ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ψυχάρης: Απόκρυψη εκατομμυρίων περιουσιακών στοιχείων στο Πόθεν Έσχες

Ψυχάρης: Οι offshore, τα 26 στρέμματα στο Πόρτο Χέλι, η απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων εκατομμυρίων στο Πόθεν Έσχες τιτλοφορείται άρθρο από το koutipandoras.gr, χωρίς να μας λέει κάτι καινούργιο, δεδομένου ό, τι γνωρίζουμε τι εδραιώθηκε επί ημερών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με χιλιάδες νεοελλήνων.

Εμείς στα νότια προάστια, και ειδικότερα στη Γλυφάδα, έχουμε μια συγκεκριμένη τοπική πραγματικότητα, σχεδόν καθολικότητας πολιτικοοικονομικής διαπλοκής, και ανευθυνότητας, με την οποία λάθος άτομα γαλούχησαν πολλές γενιές, καθώς επίσης, ένα μοναδικό κοινωνιολογικό γίγνεσθαι στο 80% των κατοίκων, οι οποίοι δεν είναι διγενείς κάτοικοι Γλυφάδας.

Στη δική μας τοπική πραγματικότητα ισχύουν σημεία και τέρατα, τα οποία αποτελούν απόρροια 26 ετών πολιτικοοικονομικής διαπλοκής ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, κ.λ.π., σε μια πόλη όπου οι εκάστοτε εμπλεκόμενοι με τα κοινά διαβάλουν την τοπική δημοκρατία και πολιτισμό, δεδομένου ό, τι σχεδόν στο σύνολό τους αποτελούν μέλη των κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα επί 40 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ό, τι στη Γλυφάδα κατοικούσε ο αρχιερέας της Διαπλοκής Κ.Μητσοτάκης, ο οποίος μαζί με το κόμμα του έθεσαν το αρχικό θεμέλιο κατά του τόπου μας με συνεχιστές κάθε λογής απαράδεκτους, οι οποίοι είχαν αποδεχτεί την καταργημένη δημοκρατία, όπως και το Σύνταγμα, για τα οφέλη λίγων οικογενειών, για μερικές ταινίες που τις πλήρωσαν χρυσές, και με συστημική προπαγάνδα από δελτία ειδήσεων, τα οποία τα πλήρωσαν με τη καταστροφή της χώρας, και με τα τρία μνημόνια. 

Δυστυχώς παραμένουν και σήμερα απόλυτα λάθος σε τεράστιο αριθμητικά κομμάτι του πληθυσμού. Αυτοί οι άνθρωποι δεν κάνουν για τη δημοκρατία, απλά καπηλεύονται και την χρησιμοποιούν για ιδιοτελείς λόγους και συμφέροντα.

Όσων αφορά τον Ψυχάρη, ''κόψε φάτσα'' και βγάλε συμπέρασμα.

Τις μεθόδους που αποκαλύπτονται στα Panama Papers, είχε ανακαλύψει από πολύ νωρίς ο Σταύρος Ψυχάρης. Ο εκδότης του ΔΟΛ, κρύβει τεράστια ακίνητη περιουσία μέσω offshore εταιρειών.

Στις ελάχιστες δηλώσεις Πόθεν Έσχες που έχει καταθέσει (λείπουν οι χρονιές κατά τις οποίες ο Ψυχάρης γίνεται από υπάλληλος του ΔΟΛ, ιδιοκτήτης του), δηλώνει τις offshore εταιρείες που διαθέτει, αλλά πουθενά δεν φαίνεται πως αυτές οι εξωχώριες εταιρείες κατέχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία για την οποία πρέπει να αποδείξει πώς απέκτησε.

To ΗΟΤ DOC, έχει αποκαλύψει στο τεύχος που κυκλοφορεί πως η εταιρεία SOLAREX ανήκε στον γιο του Σταύρου Ψυχάρη, Παναγιώτη και από τις 2 Δεκεμβρίου 2009, η εταιρεία περνά στην κατοχή του και ταυτόχρονα φαίνεται να του νοικιάζει το υπερπολυτελές σπίτι στην οδό Λυκαβηττού 30 και Αναγνωστοπούλου.


