ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η επαιτεία καθημερινά διευρύνεται

Η εικόνα που επικρατεί σε κεντρικές οδούς του εμπορικού κέντρου της Αθήνας, εκτός από τις πολλές βιτρίνες με χιλιάδες καταναλωτικά είδη και προϊόντα, παράλληλα έχει και εκπλήξεις για τους καθημερινούς επισκέπτες.

Συγκεκριμένα η οδός Ερμού, μια από τις κεντρικές εμπορικές οδούς του κέντρου της Αθήνας, κρύβει εκπλήξεις για τους χιλιάδες καθημερινούς επισκέπτες, οι οποίοι στα στενά πεζοδρόμια μεταξύ των βιτρινών και της οδού Ερμού κάθε λίγα μέτρα συναντούν δεκάδες επαίτες.


Σαφώς η οικονομική ύφεση, σε συνάρτηση με το προσφυγικό, δημιουργούν μια ποικιλομορφία όσων αφορά το φαινόμενο της επαιτείας, και όσοι χρησιμοποιούν το Μετρό της Αθήνας γνωρίζουν πολλές ακόμα περιπτώσεις, ακόμα και επαγγελματιών της επαιτείας.


Όσων αφορά το κέντρο της Αθήνας, δεκάδες επαίτες ξεφυτρώνουν ''σαν τα μανιτάρια'' καθημερινά, και ολόκληρη η Ερμού έχει γεμίσει με στρώματα.


Ως μαζικό φαινόμενο, το οποίο διευρύνεται καθημερινά με τη συμμετοχή περισσοτέρων, μας προβληματίζει ιδιαίτερα, σε αντιδιαστολή όσων περνούν ως περαστικοί από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να δίνουν ιδιαίτερη σημασία.

Τώρα όσων αφορά τα μαζικά μέσα ενημέρωσης, της χλιδής και των δεκάδων εκατομμυρίων της διαφημιστικής πίτας, και των υπαλλήλων υψηλών απολαβών, όπως και των εκατοντάδων εκβιαστών που έχουν πλημμυρίσει τα ΜΜΕ και τη δημοσιογραφία στη χώρα μας, το ρεπορτάζ, ακόμα και το φωτογραφικό, αποτελεί πολυτέλεια, δεδομένου ότι βγαίνει πολύ χρήμα εύκολα με ''άλλες'' μεθόδους στη χώρα που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατάντησαν πρωταθλήτρια στην διαφθορά.

Γ.Κ

* Οι φωτογραφίες αποτελούν ένα ελάχιστο δείγμα όσων ισχύουν.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η επαιτεία καθημερινά διευρύνεται Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">