ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Μήπως είδατε την Ελπίδα του ΣΥΡΙΖΑ ;

Του Γιάννη Κουρδομένου

Μήπως είδατε την ελπίδα του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ήμουν κάπου αλλού οπότε έχασα το συγκεκριμένο ''επεισόδιο'' της πολιτικής πραγματικότητας ;

Για άλλη μια φορά τονίζουμε δημόσια ό,τι την περίοδο διακυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προσωπικά μας άνοιξαν αρκετές πόρτες για εργασία, και με αρκετά καλές απολαβές, και δεδομένου ό, τι είχα την ψευδαίσθηση πραγματικά αριστερών ανάμεσά μας, δεν συμμετείχα στις προσφερόμενες παροχές ώστε να μην παρεξηγηθώ, δεδομένου ό, τι υπήρχε το αύριο...

Σύμφωνα με όσα ισχύουν σήμερα, με επιλεκτικούς διορισμούς γνωριζόντων, με κολλητούς και παρέες, έκανα ένα τεράστιο - τραγικό λάθος, διότι δεν αξιολόγησα έγκαιρα ό,τι οι φερόμενοι ''σύντροφοι'', στην πλειονότητά τους, ήταν όπως άκουσα να συζητούν μεταξύ τους *''ερπετά'', και κανείς εξ αυτών δεν αναγνωρίζει απολύτως τίποτα όσων αφορά τους υπολοίπους. 

Αναφέρομαι στην περίοδο προ της διασπάσεως του κόμματος όπου συνυπήρχαν όλες οι συνιστώσες, και έπειτα από ορισμένες αποφάσεις οι οποίες ήταν πλήρως απαράδεκτες και αποσκοπούσαν στην ενδυνάμωση επιλεκτικά ορισμένων ατόμων και συνιστωσών, άκουσα από τη πλευρά των συντρόφων έπειτα από ερώτηση που έγινε για συγκεκριμένα πρόσωπα και τις επιλογές τους, το * ερπετά. ( Δεν είναι δικός μου ο όρος )

Στα δυο χρόνια περίπου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζω την καθολικότητα ανυπαρξίας όσων διαμορφώνονταν επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως και το προσωπικό ''βόλεμα'' ορισμένων, οι οποίοι από την ημέρα διορισμένων τους μας αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι.

Αν γνώριζα ακριβώς περί τίνος πρόκειται δεν θα άφηνα καμιά ευκαιρία αναξιοποίητη, ακόμα και να με έβγαζαν οι ίδιοι στη σέντρα, και σαφώς θα το έκαναν ώστε να έχουν κάθε λόγο να επικαλούνται ό, τι αυτοί είναι οι αριστεροί.

Όσοι είχαν αναγάγει την προσφορά στον άνθρωπο ως ύψιστη αξία, αρκέστηκαν έπειτα των εκλογών να βρουν τρόπους και την φόρμουλα να βρεθούν οι ίδιοι σε μια έμμισθη καρέκλα με σημαντικές απολαβές, και εν συνεχεία να χάσουμε πλήρως τα ίχνη τους.

Έκτοτε, και με τους ιδίους είτε σε έμμισθες καρέκλες, είτε σε θέσεις διορισμού, δεν έχει υπάρξει ούτε μια συνέλευση στην τοπική ΟΜ, και όπως καθίσταται σαφές ο μοναδικός λόγος για τον οποίο ενεπλάκησαν ήταν το προσωπικό τους ''βόλεμα'', και πέραν αυτού τίποτα άλλο.

Σαφώς οι κυρίες και κύριοι στις έμμισθες καρέκλες είδαν προσωπικά την ''ελπίδα'' του ΣΥΡΙΖΑ, στον αντίποδα οι υπόλοιποι τι ακριβώς έχετε δει και τι έχετε διαπιστώσει πέραν της πλήρους και καθολικής άρνησης να ανταποκριθούν σε όσα υποσχόντουσαν ώστε να βρεθούν στις καρέκλες ;

Εμείς επί σειρά ετών είμαστε κάπου άλλου; Δεν βρεθήκαμε στα ίδια μετερίζια επί σειρά ετών ; Μήπως θεωρείτε ό, τι δεν θυμάμαι και δεν κατέγραψα πόσοι και πόσες συμμετείχαν σε όσα διαμορφώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια ;

Οι σύντροφοι της τοπικής ΟΜ, και συγκεκριμένα όσοι και όσες από εσάς είστε πράγματι σύντροφοι διότι απολαμβάνετε από κοινού τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου, μπορείτε να πείτε στους συμπολίτες μας τι παρέχετε σε εμάς που τρέχαμε επί αρκετά χρόνια για την φερόμενη ''Δικαιοσύνη'' και ''Δημοκρατία'' ;

