ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η τοποθέτησή μου στην δημόσια διαβούλευση του υπουργείου Επικρατείας

Η τοποθέτησή μου στην δημόσια διαβούλευση του υπουργείου Επικρατείας, για την προκήρυξη τεσσάρων αδειών εθνικών τηλεοπτικών σταθμών, δεδομένου ό,τι δεν διαπίστωσα να υπάρχουν ούτε τοποθετήσεις, ούτε απόψεις, από τη πλευρά των υπολοίπων, και αποτελεί πλήρη αντίφαση με το καταστατικό το κόμμα να συμπορεύεται πιστά με την κυβέρνηση.

Η υποχρέωση του κόμματος είναι να προστατεύει και να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών, και δυστυχώς στο τόπο μας ( τοπικά ) δεν έχει ισχύσει ούτε για μια ημέρα, ούτε για ένα δευτερόλεπτο.

Επανειλημμένα επί χρόνια πέρασα δημόσια ό, τι οι κυβερνώντες όφειλαν ένα ολοκληρωμένο νόμο για την ραδιοτηλεόραση, και αδειοδότηση επί του συνόλου, σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια, ώστε να υπάρξει αλλαγή σελίδας όσων αφορά την διαπλοκή. 

Δεδομένων των επιλογών τα σχέδια νόμου να γίνονται τμηματικά, και αρχικά ξεκινώντας από το μεγάλο κεφάλαιο, και τα εθνικά κανάλια, καταρρίπτεται  για πολλοστή φορά από τα κυβερνητικά στελέχη το πρώτη φορά Αριστερά.

Στην τοπική Ο.Μ. ορισμένοι προφανώς έχετε κώλυμα ορθής αντιλήψεως, διότι το κόμμα είχε υποσχεθεί προτεραιότητα στους πληττόμενους πολίτες, και η  προτεραιότητα όπως διαπιστώνουμε είναι οι έχοντες και κατέχοντες του μεγάλου κεφαλαίου.

3 Μαΐου 2016, | ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ

Με λύπη διαπιστώνω το σχέδιο της προκήρυξης από τη πλευρά της κυβερνήσεως, το οποίο κατά την προσωπική μου άποψη είναι αντισυνταγματικό, και δεν παρέχει καμία ουσιαστική προσφορά στον Ελληνικό λαό.

1) Σε μια περίοδο οικονομικής ύφεσης, με χιλιάδες ανέργους δημοσιογράφους, όπως και τεχνικούς όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι έχουν σχέση την ραδιοτηλεόραση, μια κυβέρνηση Αριστεράς όφειλε να εκπροσωπεί επάξια το λαό, και να φροντίζει την ευημερία των πολιτών.

2) Είναι μείζον λάθος να προκηρυχθούν τέσσερις άδειες εθνικής εμβέλειας, χωρίς πρωτίστως να έχει ρυθμιστεί το καθεστώς του παρόχου ψηφιακού σήματος στην Ελληνική επικράτεια.

3) Η κυβέρνηση όφειλε να υπάρχει πλήρης στελέχωση του ΕΣΡ, όπως και της Ε.Ε.Τ.Τ, με πράγματι αποδεδειγμένα Ανεξάρτητους πολίτες, και να προκηρυχθούν οι άδειες από τις ανεξάρτητες αρχές, όπως και να υπάρξει άμεσα λειτουργία του ελεγκτικού μηχανισμού.

4) Μείζον λάθος οι τέσσερις άδειες με όρους ενημερωτικού προγράμματος, διότι αντιβαίνει των Συνταγματικών αρχών και δικαιωμάτων κάθε πολίτη να δραστηριοποιηθεί στο χώρο όπως ο ίδιος επιθυμεί, και με δομή προγράμματος κατά την δική του βούληση.

5) Η κυβέρνηση όφειλε ένα πλήρη ( ολοκληρωμένο ) νόμο, αδειοδοτήσεων εθνικών ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ, ο οποίος να καλύψει τόσο την επίγεια ψηφιακή Ράδιο -Τηλεόραση, όπως και την δορυφορική, καθώς ακόμα και την καλωδιακή.

6) Η παροχή τεσσάρων αδειών εθνικής εμβέλειας δημιουργεί ολιγοπώλια και μονοπώλια κατά των συμφερόντων του Ελληνικού λαού.

7) Η ανάθεση δημιουργίας χάρτη συχνοτήτων, στον καθηγητή Χρήστο Καψάλη, έπειτα της λειτουργίας των εθνικών καναλιών, δημιουργεί εκ νέου προβληματικό πλαίσιο, διότι η κυβέρνηση όφειλε να έχει έτοιμο πλήρη χάρτη συχνοτήτων για το σύνολο των σταθμών σε εθνικό επίπεδο.

Επίσης, ο εν λόγω καθηγητής προφανώς έχει άγνοια τι ισχύει σε παγκόσμιο επίπεδο, όσων αφορά την ραδιοφωνία, δεδομένου ότι σε προγενέστερο χρόνο είχε συντάξει ένα χάρτη συχνοτήτων στον οποίο στο Ν.Αττικής χωρούν 35 ραδιοφωνικοί σταθμοί, ενώ σε πλειάδα χωρών στις πρωτεύουσες, και μεγάλες πόλεις, λειτουργούν από 100 – 120 Ρ/Σ.

