ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ένοχος ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ντογιάκος

Ένοχος ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ντογιάκος από το Πειθαρχικό Συμβούλιο

Ένοχος κρίθηκε από το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος σε υπόθεση που αφορούσε «συμπεριφορά μη συνάδουσα με την ιδιότητά του ως εισαγγελικού λειτουργού και κατάχρηση εξουσίας ως διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών». Ο Ισίδωρος Ντογιάκος τιμωρήθηκε με επίπληξη με την ψήφο τεσσάρων μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου, ενώ υπήρξε μια ψήφος που πρότεινε να τεθεί σε αργία κι ακόμη δύο που πρότειναν την αθώωσή του.

Η απόφαση να τιμωρηθεί ο Ισίδωρος Ντογιάκος, έρχεται να προστεθεί σε ανάλογη απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Νίκου Λεοντή, γεγονός που καταδεικνύει την πρόθεση της Δικαιοσύνης να προβεί σε αυτοκάθαρση. Ο Λεοντής επίσης τιμωρήθηκε με επίπληξη καθώς επί εννέα χρόνια προήδρευε του δευτεροβάθμιου αθλητικού δικαστηρίου χωρίς να είναι ενήμερος ο Άρειος Πάγος.

Η υπόθεση Ντογιάκου αφορούσε «συμπεριφορά μη συνάδουσα με την ιδιότητά του ως εισαγγελικού λειτουργού και κατάχρηση εξουσίας ως διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών» και η πειθαρχική δίωξη του είχε ασκηθεί από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της Βασιλικής Θάνου ο Ντογιάκος είχε δρομολογήσει την Ολομέλεια της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών στις αρχές Οκτωβρίου με θέμα: «Εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών». Η απόφαση αυτή του Ντογιάκου είχε λάβει χώρα μόλις δύο ημέρες μετά την κλήση του από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τη εκλογή του στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου μάλιστα, ο Ισίδωρος Ντογιάκος είχε χαρακτηρίσει ως εξωθεσμική παρέμβαση και το ενημερωτικό έγγραφο που προώθησε η ίδια στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο -μετά από ερώτηση του τελευταίου για το προς συζήτηση θέμα στη Βουλή-, με σκοπό να τον ενημερώσει για τις αρχαιρεσίες στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών στις 29 Νοεμβρίου 2014. Όταν δηλαδή ο Ντογιάκος εξελέγη προϊστάμενος της εν λόγω υπηρεσίας. 

Η κ. Θάνου κατήγγειλε παράλληλα τον Ντογιάκο ότι αντί να υποβάλλει τις ζητηθείσες έγγραφες εξηγήσεις, προτίμησε να χρησιμοποιήσει την Ολομέλεια της Εισαγγελίας, θέτοντας στο επίκεντρο αυτής ένα προσωπικό του ζήτημα. Σύμφωνα με τη Βασιλική Θάνου, «η ως άνω ενέργεια αποτελεί προσπάθεια της μείωσης του κύρους και της αξιοπιστίας του θεσμού του προέδρου του Αρείου Πάγου και μάλιστα με παντελώς αβάσιμη αιτιολογία».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ένοχος ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ντογιάκος Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">