ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αν ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ συμφωνήσουν σε χορηγία στις ΜΚΟ θα τα αποκηρύξω δημόσια

Αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ συμφωνήσει σε χορηγία στις ΜΚΟ, χωρίς οι σύντροφοι να έχουν συνδράμει στις δικές μας προτάσεις, θα την αποκηρύξω δημόσια.

Προσωπικά έχοντας το σύνολο από δεδομένα - αποδείξεις - τι ισχύει όσων αφορά τη δράση Μ.Κ.Ο στο τόπο μας, αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέξει σε μια πολιτική επιπρόσθετης τόνωσης των απαράδεκτων που γνωρίζω, θα στραφώ καθημερινά ευθέως κατά της κυβερνήσεως. 

Σαφώς οι εν λόγω επιδοτήσεις αφορούν καθαρά τους πρόσφυγες, όταν όμως έχουμε επί δεκαετίες την παντελή απουσία της πολιτείας σε δεκάδες προτάσεις μας για επιδότηση, και μια οικονομική ζημία που υπερβαίνει τις 100.000 χιλ. ευρώ, και παράλληλα τα ισχύοντα που διαμορφώθηκαν ελλείψει τοποθετήσεων επί των αιτημάτων και προτάσεών μας, τόσο τοπικά, όσο και από κυβερνητικά στελέχη, δεν μπορούμε να στηρίζουμε μια κυβέρνηση που αποδεικνύεται ανάλγητη για τα δικά μας ζητήματα, τα οποία χρονίζουν δεκαετίες, η οποία ρίχνει το συνολικό βάρος στο προσφυγικό.

Ίσως η νοημοσύνη ορισμένων δεν φτάνει στο σημείο ορθής αξιολογήσεως της καταστάσεως, εμείς όμως γνωρίζουμε τι ισχύει, όπως και ποιοι αδρανούν τόσα χρόνια, και πολύ περισσότερο γνωρίζουμε τι διαμορφώνεται. ( Γυρίστε το χρόνο πίσω, κάντε μια αναδρομή στην περίοδο που λειτουργούσε ο ΓΛΥΦΑΔΑ FM, και θυμηθείτε τι μετέδωσα καθημερινά, τι ίσχυσε στη συνέχεια, και τι έπραξαν όσοι παρέλασαν με σημαία την εκπροσώπησή μας )

Να υποστηρίξουμε όπως μπορούμε τους λαθρομετανάστες, ενώ υφίστανται οι αποδείξεις καθολικής αδράνειας επί δεκαετίες υποστήριξης των δικών μας αιτήσεων και προτάσεων, και σαφέστατα εμείς είμαστε στη χώρα μας. 

Επιτέλους οι ''φροντισμένοι'' του χθες και του παρόντος, πείτε μας αν υφίσταται κάποια εμφανής προδοσία; Αποδεδειγμένα όσοι δείχνουν το υπέρμετρο ενδιαφέρον τους για το προσφυγικό, ουδέποτε μας συνέδραμαν και ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν.

Να αγγίξουμε τις λεπτές χορδές του ανθρωπισμού, να συνδράμουμε στην ευαισθητοποίηση από τη πλευρά των συμπολιτών μας στο δράμα που ζουν οι πρόσφυγες, το οποίο διαμορφώθηκε από ελίτ, και παράλληλα να αποδείξουμε ότι για άλλη μια φορά κερδίζουν οι ήδη κερδισμένες επί δεκαετίες ελίτ με τις Μ.Κ.Ο, κάποιοι εμπλεκόμενοι, και πέραν αυτού τίποτα περισσότερο.  

Σας παρακαλούμε θερμά να σταματήσει ο εμπαιγμός της νοημοσύνης μας, δεδομένου ότι για εμάς δεν κάνατε ΠΟΤΕ το απειροελάχιστο.

Καθημερινά στο μυαλό μας στριφογυρίζει πως βρισκόμαστε ακόμα ζωντανοί έπειτα από τόσα χρόνια αναλγησίας,  παρανομιών, και συστηματικής απανθρωπιάς από τη πλευρά όσων ''φροντίστηκαν'' από ένα τμήμα συμπολιτών μας, οι οποίοι μας ζητούν να αποδείξουμε τον ανθρωπισμό μας !!!

Και επιτέλους, εμείς έχουμε να δείξουμε ένα απειροελάχιστο δείγμα, έστω ένα κόκκο, από τη δική τους πλευρά γνωρίζετε το αντίστοιχο; Πως θα γίνει η αναδιανομή του πλούτου την οποία υποσχέθηκαν οι συμπολίτες μας ; Με ισχύ όσων υφίστανται επί του παρόντος ; Με εκατομμύρια υπέρ όσων τα προηγούμενα χρόνια δημιουργούσαν Μ.Κ.Ο, ενώ ουδέποτε μας εκπροσώπησαν;
Με τη δεδομένη αντισυνταγματική λειτουργία ομίλων με σειρά ραδιοτηλεοράσεων και χωρίς δική μας λειτουργία, όπως υπήρχε επί δεκαετίες, θα κερδίζουμε παράλληλα με τον Αλαφούζο και τον Ρέστη και εμείς ; 
Είναι δυνατόν να ζούμε χωρίς λειτουργία; 

Αντί η Ε.Ε να στηρίξει απευθείας τις δημόσιες κοινωνικές δομές, «ταϊζει» «ΜΚΟ» και τράπεζες με αφορμή το προσφυγικό δράμα.