Το υπερπολυτελές σπίτι του Ψυχάρη, στην οδό Λυκαβηττού 30 και Αναγνωστοπούλου

Παρότι η SOLAREX δηλώνεται στο Πόθεν Έσχες του εκδότη, έντεχνα κρύβει πως είναι ένας τρόπος για να κρύψει την ακίνητη περιουσία για την οποία πρέπει να δώσει εξηγήσεις πώς προέκυψε. Το koutipandoras.gr αποκαλύπτει σήμερα μια αντίστοιχη διαδικασία για ένα άλλο περιουσιακό στοιχείο, το έκτασης 26 στρεμμάτων οικόπεδο στον Άγιο Αιμιλιανό, στο Πόρτο Χέλι. Το ακίνητο με ιδιωτική μαρίνα, το οποίο επεκτείνεται κυριολεκτικά πάνω στην παραλία καλύπτοντας ένα ολόκληρο ακρωτήριο, διαθέτει 2,5 στρέμματα βίλα, πισίνα, γήπεδα τένις και πολυτελείς εγκαταστάσεις φιλοξενίας.

Παρότι ανήκει στο Σταύρο Ψυχάρη, εμφανίζεται ως περιουσιακό στοιχείο της κυπριακής εταιρείας BRIONTE LIMITED. Έτσι δηλώνεται και πάλι η εταιρεία στη δήλωση Πόθεν Έσχες, αλλά έτσι δεν φαίνεται άμεσα ο Ψυχάρης υπόλογος για ένα περιουσιακό στοιχείο της τάξης των 15 εκατομμυρίων ευρώ. Το ερώτημα από τα Ψυχάρης papers είναι ένα: πόθεν έσχες κύριε Ψυχάρη;

Παρότι στα επίσημα συμβόλαια αγοράς η BRIONTE είναι ο αγοραστής, στο οικόπεδο εμφανίζεται και επιβλέπει την ανέγερση πολυτελούς βίλας ο Σταύρος Ψυχάρης


Από πισίνα μέχρι γήπεδα τένις στη βίλα Ψυχάρη στον Άγιο Αιμιλιανό, στο Πόρτο Χέλι

Ο Ψυχάρης πήρε την περιουσία των Περατικών με offshore

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2006, η Κυπριακή εταιρεία BRIONTE LIMITED, αγοράζει από την οικογένεια Περατικού, έκταση 26 στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι. Πρόκειται για το πιο προνομιούχο κομμάτι γης στην περιοχή. Συνορεύει με δάσος και θάλασσα και σε δημοσιεύματα της εποχής χαρακτηρίζεται ως η ελληνική Ριβιέρα. Παρότι στα επίσημα συμβόλαια αγοράς (με αριθμό 28590 και 28591) η BRIONTE είναι ο αγοραστής, στο οικόπεδο εμφανίζεται και επιβλέπει την ανέγερση πολυτελούς βίλας ο Σταύρος Ψυχάρης. Η τοπική κοινωνία μιλάει για τη βίλα Ψυχάρη και συζητά λεπτομέρειες για την πολυτέλειά της και το μυθώδες κόστος ανέγερσης.

Αναζητώντας στοιχεία για τη σχέση του Σταύρου Ψυχάρη με την BRIONTE, εξασφαλίσαμε τη μετοχική σύνθεση και το ιστορικό της εταιρείας από τα αρχεία εταιρειών της Κύπρου.

Η ΒΡΙΟΝΤΕ με αριθμό εγγραφής ΗΕ 177147, δημιουργήθηκε στις 20 Μαίου 2005. Δημιουργείται από το δικηγορικό γραφείο Λ. Παπαφιλίππου και Σία και μέτοχοί της φαίνονται οι Φίλιππος Φιλίππου ο οποίος κατέχει 500 από τις 1000 μεροχές της εταιρείας και ο Μάριος Λαζάρου ο οποίος κατέχει άλλες 500.

Δεν φαίνεται καμία συμμετοχή άλλου.

Η εταιρεία αγοράζει το 2006 την έκταση στο Πόρτο Χέλι κάτι που δεν φαίνεται στα Κυπριακά έγγραφα και στις 26 Οκτωβρίου 2009, οι δύο μέτοχοι μεταβιβάζουν τις μετοχές τους στον Σταύρο Ψυχάρη.

