ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νίκος Παππάς : Θα κρίνουμε την αναγκαιότητα αδειοδότησης θεματικών καναλιών

Ο υπουργός επικρατείας, Νίκος Παππάς, προφανώς αδυνατούσε να μας παρέχει απαντήσεις στα ερωτήματα τα οποία του θέσαμε μέσω αιτήσεως στο υπουργείο Επικρατείας, και δεδομένου ό, τι δεν μας έχει αποσταλεί αριθμός πρωτοκόλλου, όπως ζητήσαμε, θα καταθέσουμε ξανά την αίτηση, αυτή τη φορά ιδιοχείρως στο υπουργείο.

Οφείλουμε να τονίζουμε ό, τι η διαπλοκή επί ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ καλά κρατεί και λειτουργεί με σειρά ραδιοτηλεοράσεων εθνικού και τοπικού χαρακτήρα, της αυτής και άλλης μορφής. ( Ενημερωτικά και Μουσικά )

Η ρύθμιση από τη πλευρά της κυβέρνησης δεν αλλάζει το πλαίσιο διαπλοκής, διότι οι μιντιάρχες δεν έχουν αποκλειστικά το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εθνικών τηλεοράσεων, έχουν παράλληλα της DIGEA, και κάθε ένας εξ αυτών σειρά από τοπικού χαρακτήρα κανάλια και ραδιόφωνα.

Τονίσαμε επανειλημμένα ό, τι χρειάζεται ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο, νόμος, όσων αφορά την Ραδιοτηλεόραση, ενώ το κυβερνητικό σχήμα χρησιμοποιεί μια διαδικασία ''σαλαμοποίησης''  και κόβει κατά το δοκούν κομμάτια υπέρ όσων την συμφέρουν. 

Δεν αλλάζει καθοριστικά το καθεστώς διαπλοκής, ακόμα και στην περίπτωση που κανείς από τους υφιστάμενους μιντιάρχες δεν αποκτήσει μια εθνική τηλεόραση, διότι θα έχουν στην κατοχή τους ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ σειρά από τοπικά κανάλια και ραδιόφωνα.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη στην εφημερίδα του υπουργού παιδείας ο Νίκος Παππάς : Για την τηλεόραση εθνικής εμβέλειας βρισκόμαστε ήδη, με την ανάρτηση της προκήρυξης για τον διαγωνισμό των αδειών των ψηφιακών καναλιών, στην τελική ευθεία.

Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η διαδικασία πλήρωσης των κενών θέσεων των μελών της ΕΕΤΤ και του προέδρου της, προκειμένου να αποκατασταθεί η πλήρης λειτουργικότητά της. Ως προς το θέμα της DIGEA, επισημαίνω ότι, εφόσον έχει τα δικαιώματα χρήσης των συχνοτήτων, οφείλει να παρέχει το δίκτυό της αποκλειστικά και μόνο για την αναμετάδοση των αδειοδοτημένων για την ελληνική επικράτεια ψηφιακών καναλιών.

Πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία για την αδειοδότηση των ενημερωτικών καναλιών γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας, και στη συνέχεια, και με βάση τα δεδομένα που θα προκύψουν από την αδειοδότηση αυτή, θα κρίνουμε την αναγκαιότητα αδειοδότησης θεματικών καναλιών. Ο διαγωνισμός για τις άδειες των περιφερειακών καναλιών θα ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις άδειες εθνικής εμβέλειας.

Ο υπουργός της σημερινής κυβέρνησης λειτουργεί κατά τα δεδομένα των συνταγματαρχών της επταετίας, αποφασίζουμε και διατάσσουμε, ενώ δεν έχει παρέχει καμία συγκεκριμένη απάντηση για την ραδιοφωνία, και συγκεκριμένα του Ν.Αττικής, η οποία αποτελεί καθολικότητα Αντισυνταγματικότητας και Διαπλοκής.

Η Ριζοσπαστική Αριστερά δεν λειτουργεί σε αυτή τη βάση, Ντε φάκτο, άρα όσοι στηρίζετε το κυβερνητικό σχήμα, το οποίο δεν παρέχει ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο για την Ραδιοτηλεόραση στη χώρα μας, ώστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα διαπλοκής, παρέχετε χείρα βοηθείας σε ημίμετρα και τον παλαιοκομματισμό.  

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νίκος Παππάς : Θα κρίνουμε την αναγκαιότητα αδειοδότησης θεματικών καναλιών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">