ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο πάπας επισκέφτηκε το κόκκινο νησί ( live)



Τον Πάπα Φραγκίσκο  υποδέχθηκαν στη Λέσβο, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι θρησκευτικοί ηγέτες Πατριάρχης Βαρθολομαίος και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Οι θρησκευτικοί ηγέτες επισκέφθηκαν τη Μόρια όπου συνομίλησαν με πρόσφυγες στέλνοντας ένα παγκόσμιο μήνυμα αλληλεγγύης και ειρήνης. Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Αλέξη Τσίπρα καθώς και των τριών προκαθήμενων.

Έκκληση προς τον ΟΗΕ, να πράξει επιτέλους τα δέοντα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, για να αντιμετωπιστεί η τραγική κατάσταση με το προσφυγικό, απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στο μήνυμά του από τον καταυλισμό της Μόριας.

Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας τον υποδέχθηκε στη Λέσβο, η οποία σήκωσε το βάρος ολόκληρης της Ευρώπης μπροστά στην πρωτοφανή προσφυγική κρίση, όπως σημείωσε, και τόνισε ότι η επίσκεψη αυτή είναι πολύ σημαντική ευκαιρία να αναδείξουμε την ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος, η εκμετάλλευση ανθρώπων, και να δοθεί η δυνατότητα νόμιμης οδού για αυτούς τους ανθρώπους που ψάχνουν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη.


Ο Πάπας εξήρε τη στάση των Ελλήνων απέναντι στους πρόσφυγες, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δείχνει ότι εξακολουθεί να δίνει το παράδειγμα της ανθρωπιάς.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε σημαντική πρωτοβουλία σε μια κρίσιμη στιγμή την πρωτοβουλία της σημερινής επίσκεψης στη Λέσβο και αναφερόμενος στο προσφυγικό έκανε λόγο για μια κρίση, μια πρωτοφανή μετακίνηση πληθυσμού μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Η επίσκεψή σας είναι μία πολύ σημαντική ευκαιρία να αναδείξουμε την ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος και να δοθεί η δυνατότητα μίας νόμιμης οδού για αυτούς τους ανθρώπους που φεύγουν από τις εστίες τους και αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη, υπογράμμισε.

Τέλος, ο πρωθυπουργός δήλωσε περήφανος για τη στάση των Ελλήνων τη στιγμή μάλιστα που κάποιοι εταίροι μας και μάλιστα στο όνομα της χριστιανικής Ευρώπης, ύψωναν τείχη και φράχτες για να εμποδίσουν ανυπεράσπιστους ανθρώπους να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Πάπα στην χώρα μας, έπειτα από 15 χρόνια, προκείμενου δείξει την έμπρακτη συμπαράσταση του στους πρόσφυγες. 

Γιάννης Κουρδομένος: Στον αντίποδα επί δεκαετίες στους Έλληνες πολίτες δεν έχει παρασχεθεί καμία συμπαράσταση από τη πλευρά του συνόλου, έπειτα από δεκαετίες διώξεων και κατασχέσεων. Μήπως δεν ζήτησαν την αρωγή της πολιτείας, του δήμου, και των αρμοδίων ; Την ''αλληλεγγύη'', την οποία επικαλούνται συνολικά, σήμερα, εμείς δεν την έχουμε διαπιστώσει στην τηλεοπτική και υποκριτική δημοκρατία της χώρας μας επί τέσσερις δεκαετίες. 

Oι τρεις προκαθήμενοι μίλησαν προς τους συγκεντρωμένους πρόσφυγες στη Μόρια και θα υπέγραψαν την κοινή τους έκκληση προς τους λαούς της Ευρώπης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Μυτιλήνης αποφάσισε να κλείσουν στις 12:30 όλα τα καταστήματα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να δώσουν το παρών στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της πόλης.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο πάπας επισκέφτηκε το κόκκινο νησί ( live) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">