Δηλαδή ως το 2009, ο Ψυχάρης δεν εμφανίζεται να σχετίζεται επισήμως με την BRIONTE παρότι είναι αυτός που κατασκευάζει το σπίτι στο Πόρτο Χέλι.

Ο Ψυχάρης δεν δηλώνει επίσης την εταιρεία στο Πόθεν Έσχες του 2005,2006,2007,2008 και 2009, γιατί απλώς δεν κάνει δήλωση Πόθεν Έσχες. Είναι η εποχή που αγοράζει το ΔΟΛ παίρνοντας με δάνειο αλλά καταβάλλοντας στη συνέχεια 10 εκατομμύρια ευρώ για την αποπληρωμή του. Είναι γενικώς η εποχή που ο Ψυχάρης κινεί ως φυσικό πρόσωπο ή ως offshore τεράστια ποσά για αγορά ακίνητης περιουσίας.

Η εταιρεία το 2006 την έκταση στο Πόρτο Χέλι και στις 26 Οκτωβρίου 2009, οι δύο μέτοχοι μεταβιβάζουν τις μετοχές τους στον Σταύρο Ψυχάρη
Ο Χιώτης καρφώνει Ψυχάρη

Στις 27 Ιανουαρίου 2008, ενώ δηλαδή ιδιοκτήτης της έκτασης στο Πόρτο Χέλι φαίνεται επίσημα η εταιρεία BRIONTE, η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» κάνει δημοσίευμα με τίτλο «Εισαγγελέας για το ιδιωτικό λιμάνι στη βίλα Ψυχάρη». Στο δημοσίευμα αναφέρεται σε ελέγχους της Κτηματικής Υπηρεσίας και του Λιμεναρχείου στη βίλα του εκδότη όπου εντοπίζονται διάφορες παραβάσεις όπως μπάζωμα αιγιαλού, κατασκευή μαρίνας, κλείσιμο διόδου προς την παραλία κλπ. Η εφημερίδα δηλαδή μιλάει για τη βίλα και το οικόπεδο Ψυχάρη, τοποθετώντας τον νεόκοπο εκδότη στην ιδιοκτησία της έκτασης. Δεν αναφέρεται σε καμία offshore εταιρεία ούτε κάτι άλλο σχετικό.

Ο Ψυχάρης δεν αντιδρά για να διαψεύσει πως η έκταση και η βίλα του ανήκουν.

Τη βεβαίωση όμως πως πρόκειται για ιδιοκτησία Ψυχάρη δίνει ο πιο στενός συνεργάτης του εκδότη και διευθυντής του ΒΗΜΑ FM, Βασίλης Χιώτης. Εξεταζόμενος ως μάρτυρας σε αγωγή που έχει καταθέσει ο Ψυχάρης κατά των δημοσιογράφων Αριστέας Μπουγάτσου και Χάρη Μπότσαρη οι οποίοι τον έχουν κατηγορήσει για πιέσεις που ασκεί προκειμένου να αγοραστούν συγκεκριμένα οπλικά συστήματα (οι δημοσιογράφοι αθωώθηκαν πρωτόδικα αλλά στο Εφετείο καταδικάστηκαν με Πρόεδρο δικαστηρίου τον μετέπειτα στενό συνεργάτη του Χαράλαμπου Αθανασίου) παραδέχεται πως η έκταση στο Πόρτο Χέλι ανήκει στον Ψυχάρη. Στις 23 Οκτωβρίου 2008, ο συνήγορος των κατηγορουμένων, Χάρης Οικονομόπουλος τον ρωτάει σχετικά και απαντά:

«Οικονομόπουλος: Απέκτησε πρόσφατα (σ.σ ο Ψυχάρης) πριν από δύο χρόνια αν θυμάμαι καλά, οικόπεδο 26 στρεμμάτων παραθαλάσσιο στο Πόρτο Χέλι;

Χιώτης: Ναι, δεν είναι 26 στρέμματα και, απ ό,τι κατάλαβα, το απέκτησε μέσω πλειστηριασμού, ήταν δηλαδή ανοιχτή διαδικασία.

