους/ες για 20 - 50 ευρώ, και άλλους/ες για εποχιακές θέσεις εργασίας με μισθούς επαιτείας.

Έτσι λοιπόν σε καθημερινή βάση διαπιστώνουμε και γνωρίζουμε ποιοι/ες διαμόρφωσαν τον ''κατήφορο'', και αν τους ξεψαχνίσεις έχεις τα στοιχεία και τα πειστήρια ότι προσωπικά και οι ίδιοι/ες δεν καλύπτονται από όσα διαμόρφωσαν και συντηρούν.

Όμως, είναι τα ίδια άτομα της αντιλήψεως ''Δούναι και Λαβείν'' οι οποίοι/ες θα επαναλαμβάνουν δια βίου ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όσα δεν τους καλύπτουν διαχρονικά, όμως περιστασιακά θα καλυφθούν επαναλαμβάνοντας όσα δεν τους καλύπτουν, άρα υφίσταται σαφής κοινωνική παθογένεια.

Για μερικούς/μερικές οι οποίοι/ες δεν είχαν σχεδιάσει τίποτα απολύτως, ούτε διαθέτουν τα εφόδια που απαιτούνται για τον ορθό τρόπο λειτουργίας τους, το να εξαγοράζονται περιστασιακά τόσο συνειδησιακά, όσο και καθ' ολοκληρίαν, δίνοντας τη δυνατότητα σε παπατζήδες των θεσμών να διαχειρίζονται κατά το δοκούν τόσο σε επίπεδο πολιτικής, όσο και σε επίπεδο οικονομικών, πολιτισμού, κ.α.,  μπορείς κατά ένα τρόπο να το δεχτείς, όταν όμως γίνετε σκόπιμα από ορισμένους/ες οι οποίοι/ες και σχεδιασμό είχαν κάνει, και τα απαιτούμενα εφόδια διαθέτουν, μιλάμε για τρισάθλιο τρόπο υπανθρωπης νοοτροπίας.

Και λόγω του ότι μερικές φορές χρειάζεται να εξηγηθείς καλύτερα επισημαίνω: Τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν ορισμένοι σε τοπικό επίπεδο, οι οποίοι ήρθαν κάποια στιγμή στα Νοτιοανατολικά προάστια, κατοίκησαν, έστησαν ένα ''μαγαζί'', και δεδομένου του πλαισίου δημοσίων σχέσεων οι θαμώνες του ''μαγαζιού'' έστειλαν κάποιους εξ αυτών να αναλάβουν και την χρηστή διοίκηση του δήμου.

Να εξετάσουμε ενδελεχώς κατά πόσο αρμόζουν αυτά τα άτομα στους θεσμούς, ποια είναι η προσφορά τους πλην των εσόδων από τα μαγαζιά τους και παράλληλα των extra bonus από τα κορόιδα Γλυφαδιώτες που τους δρομολόγησαν στο δήμο; 

Τι έχει κερδίσει ο τόπος και το κοινωνικό σύνολο από όσους φροντίζουν τον εύκολο προσωπικό τους πλουτισμό ; Τι έχετε κερδίσει επί δεκαετίες από όσους έγιναν σε σύντομο χρονικό διάστημα με σημαντικές περιουσίες ασχολούμενοι με τη πολιτική;

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν δεν μιλάνε...όμως επισημαίνεται ότι είναι διφορούμενοι/ες, τους εξαγόρασαν τη συνείδηση με ψίχουλα, και φέρουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τον ''κατήφορο'', στον οποίο παρεμπιπτόντως βρίσκονται και οι ίδιοι/ες.

Λόγω του ότι γνωρίζω εκατοντάδες από αυτά τα άτομα που κατοικούν στη Γλυφάδα, και τα νότια, είμαι πεπεισμένος ότι μέχρι το τέλους του βίου τους θα αναπαράγουν τα ίδια σκ@τ@, τα οποία θα τα λούζονται και οι ίδιοι ίδιες με τα τριάντα αργύρια της προδοσίας του ανθρώπινου είδους, του πολιτισμού, και της πραγματικής κοινωνικής δικαιοσύνης.

Επειδή αρκετοί/ες εκ των συμπολιτών μας που προαναφέρω,  δεν μιλάνε άλλα στα μουλωχτά εξαγοράζονται με ψίχουλα, και λόγω του ότι γνωρίζω την εμπάθεια οπουδήποτε υπάρχει έντιμη και ειλικρινής στάση, καθώς και η αλήθεια, προσωπικά διαχρονικά μίλαγα, πλήρωνα και πληρώνω το μάρμαρο, όμως δεν είμαι ένας από δαύτους.

Στις επόμενες δημοτικές εκλογές, με βασικό εφόδιο την αλήθεια, όπως και τα πεπραγμένα των απατεώνων των θεσμών που οι εξαγορασμένοι/ες για ψίχουλα αναπαράγουν, δεν θα είμαι ένας από δαύτους. Εσείς;

Έχετε μια και μοναδική ευκαιρία, δεν θα δοθεί άλλη, να διαμορφωθεί από όσους και όσες πλήρωσαν και πληρώνουν το μάρμαρο μια υγιής παράταξη με σαφή προορισμό την δικαίωση και την πραγματική κοινωνική δικαιοσύνη.
Σαφώς όσοι και όσες χωρίς να είστε ικανοποιημένοι/ες εμμένετε στη συντήρηση όσων σας ενοχλούν διαχρονικά, συνεχίστε να διαμορφώνετε με τον ίδιο απαράλλαχτο τρόπο ώστε ελάχιστοι να πλουτίζουν εύκολα σε βάρος του συνόλου.

Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο συμμετοχής των πλουτισμένων από την πολιτική, δεδομένου ότι η ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ'' αποτελεί το ορόσημο για την κοινωνική δικαιοσύνη των πραγματικά πληττόμενων. 

Ευθεία σύγκρουση με τους νεόπλουτους με τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου, οι οποίοι/ες κακοδιαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα κατά το δοκούν, πράττουν διασπάθιση, λειτουργούν υπέρ ημέτερων, και ευτελίζουν το δήμο και την πραγματική του λειτουργία._ 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν δεν μιλάνε... Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">