ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για την επέτειο της 8ης Μάρτη ( Video)




Σε εκδήλωση της Περιφερειακής Οργάνωσης Δυτικής Αθήνας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στο Καματερό, με θέμα «Η παρέμβαση του ΚΚΕ στις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών οικογενειών»,ο γ.γ της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε εκτενώς στα ζητήματα πολιτικής και πολιτικών που αφορούν την γυναίκα στη χώρα μας.

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όσων αφορά το προσφυγικό ζήτημα. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες και στο μεγάλο ζήτημα του προσφυγικού - μεταναστευτικού, γιατί με τη στήριξή της στις αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δημιουργεί συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων στη χώρα μας, εμπλέκει το λαό μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή».

Ο γγ του ΚΚΕ επισήμανε ότι υπάρχουν και ευθύνες και των υπολοίπων κομμάτων. «Ευθύνες φυσικά έχουν και τα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης που πίνουν νερό στην ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, αλλά κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι το σύστημα που υπηρετούν γεννά την ανεργία, τη φτώχεια, τους πολέμους και την προσφυγιά. Και οι ευθύνες όλων τους δεν κρύβονται, επειδή στριμώχνονται για να μπουν στο ίδιο κάδρο της εθνικής συναίνεσης».

Σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε «Τόσο τα κόμματα που τάχθηκαν υπέρ όσο και αυτά που ψήφισαν κατά στο νέο νόμο αποτελούν -από κοινού με την Εκκλησία- μάχιμους υπερασπιστές της καπιταλιστικής κοινωνίας και κατ’ επέκταση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Εξαντλούν την «προοδευτικότητά» σε τέτοιου τύπου μεταρρυθμίσεις, αναπαράγοντας αντιεπιστημονικές θεωρίες για τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων».

«Όμως όλες αυτές οι απόψεις, είτε εμφανίζονται «νεωτερικές», «αριστερές», «σύγχρονες», είτε εμφανίζονται με την κλασική έννοια «πατρίς - θρησκεία - οικογένεια», βάζουν εμπόδια στη συμμετοχή του λαού στη δράση, στην οργανωμένη ταξική πάλη. Καλύπτεται ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος, ποιος έχει τα κλειδιά της οικονομίας, άρα και της εξουσία στα χέρια του. Κι αυτό επιδρά ιδιαίτερα στις γυναίκες».

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στις διενέξεις στην περιοχή μας λέγοντας:«Τη στιγμή που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας και η ΝΑΤΟϊκή εμπλοκή στο Αιγαίο εγκυμονεί νέους κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, για τους λαούς της περιοχής, οι γυναίκες, ιδιαίτερα οι μανάδες, πρέπει να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα. Να μην αποδεχτούν τα παιδιά να γίνουν κρέας στα κανόνια των επεμβάσεων για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Σήμερα, το διεθνιστικό μήνυμα της 8ης Μάρτη αποδίδεται με τη γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη στους χιλιάδες πρόσφυγες, που ανάμεσά τους βρίσκονται γυναίκες, βρέφη, ασυνόδευτα παιδιά και έφηβοι. Τα 10.000 ασυνόδευτα παιδιά που έχουν πέσει θύματα των κυκλωμάτων εκμετάλλευσης δείχνουν το απάνθρωπο πρόσωπο του καπιταλισμού.

Όταν καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες είναι αντιμέτωποι με τις θάλασσες, τους φράχτες, τα κυκλώματα των δουλεμπόρων, την καταστολή».

Ο γγ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στο ασφαλιστικό «Οι μόνοι και μεγάλοι κερδισμένοι από το αντιασφαλιστικό έκτρωμα είναι η καπιταλιστική εργοδοσία και το κράτος, που εδώ και χρόνια έχουν στόχο να απαλλαγούν από το βάρος των ασφαλιστικών εισφορών, εξασφαλίζοντας περισσότερο χρήμα από τα κρατικά ταμεία για επενδύσεις, για νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους, για την ανάκαμψη των κερδών τους, της καπιταλιστικής οικονομίας».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για την επέτειο της 8ης Μάρτη ( Video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">