ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η 3η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Στις διαδικασίες της 3ης Συνδιάσκεψης της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στην αίθουσα 'Μελίνα Μερκούρη' στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ελήφθησαν πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη και διεύρυνση του μετώπου κατά της κυβερνητικής πολιτικής μέσα στην κοινωνία που θα αναλάβει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Κεντρικό στοιχείο της πολιτικής μας πρότασης για το επόμενο διάστημα είναι η ολόπλευρη πολιτική και οργανωτική ανάπτυξη και ο μετασχηματισμός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αυτό σημαίνει: Βάθεμα της στρατηγικής της αντίληψης και του αντικαπιταλιστικού, επαναστατικού της προσανατολισμού. Ενίσχυση του εργατο-λαϊκού της χαρακτήρα. Ενιαιοποίηση στην συγκρότησή της ώστε να ξεπερνιέται η πολυγλωσσία, οι διαφορετικές πρακτικές και ιεραρχήσεις. Ενίσχυση της δημοκρατίας των μελών και των συλλογικοτήτων της.

Στις ομιλίες των αντιπροσώπων και των ηγετικών στελεχών της παράταξης υπογραμμίστηκε ότι η παρούσα κυβέρνηση οργανώνει και κλιμακώνει την επίθεση κατά των εργαζομένων, ότι είναι μια κυβέρνηση «των μνημονίων και της Αμυγδαλέζας». 




Πάντως δεν έχουν λείψει οι προβληματισμοί από στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι οποίοι μας θύμισαν όσα ίσχυσαν στον ΣΥΡΙΖΑ: Και στις δύο συνελεύσεις που συμμετείχα, με προβληματισμό διαπίστωσα εμφανή στοιχεία εσωστρέφειας και τακτικισμού αναφέρει στέλεχος. Δεν είδα πραγματικές φιλίες και πλήρη συντροφικότητα στο σύνολο της οργάνωσης. Στοιχεία που προσωπικά θεωρώ απαραίτητα για την εξέλιξη και ανάπτυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στοιχεία που βοηθούν να υπερκεράζονται οι όποιες διαφορές, δημιουργικά και συνθετικά.

Επισήμανση: Τις περισσότερες φορές σύμφωνα με όσα ισχύουν στη χώρα μας οι ''πραγματικές φιλίες'' οδηγούν στο φαινόμενο των συντεχνιών και των ''φροντισμένων'' συντρόφων εις βάρος των υπολοίπων, άρα το θέμα δεν είναι οι ''πραγματικές φιλίες'', είναι κατά πόσον υπάρχει ορθή νοοτροπία των κομματικών στελεχών, όπως και η διάθεση για διαφοροποιήσεις όσων αποτελούν τη κοινή παθογένεια των νεοελλήνων. (Στο σημείο αυτό έγκειται ο πραγματικός ριζοσπαστικός επαναστατικός χαρακτήρας, και πρέπει να εξετάζεται πόσοι και ποιοι είναι αυτοί που προτίθενται να μην πράξουν αναπαραγωγή των ισχυόντων)

Στη Συνδιάσκεψη αποφάσισαν  να αναληφθεί πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων στην πάλη κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ευρωζώνης.

Τονίστηκε η ανάγκη κοινής δράσης, όπου αυτό είναι δυνατόν, με το ΚΚΕ και τη ΛΑ.Ε., χωρίς αυτό να στοχεύει στη συγκρότηση πολιτικού μετώπου.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει στις γραμμές της περί τα 3.500 μέλη και στις εργασίες της Συνδιάσκεψης έλαβαν τον λόγο 60 με 70 μέλη και στελέχη της παράταξης, ενώ οι αποφάσεις υπερψηφίστηκαν σε ποσοστό που υπερβαίνει το 60% των αντιπροσώπων.

Υποσημείωση του Γλυφάδα web: Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας  ετεροχρονισμένα βλέπουμε να λαμβάνουν ''σάρκα και οστά'' πολλά από όσα είχαμε διακηρύξει πρώϊμα δημόσια στα νότια προάστια Αττικής, από τον επανειλημμένα κατασχεθέντα Γλυφάδα FM 1977 - 2004. 

Εμάς μας έχουν αφήσει ''έξω απ' όλα'' οι ''παράγοντες της φάρας μας'', ενώ τα περισσότερα που ισχύουν σήμερα είχαν ανακοινωθεί πριν υπάρξουν, και σε πλήρη αντιδιαστολή με όλους αυτούς, έχουμε και μια διαδρομή με σειρά διώξεων και κατασχέσεων. Σαφώς αναφέρομαι στην προοδευτική αριστερά που κυβερνά, η οποία ταλαντεύεται κατά το δοκούν, και ενίοτε υιοθετεί στοιχεία που την χαλκεύουν.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η 3η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">