ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν είναι μόνη, η οικονομία θα γυρίσει στην ανάπτυξη (Video)

Ολομέτωπη επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και διαπλοκή εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση  για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, γράφει σε δημοσίευμα της η Αυγή.
Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός στην ομιλία του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η χώρα δεν είναι μόνη. Kαι έχει δίκιο η χώρα και θα δικαιωθούμε. Η οικονομία θα γυρίσει στην ανάπτυξη και ο λαός θα βγει από το τούνελ μετά από έξι χρόνια καταστροφής»

Εμείς έχουμε να επισημάνουμε, όσων αφορά την δήλωση του πρωθυπουργού '' Η Ελλάδα δεν είναι μόνη''. Εμάς μας έχουν αφήσει κυριολεκτικά μόνους, έπειτα από σειρά αιτήσεων, εκκλήσεων, προτάσεων, κ.α., και δεν διαπιστώνουμε να γίνονται ενέργειες ανάκαμψης ώστε να επαναλειτουργήσουμε σύννομα το τοπικό ραδιόφωνο ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'', το οποίο αποτελούσε σήμα κατατεθέν πλουραλισμού και πολυφωνίας στα νότια προάστια Αττικής. 

Άλλωστε, σε αντιδιαστολή πολλών άλλων, δεν αξιώσαμε οτιδήποτε άλλο πλην της δικαίωσης μας για το τόπο μας, και όσα υφίσταντο στα νότια προάστια Αττικής από το δικό μας μόχθο, κόπο, και εργασία. 

Δεν δικαιούται μια κυβέρνηση να παρακάμψει ό, τι εργαστήκαμε επί δεκαετίες για την πλουραλιστική τοπική δημοκρατία, και οι ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ κατέστρεψαν το μόχθο μας με σειρά διώξεων και κατασχέσεων, ώστε να αποκτούν εύκολα έρεισμα στη τοπική κοινωνία, από σειρά έμμισθων και διαπλεκόμενων ΜΜΕ τα οποία όπως γνωρίζετε έκαναν αποκλειστική προβολή των νεοδημοκρατών...

Έχουμε επισημάνει επανειλημμένα, ό, τι, ακόμα και σήμερα βρίσκονται τα κόμματα του παλαιοκομματισμού στα έδρανα του δήμου, και κακοδιοικούν το τόπο μας, διότι ορισμένοι δεν στάθηκαν αλληλέγγυοι σε όσα έπρεπε να υφίστανται στα Νότια προάστια.

Στην τηλεοπτική δημοκρατία, και σαφώς όχι στην πραγματική, ό,τι προβάλλεται στις τηλεοράσεις αποκτά ευκολότερα έρεισμα στις τοπικές κοινωνίες...

Θα σας θυμίζω τα ποσοστά των αριστερών παρατάξεων στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές στη Γλυφάδα, και τα ποσοστά έπειτα από την ύπαρξη του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB. Tίθεται ΔΗΜΟΣΙΑ προς αξιολόγηση η κατακόρυφη αύξηση της τάξεως του 500%, μέσα σε πέντε χρόνια, όπως και την ουσιαστική προσωπική ζημία που έχουμε υποστεί, για πολλοστή φορά, υποστηρίζοντας ΔΗΜΟΣΙΑ την δημοκρατική ανατροπή του παλαιοκομματισμού.

Η βασική παθογένεια για τον σοσιαλισμό, την δικαιοσύνη, και το κλείσιμο της ψαλίδας των κοινωνικών ανισοτήτων, πράγματι είναι ορισμένα πρόσωπα, τα οποία ακολουθώντας διαφορετικές τακτικές, σήμερα θα ίσχυε κάτι εντελώς διαφορετικό και στα Νότια προάστια Αττικής. ( Θα ίσχυε πλουραλιστική Τοπική Δημοκρατία, αντί έμμισθων εκδοτών, εκβιαστών, συκοφαντών, λασπολόγων, και των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, τα οποία συντηρούν τον παλαιοκομματισμό, διότι με αυτόν ισχυροποιούνται οι ανομίες τους, και τα εύκολα κέρδη των ιδίων και των παρένθετων οικογενειακών προσώπων τους )

Ξέρετε πόσο λυπηρό είναι αντί αμεσότητας, μαζικότητας, και απευθείας να μεταδίδονται όλες οι τοπικού χαρακτήρα εκδηλώσεις, να συντηρείται ένα πλαίσιο αναχρονισμού, το οποίο παραπέμπει στον μεσαίωνα, για τα αποκλειστικά οφέλη ημέτερων και γνωριζόντων ; 

Ξέρετε πόσο χρονοβόρο είναι, και πόσες εργατοώρες χρειάζονται, για κάτι το οποίο μπορούσε να μεταδοθεί απευθείας ;
«Κύριε Μητσοτάκη, σήμερα σκοπεύω να ασκήσω πολιτική κριτική και να ζητήσω εξηγήσεις. Ελπίζω να μην απαντήσετε ακόμη μία φορά με μηνύσεις και αγωγές, γιατί εδώ και καιρό έχετε ακολουθήσει αυτήν την τακτική, προκειμένου να διατηρήσετε την σιωπή σας» είπε ο Αλ. Τσίπρας στον πρόεδρο της ΝΔ.

