ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νίκο Παππά οι κυβερνητικοί χειρισμοί όσων αφορά την ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ είναι απόλυτα λάθος

Του Γιάννη Κουρδομένου

Ως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αδυνατούμε πλήρως να αντιληφθούμε την αντιμετώπιση του ζητήματος των ραδιοτηλεοράσεων από τη πλευρά του κυβερνητικού σχήματος.

Με βασικό δεδομένο τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», διαπιστώνουμε έπειτα από 26 χρόνια διαπλοκής, στα ερτζιανά της χώρας, την καθολική αδυναμία πραγματικής αντιμετώπισης του ζητήματος από τη πλευρά των κυβερνητικών στελεχών.

Δεν μπορεί ένα ζήτημα δεκαετιών με σημαντικές επιπτώσεις σε κοινωνικό, οικονομικό, και πολιτικό επίπεδο, να τίθεται στη βάση «σαλαμοποίησης», και η κυβέρνηση η οποία θα αποκαθιστούσε την δικαιοσύνη και την δημοκρατία (...) να κόβει ''κομματάκια'' από το ''σαλάμι'' της υφιστάμενης διαπλοκής, παρέχοντας κατά το δοκούν άδειες λειτουργίας στην διαπλοκή.

Την ίδια στιγμή που υφίσταται καθολική αδράνεια αποκαταστάσεων από την κυβέρνηση, στην πλήρως αντισυνταγματική λειτουργία των ομίλων, οι οποίοι λειτουργούν σειρά ραδιοτηλεοράσεων της αυτής και άλλης μορφής, το κυβερνητικό σχήμα επικεντρώνει στην μονομερή αδειοδότηση των αντισυνταγματικά λειτουργούντων ιδιοκτητών της διαπλοκής, χωρίς να παρέχει ένα ξεκάθαρο και ολοκληρωμένο ΝΟΜΟ, ο οποίος να αφορά συνολικά την ραδιοτηλεόραση στη χώρα μας. 

Οι κυβερνητικοί χειρισμοί από την πλευρά της κυβερνήσεως όσων αφορά την ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ είναι απόλυτα λάθος. 

Θα δώσετε ως κυβέρνηση ΑΔΕΙΕΣ λειτουργίας ΕΘΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ, όμως, δεν μπορεί να αγνοείτε ό,τι οι ιδιοκτήτες συμμετέχοντες για τα εθνικά κανάλια παράλληλα λειτουργούν σειρά τοπικών ραδιοτηλεοράσεων, άρα παρέχοντας ως κυβέρνηση ΑΔΕΙΕΣ λειτουργίας για εθνικά κανάλια δεν ρυθμίζετε την διαπλοκή, και η υπόσχεση και δέσμευση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αποκατάσταση της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης και ρύθμιση όσων αφορά την διαπλοκή.    

Δημιουργήστε ένα ολοκληρωμένο νόμο για την ραδιοτηλεόραση στη χώρα μας, ώστε να εκλείψουν τα φαινόμενα αντισυνταγματικής λειτουργίας από τη πλευρά των ιδιοκτητών, και κάθε ιδιοκτήτης να έχει στην κυριότητά του ένα (1) μέσο, είτε τηλεοπτικό, είτε ραδιοφωνικό.  

Σημειώνεται ό, τι ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ, δεν μας έχει παρέχει απαντήσεις στα ξεκάθαρα ερωτήματα τα οποία τέθηκαν στο υπουργείο με αίτηση, όπως επίσης δεν γνωρίζουμε ποια είναι η πορεία της προτάσεως και ψηφίσματος το οποίο απεστάλη στα αρμόδια υπουργεία. 

Τονίζεται ό, τι στον ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ λειτουργούν συνολικά τα ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ διαπλεκόμενα, με σειρά ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων, και στον αντίποδα, εμείς επί 12 χρόνια έπειτα από σειρά διώξεων και κατασχέσεων ακόμα και σήμερα δεν λειτουργούμε.

Θέλουμε καθαρές ενέργειες, και ολοκληρωμένο σχέδιο νόμου πλήρους αποκαταστάσεως της δικαιοσύνης και της δημοκρατικότητας στα ερτζιανά.

