ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Kτηνιατρική περίθαλψη σε χτυπημένο αδέσποτο γάτο

25/01/2016

Γιάννης Κουρδομένος
Καρχηδόνος 8 - 165 62
Τερψιθέα Γλυφάδας

Αίτηση προς Δήμο Γλυφάδας 

Καθότι είστε υποχρεωμένοι να αναλάβετε την περίθαλψη αδέσποτων ζώων, σας ενημερώνουμε ότι αδέσποτος γάτος, χτυπημένος από αυτοκίνητο, χρειάζεται άμεση περίθαλψη. (Το αίτημα έχει αποσταλεί στο δήμο Γλυφάδας)

Ενημερώστε μας άμεσα που να αποταθούμε. Αν δεν υφίστανται δομές του δήμου, και το ζώο αποβιώσει αδράνεια του δήμου Γλυφάδας, θα ακολουθηθεί η σύννομη οδός κατά των αρμοδίων.

(Τονίζεται ότι ζωάκι υποφέρει από πόνους και αδυνατεί να τραφεί)

Άρθρο 9 του ν. 4039/2012

Οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με το παρόν άρθρο. Η αρμοδιότητα αυτή μπορεί να ασκείται και από συνδέσμους Δήμων, καθώς και από φιλoζωικές ενώσεις και σωματεία, αφού προηγηθεί σχετική έγγραφη συμφωνία με τον αρμόδιο Δήμο, ο οποίος έχει τη συνολική εποπτεία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς εντός των διοικητικών του ορίων

Οι κατά τα ως άνω φιλοζωικές ενώσεις και σωματεία που εγκρίνονται από τον αρμόδιο Δήμο οφείλουν να διαθέτουν υποδομή, συνιστάμενη στην ύπαρξη κατάλληλων σχετικών εγκαταστάσεων ή οχημάτων μεταφοράς ζώων και ανθρώπινο δυναμικό με εμπειρία στο χειρισμό των ζώων. 

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθορίζονται το είδος και ο αριθμός των εγκαταστάσεων και των οχημάτων, καθώς και η εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού, που πρέπει να διαθέτουν οι φιλοζωικές ενώσεις και τα σωματεία, για την άσκηση των αρμοδιοτήτων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Kτηνιατρική περίθαλψη σε χτυπημένο αδέσποτο γάτο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">