ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ανεργία αυξήθηκε 24,4% τον Ιανουάριο

Η ανεργία καλπάζει στην Ελλάδα, και δεν παρέχονται ουσιαστικές λύσεις από τη πλευρά δήμων και κυβέρνησης

Όσοι και όσες είχαν εξασφαλίσει μια θέση εργασίας στο πελατειακό σύστημα της χώρα μας, διαβιούν σε ανεκτά επίπεδα, όπως και αρκετοί ακόμα στον ιδιωτικό τομέα, και πολύ περισσότερο οι διορισμένοι των κυβερνήσεων, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα εκατομμύρια ανέργων στη χώρα μας, και ειδικότερα των μακροχρόνια ανέργων, όπως, και το παντελές έλλειμμα διαμόρφωσης ιεραρχικού συστήματος από τη πλευρά της πολιτείας.

Θυμίζουμε ό, τι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία παρέχονται και από τον ΟΑΕΔ, δεν αποτελούν τα ακριβή στοιχεία της ανεργίας στη χώρα μας, και πρόκειται για ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα. Τονίζουμε ό, τι εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών δεν βρίσκονται καταγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, για πολλούς και ποικίλους λόγους.

Στο 24,4% διαμορφώθηκε η ανεργία τον Ιανουάριο, έναντι του αναθεωρημένου 24,3% του περσινού Δεκεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 3.570 σε σχέση με τον Δεκέμβριο και διαμορφώθηκε στα 1.169.119 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 25.216 άτομα τον Ιανουάριο σε σχέση με έναν μήνα νωρίτερα και ανήλθαν σε 3.613.843.

Το ποσοστό της ανεργίας παραμένει υπερδιπλάσιο σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, που διαμορφώθηκε στο 10,3% τον Ιανουάριο.


Τα μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία μας υποσχέθηκαν αλληλεγγύη και δικαιοσύνη δεν έχουν κάνει το ελάχιστο ώστε να ισχύσουν στη πράξη. 

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελούν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας, τα οποία στο σύνολό τους είναι έμμισθοι, είτε του δημοσίου, είτε του ιδιωτικού τομέα, και αντί αρωγής έπειτα από τόσα χρόνια υποστηρίξεως πράττουν αχαρακτήριστα.

Στα δυο χρόνια διακυβέρνησης, υπηρετούν τον ακροδεξιό  Καρατζαφέρη, ο οποίος με παρανομία βρίσκεται στη συχνότητα την οποία λειτουργούσαμε επί δεκαετίες, και δεν έχουν πράξει το ελάχιστο ώστε να δικαιωθούμε, και να επιστραφούν όσα μας λήστεψαν με καταχρηστικές διώξεις και κατασχέσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα οποία βρίσκονται στην ΕΡΤ. 

Για την ΕΡΤ φρόντισαν την επαναπρόσληψη 4.000 χιλ., όπως και την επαναλειτουργία δεκάδων ραδιοτηλεοράσεων σε ολόκληρη τη χώρα, και ήταν η πρώτη τους προτεραιότητα. 

Υπάρχει ιεράρχηση προτεραιοτήτων στο ΣΥΡΙΖΑ; Εμείς παραμένουμε κλειστοί και άνεργοι 12 χρόνια. Δεν πρόκειται για καθολική ανευθυνότητα η στάση των μελών της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ανεργία αυξήθηκε 24,4% τον Ιανουάριο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">