8) Η μέθοδος  »σαλαμοποίησης» κατά το δοκούν, όσων αφορά τις άδειες, αποτελεί άλλο ένα σφάλμα από κυβερνητικής πλευράς, διότι η κυβέρνηση όφειλε να έχει έτοιμο χάρτη συχνοτήτων, με το σύνολο των σταθμών που χωρούν σε πολυπλεξία με το πρότυπο DVB-T/MPEG-4, DVB-T2, σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια, κατανέμοντας τουλάχιστον 5 – 10 θεματικά τοπικά κανάλια σε κάθε νομό της χώρας, πλην των εθνικών καναλιών, καθώς επίσης έχοντας έτοιμη και την ζώνη στον χάρτη συχνοτήτων για εκπομπή ψηφιακής ραδιοφωνίας.

9) Δεδομένου ό, τι οι ανεξάρτητες αρχές παραμένουν ακέφαλες, στο ενδεχόμενο παροχής των τεσσάρων Εθνικών τηλεοπτικών αδειών, οι αδειοδοτηθέντες πρέπει να λειτουργήσουν, άρα απαιτείται να αποδεσμευτούν αρκετές από τις συχνότητες που χρησιμοποιούν σήμερα αρκετοί ιδιοκτήτες. Πως θα ολοκληρωθεί η αποδέσμευση των συχνοτήτων με ακέφαλες τις ανεξάρτητες αρχές;  Με εντολή του Υπουργού; 

Δεδομένου ό, τι οι ιδιοκτήτες των διαπλεκόμενων εθνικών καναλιών του παρόντος είναι παράλληλα οι ιδιοκτήτες της DIGEA, θεωρείται ό, τι οικειοθελώς θα αποδεσμεύσουν τις συχνότητες και θα κλείσουν τα κανάλια;

Γίνετε λάθος αρχή, και εύχομαι το κυβερνητικό σχήμα να αφουγκραστεί το κοινωνικό σύνολο, όλους όσους και όσες συμμετείχαν στην διαβούλευση, και να καλύψει το κοινωνικό σύνολο σε αυτόν τον ευαίσθητο χώρο στον οποίο βρίσκονται τα δημόσια αγαθά, και δεδομένου ό, τι αποτελούν κυριότητα του συνόλου, οι αρμόδιοι οφείλουν την εκπροσώπηση του κυρίαρχου Ελληνικού λαού.

Υποσημείωση: Ερωτάται η κυβέρνηση, και συγκεκριμένα ο υπουργός Νίκος Παππάς τι μέλλει γεννέσθαι με το σύνολο των αντισυνταγματικά λειτουργούντων στο Ν.Αττικής με σειρά μέσων της ιδίας και άλλης μορφής ;

Οι κάτωθι ιδιοκτήτες, μέτοχοι, όμιλοι , είναι οι ευεργετημένοι από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επί 26 χρόνια διώξεων και κατασχέσεων κατά ημών, και ειδικότερα από το 1987 μέχρι και σήμερα. 

1. ΕΡΤ 1 ►      Δες ζωντανά    (Αθήνα) ( Και Ραδιόφωνα )
2. ΕΡΤ 2 ►               >>          (Αθήνα) ( Και Ραδιόφωνα )
3. ΑΝΤ1 ►              
>>          (Αθήνα) ( Και Ραδιόφωνα Αντισυνταγματικά )
4. MEGA ►              
>>          (Αθήνα) ( Και Ραδιόφωνο Αντισυνταγματικά )
5. ΣΚΑΪ ►                >>          (Αθήνα) ( Και Ραδιόφωνα Αντισυνταγματικά )
6. ALPHA ►             
>>          (Αθήνα) ( Και Ραδιόφωνο Αντισυνταγματικά )
7. STAR ►               
>>          (Αθήνα) ( Και Ραδιόφωνο Αντισυνταγματικά )
8. EXTRA ►             
>>          (Αθήνα)
9. KONTRA ►          
>>          (Αθήνα) ( Και Ραδιόφωνα Αντισυνταγματικά )
10. ΒΟΥΛΗ ►          
>>          (Αθήνα)
11. ΕΨΙΛΟΝ ►        
>>          (Αθήνα) ( Και Ραδιόφωνο Αντισυνταγματικά )
12. ΑΡΤ ►               
>>          (Αθήνα) ( Και Ραδιόφωνο Αντισυνταγματικά )
13. BLUE SKY ►      
>>          (Αθήνα) ( Και Ραδιόφωνο Αντισυνταγματικά )
14. ACTION24 ►     
>>          (Αθήνα) ( Και Ραδιόφωνο Αντισυνταγματικά )
15. NICKELODEON  >>          (Αθήνα) ( Και Ραδιόφωνο Αντισυνταγματικά )

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 Καταχρηστικές Διώξεις και Κατασχέσεις

Επί 12 Χρόνια παραμένουμε κλειστοί έπειτα από σειρά διώξεων και κατασχέσεων που σχεδίασαν και τέλεσαν τα κόμματα του παλαιοκομματισμού, και οι διορισμένοι τους, ενώ οι αντισυνταγματικά λειτουργούντες, χωρίς άδειες λειτουργίας, όλα αυτά τα χρόνια, αποκομίζουν εις βάρος ημών, του πολιτεύματος, και του τοπικού μας πολιτισμού - δημοκρατίας.

Τα τοπικά στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία γνωρίζουν επαρκώς τι ισχύει επί πολλά χρόνια, τι έχουν πράξει; 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η τοποθέτησή μου στην δημόσια διαβούλευση του υπουργείου Επικρατείας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">