ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αγιατολάχ Χαμενεΐ: To μέλλον του Ιράν είναι οι πύραυλοι

Ο  ηγέτης του Ιράν δήλωσε πως οι πύραυλοι είναι πολύ σημαντικοί για το μέλλον της Ισλαμικής Δημοκρατίας, προσφέροντας την υποστήριξή του στους σκληροπυρηνικούς Φρουρούς της Επανάστασης οι οποίοι πραγματοποίησαν δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων προκαλώντας τις επικρίσεις της Δύσης.

«Εκείνοι που λένε ότι το μέλλον του Ιράν θα κριθεί στις διαπραγματεύσεις και όχι στους πυραύλους είναι είτε αδαείς είτε προδότες», δήλωσε σήμερα ο ανώτατος ηγέτης της χώρας Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, εκφράζοντας την υποστήριξή του στους σκληροπυρηνικούς Φρουρούς της Επανάστασης, οι οποίοι προκάλεσαν πρόσφατα τις επικρίσεις της Δύσης πραγματοποιώντας δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων.




Ο Χαμενεΐ είχε προσφέρει την υποστήριξή του στην πυρηνική συμφωνία που επετεύχθη πέρυσι με τις παγκόσμιες δυνάμεις, αλλά κατόπιν κάλεσε το Ιράν να αποφύγει την περαιτέρω προσέγγιση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους, προκειμένου να προφυλάξει την οικονομική και στρατιωτική ισχύ της χώρας.



Ο Χαμενεΐ, ο οποίος έχει τον τελικό λόγο σε όλες τις υποθέσεις του κράτους, ανέφερε σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ότι «αν η Ισλαμική Δημοκρατία επιδιώξει διαπραγματεύσεις χωρίς να έχει καμία αμυντική δύναμη, θα αναγκαστεί να υποχωρήσει στις απειλές οποιασδήποτε αδύναμης χώρας».

Τα σχόλιά του Ιρανού ηγέτη ενδέχεται να απευθύνονταν στον πρώην πρόεδρο Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί, τον ντε φάκτο ηγέτη μιας πιο μετριοπαθούς πολιτικής συμμαχίας, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα έγραψε στο Twitter πως «το μέλλον βρίσκεται στον διάλογο, όχι στους πυραύλους».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αγιατολάχ Χαμενεΐ: To μέλλον του Ιράν είναι οι πύραυλοι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">