Το όραμα του ενός ήταν να γίνει βουλευτής, του άλλου περιφερειακός σύμβουλος, του άλλου πρόεδρος, της άλλης διευθύντριας, κ.α., και πράγματι το κόμμα φρόντισε ώστε να ισχύσουν επιλεκτικά τα θέλω ορισμένων, στο δια ταύτα θα εξηγήσετε στους συμπολίτες μας κυρίες και κύριοι αν ίσχυσε δικαιοσύνη και δημοκρατία στα δυο χρόνια που εσείς απολαμβάνετε μισθούς, προνόμια, και αποδοχές ; Με εμάς οι οποίοι πρωτοστατήσαμε σε ένα χώρο, πριν από όλους τους υπολοίπους, τι έπρεπε να ισχύσει κύριοι της Αριστεράς ;

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 Καταχρηστικές Διώξεις και Κατασχέσεις 

Δώστε μια εξήγηση στους συμπολίτες μας πως χαρακτηρίζετε οι ίδιοι την στάση σας καθολικής άρνησης κατά της δικαιοσύνης και δημοκρατίας στο τόπο μας, και πως χαρακτηρίζεται τις πολιτικές τόνωσης μονοπωλίων και διαπλοκής. 

Σε πλήρη αντιδιαστολή με εσάς, προσωπικά θα έκλεινα όλα τα διαπλεκόμενα, το έχω δηλώσει επανειλημμένα πριν από δεκαετίες, και θα παρείχα στον Ελληνικό λαό το δικαίωμα να λειτουργήσει εθνικά και τοπικά μέσα ραδιοτηλεοράσεως, με μια μετοχή είτε σε κάθε Ελληνική οικογένεια, είτε σε κάθε Έλληνα - Ελληνίδα. 

Το όραμα ενός πρωτεργάτη στα FM ήταν να υφίσταται ένα ιδιοκτησιακό καθεστώς του συνόλου των πολιτών, και μια πλουραλιστική συν-διαμόρφωση από όλους τους πολίτες. Σαφώς με σαφείς όρους, και επιτροπές δεοντολογίας, όμως με τον Ελληνικό λαό ιδιοκτήτη και λειτουργό, κόντρα σε λίγες οικογένειες διαπλοκής και τους επιλεκτικά έμμισθους αυτών των οικογενειών.

Ιδιοκτήτης συνολικά ο λαός για μια καλύτερη δημοκρατία, η οποία ακόμα και σήμερα είναι σχεδόν ανέφικτο να υπάρξει όσων αφορά τα εθνικά κανάλια, δεδομένου του θεσμικού πλαισίου, το οποίο θα διέπει τους όρους συμμετοχής - αδειοδοτήσεως. Μπορεί να ισχύσει, όμως, μια καλύτερη δημοκρατία όσων αφορά τα τοπικά θεματικά κανάλια και ραδιόφωνα.

Τέλος, πείτε στους συμπολίτες μας τι κάνατε προσωπικά όσοι βαυκαλίζεστε ό, τι ''μοναδική σας προτεραιότητα είναι ο άνθρωπος'' ; Αλήθεια ποιος από όλους τους ανθρώπους ;  Μήπως αποκλειστικά είναι το άτομό σας, διότι πέραν αυτού δεν γνωρίζω κάτι άλλο όσων αφορά εμάς ; 



Υποσημείωση: Δεδομένου ό, τι διαχρονικά οι κύριοι σύντροφοι δεν μας αναγνωρίζουν το ελάχιστο, εμείς τονίζουμε θέτοντας υπόψιν τους ό, τι όποτε θελήσουν να μας ζητήσουν τα πειστήρια των προσφερόμενων θέσεων με αρκετά καλές αποδοχές τις οποίες αρνηθήκαμε.

* Σαφώς δεν φέρει την ευθύνη ο Αλ. Τσίπρας για όσα κάκιστα ισχύουν, όμως, αυτός επωμίζεται τις συνέπειες των δικών σας επιλογών, όπως και το ίδιο το κόμμα. 

* Πράγματι είμαι κάτι περισσότερο από αγανακτισμένος, όσων αφορά τους συμπολίτες μας του ΣΥΡΙΖΑ, διότι δεν υπήρξε συλλογικότητα σε ζητήματα μείζονος σημασίας. 

* Η στάση τους είναι αχαρακτήριστη, διότι βλέπεις ανταγωνιστικά όσους σε ανταγωνίζονται, και εμείς πέραν του ψηφίσματος για τον ραδιοφωνικό σταθμό που λειτουργούσαμε για βιοποριστικούς λόγους δεν αξιώσαμε οτιδήποτε άλλο. 

* Τελικά το ψήφισμα δεν πέρασε ποτέ στην ΟΜ, γιατί ορισμένα μέλη είχαν και έχουν ωφέλεια να μην περάσει, άρα ποια αλληλεγγύη, και ποια δημοκρατία ;

Έτσι άρχισα να επεξεργάζομαι ένα διαφορετικό μοντέλο όσων αφορά τις δημοτικές εκλογές, για μια παράταξη όλων των δημοτών, το οποίο θα το θέσω υπόψιν του κόμματος, της ΟΜ, όπως και στους συμπολίτες μας, οι οποίοι μας κρίνουν συνολικά.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Μήπως είδατε την Ελπίδα του ΣΥΡΙΖΑ ; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">