ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δήμαρχε Γλυφάδας Γ.Παπανικολάου έχεις μια βασική υποχρέωση

Κύριε Παπανικολάου, ούτε σε γνωρίζω, ούτε είχαμε στον παρελθόντα χρόνο κάποια γνωριμία, είναι γνωστό όμως ό,τι ήσουν μέλος της νεολαίας της ΝΔ δίπλα στον Κ.Καραμανλή, και πρέπει σου αναφέρω τα ακόλουθα:

Αν προσωπικά σε ενδιαφέρει να έχεις πολιτική μετεξέλιξη οφείλεις να αποκλίνεις από τη πεπατημένη και πρακτικές όσων προηγήθηκαν στον δημαρχιακό θώκο Γλυφάδας, δεδομένου ό, τι συνολικά έκαψαν ( από το ξερό τους το κεφάλι ) την πολιτική τους σταδιοδρομία.

Σαφώς είσαι ευφυής, άρα έχεις τη δυνατότητα να εξετάσεις σε βάθος κάθε ζήτημα, όπως και να κρίνεις τι διαμορφώνεται στην περίπτωση που καταφέρεις όσα δεν τόλμησαν όσοι προηγήθηκαν.

Επί ημερών ΝΔ και Καραμανλή στην διακυβέρνηση της χώρας ( 2004 - 2005 ) κατατέθηκε φάκελλος - μελέτη - πρόταση - αίτηση στον τέως δήμαρχο Σ.Σφακιανάκη, ο οποίος ήταν αυταπόδεικτα πλήρως ακατάλληλος για τα καθήκοντα δημάρχου σύμφωνα με όσα μας ανέφερε παρουσία μαρτύρων.

Ο κ.Σφακιανάκης, ο οποίος αξίωσε να διοικήσει το δήμο Γλυφάδας, έπειτα από σειρά διώξεων και κατασχέσεων, και όσων συνεπάγονται αυτών, αρνήθηκε να πιστέψει επίσημα έγγραφα του Ελληνικού κράτους, και ανέφερε στη συνέχεια ό, τι δεν μπορεί να κάνει ΤΙΠΟΤΑ. 

Δεν έκανε τίποτα και στην πρόταση - μελέτη του 2004 - 2005 που κατατέθηκε στον δήμο για δημιουργία ενός δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού όλων των δημοτών, και με βασικό δεδομένο ό, τι αποτελούσε υποχρέωση του τέως δημάρχου, δεδομένης της λειτουργίας επί πολλά χρόνια του τοπικού σταθμού με την επωνυμία της πόλεως. 

Όπως έχω πει, και παράλληλα έχω γράψει επανειλημμένα, όποιοι αξιώνουν θεσμικό ρόλο και δεν μπορούν να κάνουν ''τίποτα'', δεν έπρεπε να βρεθούν σε θεσμικές καρέκλες, δεδομένου ό, τι οι παρεχόμενες θεσμικές καρέκλες, και ρόλοι, αποτελούν σημεία αναφοράς για την εκπροσώπηση των υπολοίπων, και την τήρηση των συνταγματικών και νομικών θεσπισμένων. 

Παράλληλα δε εκείνη τη περίοδο διακυβέρνησης από τη ΝΔ, υπήρξαν σειρά αιτήσεων προς την κυβέρνηση, αρμόδιους υπουργούς, υφυπουργούς, για δημιουργία τέταρτου καναλιού της ΕΡΤ, πολυγλωσσικού, το οποίο θα είχε την έδρα του στα Νότια προάστια, και θα επικέντρωνε στους τομείς Τουρισμού και Πολιτισμού, ( και Περιφέρειας, Ο.Τ.Α ) για την ανάπτυξη και πρόοδο που χρειαζόταν ο τόπος μας.

Τόσο σε επίπεδο δήμου Γλυφάδας, όσο και σε επίπεδο κυβερνήσεων, απεδείχθησαν ελλιπείς στην διαμόρφωση όσων απαιτούντο στη χώρα μας, και ειδικότερα όσων αφορά την αποκατάσταση - εξισορρόπηση της αναλογικής ισότητας στο Ν.Αττικής.

Ένας πραγματικά προοδευτικός άνθρωπος, άσχετα αν είναι αριστερός η δεξιός, διαμορφώνει κανόνες υγιούς πολιτεύματος, ώστε να υπάρξει η ωφέλεια του τόπου και του κοινωνικού συνόλου, και εκπροσωπεί επάξια το σύνολο των πολιτών.

