ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αλ. Τσίπρας – Α. Μέρκελ: Απαράδεκτη η λογική των κλειστών συνόρων

Την μεταβολή του κλίματος στο προσφυγικό επιβεβαίωναν κυβερνητικές πηγές λίγο πριν ξεκινήσει το γεύμα εργασίας των Ευρωπαίων ηγετών με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.
Όπως σημείωναν, μετά τις σημερινές συναντήσεις είναι ξεκάθαρο ότι το κλειδί πλέον για τη διαχείριση του προσφυγικού δεν είναι τα κλειστά σύνορα, αλλά η εφαρμογή από την Τουρκία των συμφωνηθέντων και η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Οι ίδιες πηγές χαρακτήρισαν ιδιαίτερα «σημαντικές» τις τρέχουσες εξελίξεις στέλνοντας μήνυμα πως τα «γρήγορα συμπεράσματα δε βοηθούν κανένα αλλά εγκυμονούν κινδύνους».
Συγκεκριμένα, οι εν λόγω πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο ανέφεραν ότι οι μονομερείς ενέργειες και η λογική των κλειστών συνόρων επικρίνεται, ενώ αντίθετα δεν υφίσταται καμία κριτική έναντι της Ελλάδας.
Σύμφωνα, μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας και η Άγγελα Μέρκελ συμφώνησαν κατά τη σημερινή συνάντηση τους σε μια κοινή θέση πως η λογική των κλειστών συνόρων είναι απαράδεκτη και πως δεν πρέπει να υπάρχει μέσα στο κείμενο της τελικής δήλωσης της Συνόδου Κορυφής, καμία τέτοια αναφορά.
Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες συναντήσεις του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε στον Ολλανδό ομόλογό του τις τέσσερις θέσεις της Ελλάδας για μείωση των ροών, επιστροφές όσων δεν έχουν δικαίωμα ασύλου στην Τουρκία, αξιόπιστο σχήμα μετεγκατάστασης και οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας για τη διαχείριση του προσφυγικού.
Στη συνάντηση με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να υλοποιήσει η Τουρκία πιο γρήγορα τα συμφωνηθέντα με την ΕΕ.
Τέλος, στη συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, συμφωνήθηκε μια κοινή εθνική γραμμή για τη διευθέτηση των θεμάτων που προκύπτουν από το Σχέδιο Δράσης ΕΕ-Τουρκίας.
Υποσημείωση: Εμείς στον ''Γλυφάδα web'' δεν αναφερθήκαμε στη λογική των κλειστών συνόρων, αναφέραμε ελεγχόμενο πλαίσιο, άρα εξετάστε πρώτα τι ειπώθηκε.

Το προσφυγικό διαμορφώνει το μεγάλο φαγοπότι των ΜΚΟ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αλ. Τσίπρας – Α. Μέρκελ: Απαράδεκτη η λογική των κλειστών συνόρων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">