Επικαλούμενος τις δύο μηνύσεις που υπέβαλαν ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στην κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, τόνισε αυτές οι μηνύσεις έγιναν «γιατί είχε το θράσος η κυβερνητική εκπρόσωπος να ασκήσει πολιτική κριτική σε δημοσιεύματα και να ζητήσει απαντήσεις και εξηγήσεις». «Και εσείς αντί για απαντήσεις επί της ουσίας έχετε εισαγάγει φαίνεται τη στρατηγική του "στρίβειν διά των μηνύσεων και των αγωγών"» πρόσθεσε.
«Κάνετε μηνύσεις για να σταματήσουμε να αναδεικνύουμε αυτά που απασχολούν το μέσο Έλληνα πολίτη» υποστήριξε ο πρωθυπουργός, ο οποίος επισήμανε ότι τόσο η λίστα Λαγκάρντ όσο και η λίστα Μπόργιανς δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ, ενώ αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα που εμπλέκουν πρόσωπο από το συγγενικό περιβάλλον του κ. Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ.

«Είναι ευκαιρία να δώσετε σήμερα στον ελληνικό λαό ξεκάθαρες απαντήσεις πως αυτή η χώρα έφτασε έως εδώ. Συνεχίζετε να καλύπτετε τον κ. Παπασταύρου και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά όταν μάλιστα αποκαλύπτεται γιατί έκρυβε τις λίστες στα συρτάρια της», συνέχισε ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε, επίσης, τον πρόεδρο της ΝΔ ότι δεν υπερασπίζεται τις θέσεις της χώρας στο εξωτερικό αλλά τις θέσεις τρίτων, σχολιάζοντας την κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η Ελλάδα είναι μια διαλυμένη χώρα. «Υπάρχει ένα κλίμα αναγνώρισης της Ελλάδας» είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι στο όνομα αυτής της αναγνώρισης αύριο έρχεται στη χώρα ο Πάππας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος».

«Είστε βασιλικότεροι του βασιλέως» είπε ο πρωθυπουργός και, απευθυνόμενος προς τον Κ. Μητσοτάκη, ζήτησε να δώσει εξηγήσεις «τι εννοεί όταν λέει ότι ταυτίζεται απόλυτα με τις θέσεις του ΔΝΤ στα θέματα της αγοράς εργασίας, για τα θέματα της αγοράς εργασίας και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

«Όταν όλοι στην Ευρώπη αναγνωρίζουν ως δικαίωμα της κυρίαρχης εκλεγμένης κυβέρνησης να επιλέγει τα μέσα υλοποίησης των συμφωνημένων στόχων σπεύσατε να το ονομάσετε μονομερή ενέργεια. Και κανείς άλλος δεν έσπευσε να το πει αυτό, ούτε το ΔΝΤ με το οποίο ταυτίζεστε απόλυτα. Είστε βασιλικότεροι του βασιλέως, θα έλεγα», είπε ο Αλ. Τσίπρας.
«Η ΝΔ χαρακτηρίζει μονομερή ενέργεια την απόφαση να επιλέξουμε τα Μέσα υλοποίησης των συμφωνιών. Ούτε το ΔΝΤ δεν το κάνει αυτό» σημείωσε επίσης
Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς επιπλέον μέτρα γιατί αυτό ορίζει η συμφωνία και όλοι πρέπει να τηρήσουν αυτή τη συμφωνία, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι παίρνει τη θέση των δανειστών. «Η χώρα δεν είναι μόνη. Kαι έχει δίκιο η χώρα και θα δικαιωθούμε. Η οικονομία θα γυρίσει στην ανάπτυξη και ο λαός θα βγει από το τούνελ μετά από έξι χρόνια καταστροφής», είπε ο πρωθυπουργός.

«Φτάσατε στο σημείο, όταν βγήκαν τα δημοσιεύματα από τα wikileaks, αντί να ασχοληθείτε με το περιεχόμενο αυτών συνομιλιών, να αφήνετε άθλια υπονοούμενα από πού διέρρευσαν αυτές οι συνομιλίες. 
Αντί να συνταχθείτε με την εθνική θέση ότι δεν πρέπει να οδηγηθεί η διαπραγμάτευση σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας να παίρνετε τη θέση των δανειστών», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν είναι μόνη, η οικονομία θα γυρίσει στην ανάπτυξη (Video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">