ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Διαψεύδει τις φήμες περί παραίτησης ο Διονύσης Τσακνής

Σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ συζητήθηκαν οι αρμοδιότητες του προέδρου Διονύση Τσακνή οι οποίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία είναι περιορισμένες καθώς δεν έχει εκτελεστική αρμοδιότητα.

Καμία παραίτηση» απαντά ο μουσικοσυνθέτης και πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής στα δημοσιεύματα που την περασμένη βδομάδα έκαναν λόγο περί αποχώρησής του προκειμένου να διευκολυνθεί το κυβερνητικό έργο.

Μετά την παραίτηση του Μίλτου Λογιάδη, διευθυντή των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, ο κ. Τσακνής μίλησε στην «Αυγή» και έβαλε τέλος στις φήμες, εξηγώντας ότι ο ίδιος επέστρεψε στο Δ.Σ. τις αρμοδιότητες που είχε ως πρόεδρος για τα Μουσικά Σύνολα και τα μουσικά ραδιόφωνα, όπως είπε, «για να μην υπάρχουν τριβές».

Άνθρωποι από το περιβάλλον του σημειώνουν ότι ο κ. Τσακνής εκνευριζόταν έντονα κάθε φορά όπου η ισχύουσα νομοθεσία του στερούσε κάθε εκτελεστικό δικαίωμα, όπως για παράδειγμα το να μην μπορεί να βάλει την υπογραφή του ούτε καν για την έγκριση μικροποσών.

Εμείς τονίζουμε ό, τι ενημερώνουμε και τον πρόεδρο της ΕΡΤ, όπως και το σύνολο των αρμόδιων υπουργών, όσων αφορά το καθεστώς της ραδιοφωνίας στη χώρα μας, και αυταπόδεικτα το απαράδεκτο καθεστώς το οποίο ισχύει επί δεκαετίες. Με βασικό δεδομένο ό, τι εμείς πρωτοστατήσαμε στα FM, οι εκάστοτε κυβερνήσεις, και αρμόδιοι υπουργοί, δεν υπηρετούσαν όπως άρμοζε τους πολίτες.

Το αδιάψευστο γεγονός της αυθαιρεσίας πολιτικών και κομμάτων το 1989, έπειτα από 12 χρόνια που λειτουργούσαμε εμείς στο χώρο, όπως και η νομιμότητα των δικών τους αυθαιρεσιών αντί ημών οι οποίοι προωτοστατήσαμε στο χώρο, καθώς επίσης και η δημιουργία κρατικών ραδιοφωνικών προγραμμάτων στη συνέχεια, όπως και ο διορισμός εκατοντάδων, χωρίς να έχουν αδειοδοτήσει η μεριμνήσει για εμάς, καθιστά σαφείς τις παθογένειες από τη πλευρά κομμάτων - πολιτικών. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Διαψεύδει τις φήμες περί παραίτησης ο Διονύσης Τσακνής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">