ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τα σημαντικά ζητήματα για την κυβέρνηση

Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση ανασχηματισμού αυτή τη στιγμή, όμως αυτό δεν είναι το μείζον που απασχολεί την πλειονότητα των πολιτών στη χώρα μας.

Τις τελευταίες ημέρες του Φεβρουαρίου μπαίνουμε σε μια κρίσιμη φάση της πρωθυπουργικής θητείας του Αλέξη Τσίπρα, και τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και συνολικά η κυβέρνησή του, έχουν μπροστά τους ζητήματα τα οποία θα κρίνουν την συνέχεια της κυβερνήσεως.

Τα τρία κρίσιμα ζητήματα για την κυβέρνηση, που για εμάς πρέπει να είναι τέσσερα, αφορούν το αγροτικό, τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, καθώς επίσης και το ζήτημα των συνόρων. Εμείς θα επιθυμούσαμε να πέσει στο πρωθυπουργικό τραπέζι και το ζήτημα πλουραλιστικής δημοκρατίας και αναλογικής ισότητας στο Ν.Αττικής όσων αφορά την δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει καλυφθεί από την ψήφιση του παράλληλου προγράμματος, όμως ασκείται ιδιαίτερη κριτική από τη πλευρά του ΚΚΕ «Από τις ρυθμίσεις που φέρνετε, οι περισσότερες είναι γραφειοκρατικού τύπου και πολύ περισσότερο δεν είναι καν φιλολαϊκές αλλά υπέρ επιχειρηματικές» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου.

Στο Μαξίμου τα στελέχη πιστεύουν ότι αν η κυβέρνηση καταφέρει να περάσει και τα τρία κρίσιμα ζητήματα με επιτυχία, τότε τα σενάρια για εκλογές θα ανήκουν στο παρελθόν και η κυβέρνηση θα ισχυροποιηθεί.

Το Αγροτικό 

Το ραντεβού του Αλ. Τσίπρα με τους αγρότες ανοίγει την αυλαία των τριών κρίσιμων ζητημάτων για την κυβέρνησή του, και σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα ζητήσει να αποσύρουν τα μπλόκα δεδομένου ό, τι προτίθεται να καταθέσει συγκεκριμένες βελτιωτικές προτάσεις στους εκπροσώπους των αγροτών, καθώς επίσης να τους εξηγήσει πως το αίτημά τους για διάλογο από μηδενική βάση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό διότι είναι πιθανόν να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. 

Η κυβέρνηση πιστεύει πως θα καλύψει τα αιτήματα των αγροτών, δεδομένου ότι υφίσταται διάσπαση στους κόλπους των συνδικαλιστικών τους, και αναμένεται να καταθέσει πρόταση που να περιορίζει το ποσοστό αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών στο 10% για το 2017, με σταδιακή αύξηση μέχρι το 2019 στο 15%. Επίσης η κυβερνητική πρόταση θα συνδέει τις εισφορές με τις παροχές κάτι που θα δίνει το δικαίωμα επιλογής στους αγρότες καθώς όποιος θέλει να διατηρηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα εισφορών να μπορεί να το κάνει.

Διαπραγμάτευση 

Από αύριο η κυβέρνηση θα ασχολείται και με τη διαπραγμάτευση, δεδομένου ότι αύριο φτάνουν στην Αθήνα τα κλιμάκια με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατόν να φτάσουν στην πρωτεύουσα και οι επικεφαλής των τεσσάρων θεσμών.

Συνοριακό - hot spots   

Η ελληνική πλευρά εξασφάλισε ρητή δέσμευση για διατήρηση του status quo μέχρι της 6 Μαρτίου που θα διεξαχθεί η έκτακτη Σύνοδος, όμως πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία λειτουργίας των hot spots, και στην κυβέρνηση σκέφτονται να αναλάβουν πρωτοβουλίες σε διπλωματικό επίπεδο προκειμένου να εξασφαλίσουν την οριστική απαμάκρυνση σχεδίων που θέλουν το κλείσιμο των συνόρων με την ΠΓΔΜ.

Ανασχηματισμός

Ο πρωθυπουργός θα προβεί σε ανασχηματισμό μόλις κλείσει η αξιολόγηση, και περαιωθούν τα τρία σημαντικά ζητήματα που έχει μπροστά της η κυβέρνηση, όμως, όπως επισημάναμε πιο πάνω, τα ζητήματα πρέπει να είναι τέσσερα ( 4 ) ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η δημοκρατία και η αναλογική ισότητα με την δημιουργία της ΕΡΤ 4. 

Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα με αναφορές στα ευρωπαϊκά κεκτημένα, και δεδομένου ότι σεβόμαστε πέραν του δέοντος τη δημοκρατία μας, οφείλουμε να την προφυλάξουμε από χιλιάδες ''κόρακες'' που την κατατρώγουν κομμάτι - κομμάτι, και να μην τη θυσιάσουμε στο βωμό του ακόρεστου υπερκέρδους μιας οικονομικής ελίτ. 

Σας παραπέμπουμε για πολλοστή φορά στο βασικό μας ( διαχρονικό ) αίτημα, το οποίο είναι μείζονος σημασίας και σπουδαιότητας.  
''Αναλογικότητα  επί παντός επιστητού''
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τα σημαντικά ζητήματα για την κυβέρνηση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">