ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Να σώσουμε τα ιστορικά μνημεία! ( ΨΗΦΙΣΜΑ ON LINE )

Να σώσουμε τα ιστορικά μνημεία!


Υπόγραψε και εσύ για να μην εκποιηθούν και να μην απαξιωθούν ιστορικά μνημεία, όπως τα Κονώνεια τείχη, το Σιλό, οι αποθήκες, οι δεξαμενές Βασιλειάδη, η Ηετιώνεια Πύλη και ο π. σταθμός του ΟΣΕ στο λιμάνι του Πειραιά όπως και ο ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα, η ιερή κατοικία, οι αρχαίες δεξαμενές, ο ελληνιστικός πύργος και να μην καταστραφεί το δάσος στη Βουλιαγμένη.

Όσοι θέλετε να Ψηφίσετε πιέστε ΕΔΩ

Πολίτες και φορείς που συνειδητοποιούμε ότι με την εφαρμογή των μνημονίων κινδυνεύουν με εκποίηση ή απαξίωση ιστορικά μνημεία της αρχαίας και της νεότερης ιστορίας του τόπου μας διατρανώνουμε την αντίθεσή μας ακόμη και στη σκέψη ότι μπορούν να μπαίνουν σε διαπραγμάτευση με “επενδυτές” περιοχές της πατρίδας μας με πολύ μεγάλο ιστορικό φορτίο καθώς επίσης και μνημεία που διατηρούν ζωντανή την ιστορική συνείδηση του λαού μας. 

Εάν πραγματοποιηθούν οι δύο προαναφερόμενες επενδύσεις οι δημότες και οι επισκέπτες κινδυνεύουν να αποξενωθούν από όλα τα προαναφερόμενα μνημεία και φυσικά από ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της χώρας μας.

Ζητάμε να σταματήσουν άμεσα οι διαδικασίες έγκρισης των προαναφερόμενων συμφωνιών και να αναδειχθούν τα ιστορικά μνημεία με τρόπο που αρμόζει στην ιστορική μνήμη του λαού μας και στο φυσικό και οικιστικό περιβάλλον μέσα στο οποίο που ζουν για αιώνες
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Να σώσουμε τα ιστορικά μνημεία! ( ΨΗΦΙΣΜΑ ON LINE ) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">