ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κινητοποίηση των εργαζομένων στην Ε.Α.Σ - Ε.Β.Ο ΠΥΡΚΑΛ Υμηττού

Κινητοποίηση των εργαζομένων στην Ε.Α.Σ - Ε.Β.Ο ΠΥΡΚΑΛ Υμηττού, σήμερα 17/ 02/ 2016 το μεσημέρι στον Χολαργό, με βασικό αίτημα την  άμεση ανάκληση των απολύσεων στα Ελληνικά αμυντικά συστήματα, και τήρηση της νομιμότητας.

Οι εργαζόμενοι στην Ε.Α.Σ - Ε.Β.Ο ΠΥΡΚΑΛ Υμηττού απαιτούν την ανάκληση όλων των απολύσεων.

Εμείς θυμίζουμε ό, τι την Τετάρτη 24/7/2013 ο πρωθυπουργός  Αλ. Τσίπρας ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, και κατά την επίσκεψή του στους εργαζομένους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο εργοστάσιο ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό δήλωσε: Να δώσουμε την υπόσχεση ότι την επόμενη φορά που θα έρθω εδώ θα συζητάμε για λύσεις".

Ταυτόχρονα, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση - σαλαμοποίηση της αμυντικής βιομηχανίας και δεσμεύτηκε ότι, ως κυβέρνηση, θα ακυρώσει κάθε τέτοια πράξη, όπως επίσης και τις τυχόν απολύσεις εργαζομένων στα εργοστάσια αυτά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε συγχρόνως σειρά προτάσεων -δεσμεύσεων του κόμματος για την αμυντική βιομηχανία.
Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας ως αξιωματική αντιπολίτευση είχε αναφέρει: Πιστεύουμε ότι η ελληνική αμυντική βιομηχανία, και προφανώς και τα ΕΑΣ, πρέπει να αναπτύξουν ολόπλευρα πρωτοβουλίες στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας προπαντός. Με αυτή την έννοια, θεωρούμε ότι πρέπει να υπαχθούν όλα τα ερευνητικά κέντρα των ΕΔ σε ενιαίο εθνικό φορέα που θα δικτυώνεται με την αμυντική βιομηχανία, με δημόσια πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα εσωτερικού και εξωτερικού, και με τις παραγωγικές και επιτελικές σχολές των ΕΔ.
Θέλω να απευθυνθώ με απόλυτη ειλικρίνεια σε όλους σας. Δεν θα είναι εύκολος ο δρόμος που θα βαδίσουμε, αλλά θα είναι ένας  δρόμος που θα έχει προοπτική, θα έχει αξιοπρέπεια για όλους μας, δεν θα συνεχίζουμε να σερνόμαστε στο έδαφος, αναξιοπρεπείς, και να τρώμε μια σφαλιάρα μετά την άλλη. Και σας ζητώ όπως, με ωριμότητα και υπομονή κρατάτε τις  θέσεις εργασίας, τις δουλειές σας, με την ίδια υπομονή, ωριμότητα και αυταπάρνηση να συνεχίσετε τον αγώνα. Πιστεύω ότι αυτός ο αγώνας θα δικαιωθεί πολύ σύντομα. 
Το ίδιο το Σύνταγμα, με το ακροτελεύτιο άρθρο του, λέει ότι η πιστή τήρηση και η εφαρμογή του εναπόκειται στους ίδιους τους πολίτες. Στον καθένα και την καθεμιά από εμάς. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κινητοποίηση των εργαζομένων στην Ε.Α.Σ - Ε.Β.Ο ΠΥΡΚΑΛ Υμηττού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">