ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Bob Dylan ( πάμε ''κόντρα'' και με τις πολυεθνικές )

Μερικές φορές ακολουθούμε τακτικές ώστε να προκαλέσουμε τους άλλους

Στις 8 Φεβρουαρίου 2015 είχα μοντάρει ένα videoclip στο οποίο υπήρχε το αυθεντικό βίντεο του bob dylan, με το τραγούδι subterranean homesick blues, το οποίο γράφτηκε στις 14 Ιανουαρίου 1965 και κυκλοφόρησε από την Columbia Records, στις 8 Μαρτίου. (Είναι το μοναδικό videoclip ξένης μουσικής που έχω ανεβάσει στο διαδίκτυο )

Οι στίχοι αποτελούν ποίηση του Άλλεν Γκίνσμπεργκ, ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της λογοτεχνικής μπιτ (beat), του  λογοτεχνικού κινήματος που έδρασε στην Αμερική τις δεκαετίες του 1950 και 1960. Αν και στην πραγματικότητα αποτέλεσε μια ολιγάριθμη ομάδα, η επίδραση της στην αμερικανική λογοτεχνία και κοινωνία ήταν αρκετά σημαντική ώστε να χαρακτηριστεί ως μια καλλιτεχνική γενιά.

Ήταν η πρώτη είσοδος του Dylan στο Top 40 hit στις ΗΠΑ, όπως και στο Billboard Hot 100, και παράλληλα μπήκε στο top 10 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σκόπιμα παρέκαμψα τον ήχο με τη φωνή του dylan ( λόγω παλαιότητας ) με μια ηχογράφηση που πέτυχε τόσο το ηχόχρωμα του Dob Dylan, και σαφώς είχε καθαρότερο ήχο.

Το τραγούδι παραπέμπει στους αγώνες γύρω από το αμερικανικό κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα, και αποτέλεσε έμπνευση για το όνομα της αμερικανικής ριζοσπαστικής αριστεράς.

Εκτός από την επιρροή του τραγουδιού στη μουσική μετεξέλιξη, το τραγούδι αυτό ήταν ένα από τα πρώτα μοντέρνα διαφημιστικά φιλμ, και ο πρόδρομος αυτού που αργότερα έγινε γνωστό ως videoclip μουσικής.

Το συγκεκριμένο κλιπ στο youtube, έπειτα από ένα χρόνο, έχει κάνει περίπου 380.000 χιλ. μοναδικές θεάσεις, και έχει επιφέρει 168 σχόλια στα οποία δεν συμμετέχω γιατί θα ''κάψω'' την σκόπιμη ενέργεια αλλαγής φωνής που αποκαλύπτουν ορισμένοι από τους θεατές, και αποτελεί το κίνητρο για αρκετά σχόλια. 

Το επόμενο χρονικό διάστημα που ανεβάσαμε το συγκεκριμένο, και μοναδικό, κλιπ μουσικής, το ανέβασε και ο VEVO ( η κορυφαία πολυεθνική προώθησης videoclip ) , όμως δεν έχει πετύχει ακόμα τις ίδιες προβολές. ( Αν είχαμε τη δυνατότητα μιας εταιρίας καθαρά ασχολούμενης με την μουσική βιομηχανία, η οποία να δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο, θεωρώ ότι με τα δεδομένα του παρόντος θα ήταν πετυχημένη ) 

Γ.Κ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Bob Dylan ( πάμε ''κόντρα'' και με τις πολυεθνικές ) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">