Δεν έχουμε διαπιστώσει πως προστατεύονται τα χαμηλά εισοδήματα, και κυρίως ποιες είναι οι ενέργειες της σημερινής κυβέρνησης για τους πολίτες οι οποίοι ήταν στοχοποιημένοι επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προετοιμάζοντας την ανατροπή τους ώστε να υπάρξει δικαιοσύνη και δημοκρατία, όπως και να βρίσκoνται στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, κόμματα του 3%. ( Θυμάστε τις καθημερινές εκπομπές μου στον ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'', και τι περνάγαμε δημόσια ; Θυμάστε η ξεχνάτε εύκολα ;)

Εμείς θα ζητήσουμε τις επόμενες ημέρες συνάντηση με τον υπουργό ώστε να τεθεί το ζήτημα της ραδιοτηλεόρασης στις πραγματικές του διαστάσεις.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει πιθανότητα πιο ευρείας συμμαχίας δήλωσε "Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι συμπαγής και σταθερή. Στο πλαίσιο της συμφωνίας προστατεύει τα χαμηλά εισοδήματα. 

Και συνέχισε ''Στο πλαίσιο λοιπόν της συμφωνίας που έχει και ο λαός μας εγκρίνει, διεκδικούμε διαρκώς τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις."

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ευρύτερων συναινέσεων στο κυβερνητικό σχήμα, ενώ παράλληλα άφησε ανοικτή και την πιθανότητα να δοθούν και άλλες άδειες για κανάλια εθνικής εμβέλειας, ίσως και θεματικά, ανάλογα με το πώς θα πάει... η δημοπρασία.

«Τα αμέσως επόμενα βήματα είναι η αδειοδότηση των περιφερειακών σταθμών και μετά η εξέταση του ενδεχομένου αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών θεματικού περιεχομένου» δήλωσε ο υπουργός επικρατείας.

Ο αριθμός των αδειών:

"Σήμερα ο αριθμός είναι απόφαση της Βουλής. Ακούσαμε πολλή κριτική γι αυτή την επιλογή. Όμως οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι ακόμα και μέτοχοι καναλιών αμφισβητούν τη βιωσιμότητά τους και αρνούνται να συμμετάσχουν στις απαιτούμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. 

Αν υπάρξει ισχυρισμός ότι η αγορά σηκώνει περισσότερα κανάλια, κάτι που σήμερα δεν φαίνεται, αυτό μπορεί να αποδειχθεί μόνο όταν δημοπρατηθεί και η 4η άδεια σε καλή τιμή και υπάρξει ενδιαφέρον για περισσότερες."

Υποσημείωση: Διαχρονικά το ποιοι θα λειτουργούν στα ερτζιανά αποτελούσε κομματική - πολιτική επιλογή. Τονίζεται ό, τι έπειτα από αιτήσεις - παράβολα για ίδρυση, εγκατάσταση, και λειτουργία τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών, δεν δόθηκε σε κανένα πρωτεργάτη του χώρου βεβαίωση λειτουργίας, ενώ στον αντίποδα οι πολιτικοί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έκαναν παιχνίδι με τις γνωστές οικογένειες, οι οποίες από το 1987 μέχρι και σήμερα λειτουργούν ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ και χωρίς ΑΔΕΙΕΣ λειτουργίας σειρά από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ποιες είναι οι ρυθμίσεις για αποκατάσταση της Δημοκρατίας από την πλευρά της κυβέρνησης ; 


Πως δικαιώνει o ΣΥΡΙΖΑ τον Ελληνικό λαό, και τους πολίτες που στερήθηκαν στην ίδια τους τη χώρα τη δυνατότητα να δραστηριοποιούνται σύννομα, διότι οι πολιτικοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπηρετούσαν ημέτερους και χρηματοδότες της οικονομικής ελίτ ;

Αποκλειστικά τους προνομιούχους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα υπηρετήσετε και εσείς σήμερα ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νίκο Παππά οι κυβερνητικοί χειρισμοί όσων αφορά την ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ είναι απόλυτα λάθος Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">