Προσωπικά, μπορώ σε καθημερινή βάση, σύμφωνα όσων διαμορφώθηκαν και ισχύουν σε επίπεδο δήμου Γλυφάδας, να αξιώνω να τα μαζεύεται να να φεύγετε μια ώρα νωρίτερα, διότι πολλές από τις ενέργειες - αποφάσεις που έχουν ισχύσει τοπικά είναι απαράδεκτες, και αντί της καθημερινής απαίτησης να μας ''αδειάσετε'' το δήμο ώστε να υπάρξει υγιής εκπροσώπηση, θέτω για τελευταία φορά ό, τι αποτελεί δική σας υποχρέωση να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, και να εκπροσωπηθεί ο τόπος μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Συνολικά οι συμπολίτες μας αξιολογούν και κρίνουν, αν αποτελεί ορθό, δημοκρατικό, και δίκαιο, να υφίστανται δέκα (10) δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις στα βόρεια προάστια, και στα νότια και τη Γλυφάδα να μην υπάρχει ούτε ένας (1) εκλεγμένος να σταθεί επάξια στην εκπροσώπηση του τόπου για εξισορρόπηση και πραγματική δημοκρατία.

Γνωρίζετε κ. Παπανικολάου τι κατάληξη είχαν όσοι διοίκησαν τη Γλυφάδα, και τα νότια προάστια, και αν έτυχαν μιας περαιτέρω αναβαθμίσεως, και δεδομένου ό, τι είστε ευφυής κάντε το βήμα που απαιτείται σήμερα, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ώστε να αποκατασταθεί η δημοκρατικότητα και η αναλογικότητα των ερτζιανών, δεδομένου ό, τι είναι καθαρά πολιτικό ζήτημα.

Άσχετα τι πιστεύει κάθε κόμμα, και τι ασπάζεται ως ιδεολογία ο κάθε ένας, εμείς έχουμε μια απτή πραγματικότητα, η οποία είναι σαφής. Στον παρελθόντα χρόνο τα νότια προάστια και το ήμισυ του Ν.Αττικής δεν είχαν πυκνοκατοίκηση ( δεν είχαν εκατομμύρια κατοίκους ) σήμερα όμως αυτά τα δεδομένα έχουν αλλάξει, άρα απαιτείται αναλογικότητα επί παντός επιστητού, και ένα δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό στα ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ώστε να καλυπτόμαστε συνταγματικά συνολικά ως κάτοικοι και πολίτες. 


Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com   

ΥΓ: Απαιτούμε μια (1) θυγατρική της ΕΡΤ με έδρα τα νότια προάστια, χωρίς να μας ενδιαφέρει αν η δομή λειτουργίας θα είναι ραδιόφωνο, η τηλεόραση, η και τα δυο. 

Εμείς τονίζουμε την επιβεβλημένη αναγκαιότητα ύπαρξης ενός (1) πλήρους επανδρωμένου και πλουραλιστικού μέσου όλων των κατοίκων στα νότια προάστια, τονίζοντας ό, τι δεν καλυπτόμαστε με όσα διαμορφώνονται και έχουν ισχύσει από τον ιδιωτικό παράγοντα, ο οποίος κατακερματίζει το πολιτισμό, όπως και το κοινωνικό σύνολο, λειτουργεί κατά το δοκούν, και σπέρνει πόλωση (...) η οποία διευρύνεται εις βάρος του τόπου μας. ( Όπως έχω αναφέρει παλαιότερα χρειαζόμαστε ένα βασικό σημείο αναφοράς - ταυτότητα - όλων των κατοίκων στα νότια προάστια, και όλων των δρώμενων, απόψεων, ειδήσεων, κ.α.)

Δεδομένης της μετεξελίξεως, ο γνώμονας και η χάραξη πρέπει απαραίτητα να έχει ένα (1) σημείο αναφοράς - ταυτότητα - στα νότια και την Γλυφάδα, για πραγματική αποκατάσταση της δημοκρατίας, της προόδου, και της ανάπτυξης. (Ελλείψει αυτής της απακαταστάσεως η συνέχεια επιφυλάσσει αρνητικότερες συνέπειες στον Ελληνικό λαό, δεδομένου ότι όσο κυλά ο χρόνος στα νότια προάστια ο κατακερματισμός σε όλα τα επίπεδα διευρύνεται αντί να υφίσταται συσπείρωση σε κοινωνικό επίπεδο ) 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δήμαρχε Γλυφάδας Γ.Παπανικολάου έχεις μια βασική υποχρέωση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">