Το μεγάλο «φαγοπότι» για τις περίφημες «ΜΚΟ» βρίσκεται ήδη στα «σκαριά», αυτή την φορά στην πλάτη των προσφύγων και με χρηματοδότη και «ντελίβερι», πάλι, την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο επίτροπος της ΕΕ για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, επιβεβαίωσε από τις Βρυξέλλες την «διαρροή» που είχε δημοσιεύσει πριν λίγες μέρες η «The Wall Street Journal» (σσ. λογικό, διότι περί «μπίζνας» πρόκειται) για «έκτακτη βοήθεια» συνολικών κονδυλίων 700 εκατομμυρίων ευρώ, την τριετία 2016 -2018, «μεγάλο μέρος» της οποίας «προορίζεται για την Ελλάδα» αφού «εκεί υπάρχει σήμερα η σοβαρότερη ανθρωπιστική κρίση, λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί».

«Στην Ειδομένη πρέπει να υπάρχουν αυτή τη στιγμή από 12-15 χιλιάδες άνθρωποι που χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια. Θέλουμε να περιορίσουμε το πρόβλημα και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να νιώσουν καλύτερα», δήλωσε ο Κύπριος Επίτροπος.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η έκτακτη βοήθεια που θα δοθεί στους πρόσφυγες στην Ελλάδα θα είναι συμπληρωματική στα ήδη υπάρχοντα κονδύλια που προορίζονται για τα hotspots, τις διαδικασίες επανεγκατάστασης, επιστροφής, κοινωνικής ένταξης κλπ.

Τόνισε, επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση για να εντοπιστούν οι ανάγκες των προσφύγων και να ξεκινήσει άμεσα η παροχή βοήθειας.

Τα πρώτα 300 εκατομμύρια ευρώ πρόκειται να εκταμιευθούν το συντομότερο δυνατό, ήδη κατά το τρέχον έτος. Για να συμβεί αυτό η Κομισιόν προτίθεται να προτείνει στις χώρες-μέλη και στο Ευρωκοινοβούλιο την έγκριση ενός συμπληρωματικού προϋπολογισμού. Για τα έτη 2017 και 2018 το σχέδιο της Κομισιόν προβλέπει να διατεθούν από 200 εκατομμύρια ευρώ.

Αντί όμως να δοθούν αυτά τα χρήματα στο ελληνικό κράτος για να υποστηριχθούν όσες δημόσιες κοινωνικές δομές απέμειναν ζωντανές και να δημιουργηθούν νέες, τα χρήματα αυτά θα δοθούν μέσω των «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων», αλλά ακόμη και μέσω των τραπεζών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ χρησιμοποιεί τις κρίσεις, αλλά και τις επιδοτήσεις κάθε είδους, ως μέσο «ταϊσματος» των ιδιωτών. Δεν υπάρχει χρηματοδοτικό πρόγραμμα που να μην προωθεί ή/και στηρίζει την εμπορευματοποίηση κάθε δραστηριότητας, ακόμη και της πλέον στοιχειώδους, όπως η βοήθεια σε πρόσφυγες. Είναι στην «φύση» του καπιταλισμού η αγοραία διαμεσολάβηση με κάθε αφορμή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι κοινοτικές και κρατικές ενισχύσεις στον πολιτισμό που γίνονται μέσω τραπεζών με την μορφή κραστικών και κοινοτικών εγγυήσεων, μετατρέποντας τους δημιουργούς σε «πελάτες».

Οπως ανακοινώθηκε, τη διαχείριση των χρημάτων θα αναλάβει μεν και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, αλλά και άλλες «μη κυβερνητικές οργανώσεις», μέσω των οποίων θα χρηματοδοτηθούν το στήσιμο των καταυλισμών και η σίτιση των προσφύγων.

Είναι το ίδιο μοντέλο που εφαρμόζει η ΕΕ σε τρίτες χώρες όπου ξεσπούν ανθρωπιστικές κρίσεις.


Η συγκεκριμένη υπηρεσία χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό της ΕΕ, ενώ οι πόροι της μέχρι το 2020 έχουν καθοριστεί σε 6,6 δισ. ευρώ! Αυτά είναι τα χρήματα που, αντί να δοθούν στις κυβερνήσεις των χωρών που αντιμετωπίζουν ανθρωπιστική κρίση, θα μοιραστούν στους ιδιώτες κάθε νομικής μορφής!

Μάλιστα, ο επίτροπος σημείωσε ότι η Ελλάδα «διαθέτει ένα αξιόπιστο τραπεζικό σύστημα για την εξυπηρέτηση του προγράμματος» και επισήμανε ότι η μέθοδος των «μετρητών και των κουπονιών» (cash and voucher) επιτρέπει στους πρόσφυγες «διατηρούν την αξιοπρέπειά τους και βοηθάει και τις τοπικές κοινωνίες γιατί χρησιμοποιούνται τα δικά τους αγαθά»
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αν ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ συμφωνήσουν σε χορηγία στις ΜΚΟ θα τα αποκηρύξω δημόσια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">