Οικονομόπουλος: Μάλιστα.Η αξία αυτή γνωρίζετε αν εκτιμάται σε άνω των 15 εκατομμυρίων ευρω;

Χιώτης: Δε νομίζω

Οικονομόπουλος: Έχει σκάφος ο κύριος Ψυχάρης;

Χιώτης: Μάλιστα»

Ο Ψυχάρης λοιπόν το 2008, κατά παραδοχή του στενού συνεργάτη του είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του σπιτιού που όμως επισήμως ανήκει στην BRIONTE. Και φυσικά δεν δηλώνει ούτε την ακίνητη περιουσία ούτε την offshore στη δήλωση Πόθεν Έσχες.

Ο στενός συνεργάτης του Σταύρου Ψυχάρη, Βασίλης Χιώτης, παραδέχεται στην κατάθεσή του πως η έκταση στο Πόρτο Χέλι ανήκει στο αφεντικό του.
Αυτός (ο Ψυχάρης) ,αυτή (η offshore) και τα μυστήρια

Από την ανοιχτή αναζήτηση στοιχείων για την BRIONTE του Ψυχάρη φαίνεται πως η εταιρεία έχει ελληνικό ΑΦΜ 999166946 αλλά δεν έχει δραστηριότητα στην Ελλάδα. Ως έδρα της εταιρείας δηλώνεται η οδός Αναγνωστοπούλου 9 στο Κολωνάκι και τηλέφωνα τα 210 3670400. Πρόκειται για στοιχεία που αντιστοιχούν στα δικηγορικά γραφεία της εταιρείας Σαραντίτης. Επικοινωνήσαμε και με τον πατέρα και με τον υιό Σαραντίτη, οι οποίοι δηλώνουν πως δεν θυμούνται να έχουν σχέση με την εταιρεία.

Στους τηλεφωνικούς καταλόγους υπάρχει καταχώρηση για την εταιρεία BRIONTE στο Κρανίδι με τηλεφωνικό αριθμό 2754057234. Στο τηλέφωνο αυτό απαντά αλλοδαπός ο οποίος δηλώνει πως ο «κύριος Σταύρος δεν είναι εδώ σήμερα»

Από τα στοιχεία του Εφόρου Κύπρου, προκύπτει πως η εταιρεία έχει τερματίσει τη λειτουργία της. Παρ όλα αυτά δεν υπάρχουν στα αρχεία στοιχεία μεταβίβασης των περιουσιακών της στοιχείων, ενώ ο Ψυχάρης στο πιο πρόσφατο Πόθεν Έσχες που έχει καταθέσει, την αναφέρει ως εταιρεία του. Δηλαδή μια εταιρεία η οποία δεν φαίνεται να εμφανίζει άλλη δραστηριότητα από το να κατέχει περιουσιακά στοιχεία του Ψυχάρη, δεν υπάρχει αλλά υπάρχει μέσα από τις δηλώσεις του.

Η είσοδος της βίλας Ψυχάρη και η απίστευτη θέα στο Μυρτώο Πέλαγος
Απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων από το Πόθεν Έσχες

Όπως και με την περίπτωση του άλλου σπιτιού του Ψυχάρη στο Κολωνάκι, έτσι και με τη βίλα στο Πόρτο Χέλι, o εκδότης δηλώνει τις εταιρείες στο Πόθεν Έσχες, εμφανίζεται έτσι νομότυπος σε σχέση με το αν είναι μέτοχος εταιρειών, αλλά ταυτόχρονα κρύβει την προέλευση των περιουσιακών του στοιχείων μέσα από αυτές τις εταιρείες.

Δηλαδή, απαντά νομότυπα στο ερώτημα αν έχει εταιρείες, αλλά δεν απαντά πού βρήκε τα χρήματα για να αποκτήσουν αυτές οι εταιρείες τα περιουσιακά στοιχεία που εμφανίζουν. Αυτό ακριβώς το ερώτημα πρέπει να απαντήσουν οι Εισαγγελείς και η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής. Όχι το έσχες, αλλά το πόθεν του Σταύρου Ψυχάρη.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ψυχάρης: Απόκρυψη εκατομμυρίων περιουσιακών στοιχείων στο Πόθεν Έσχες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">