ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παράλληλα με το νόμο για τα εθνικά κανάλια ρύθμιση για την ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ

Ποιος σκύλος θα είναι χορτάτος κ. Νίκο Παππά ;

Γιάννης Κουρδομένος - Μηχανολόγος - Ηλεκτρονικός
μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας
Καρχηδόνος 8
Γλυφάδα 16562
τηλ: 6998108166

ΑΙΤΗΣΗ

Προς τους υπουργούς Επικρατείας Αλ Φλαμπουράρη και Νίκο Παππά, καθώς επίσης τον υπουργό Επικοινωνιών Χρήστο Σπίρτζη

Επίσης ενημερώνεται, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Νότιου τομέα Χρήστος Καπάταης, όπως και η  Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, και συγκεκριμένα ο κ. Αλ. Χαρίτσης.

Παράλληλα με το νόμο για τα εθνικά κανάλια ρύθμιση για την ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ

Ο Υπουργός επικρατείας, Νίκος Παππάς, στο κομματικό ραδιόφωνο ''στο Κόκκινο'' δήλωσε ό,τι έχουν κατατεθεί σχόλια και θα γίνουν νομοθετικές παρεμβάσεις όσων αφορά τις εθνικές άδειες τηλεοράσεως.

«Αυτοί που ήθελαν τη πίτα αφάγωτη και το σκύλο χορτάτο, δε γίνεται. Ή η πίτα θα είναι αφάγωτη, ή ο σκύλος χορτάτος» είπε ο υπουργός, και εμείς ρωτάμε δημόσια ''ποιος είναι ο χορτάτος σκύλος;'' 

Επί 27 χρόνια η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ φρόντισαν ώστε οι ελάχιστες οικογένειες ημέτερων τους να λειτουργούν χωρίς άδειες λειτουργίας στα δημόσια αγαθά, και παράλληλα να προσλαμβάνουν κατά το δοκούν κομματικούς ημέτερους, φίλους και γνωστούς. Άλλωστε το γνωρίζετε και εσείς προσωπικά, και το ακολουθείτε πιστά με όσα ισχύουν στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχοντας το δεδομένο Ραδιοφωνικής λειτουργίας από το 1977 έως το 2004, και σειρά καταχρηστικών διώξεων και κατασχέσεων, με απόρροια τόσο το κλείσιμο του Ρ/Σ, όσο και την ανεργία που έφερε από το 2004 μέχρι και σήμερα, εξηγήστε τόσο σε εμάς, όσο και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ   ''ποιος είναι ο χορτάτος σκύλος;''  

Γνωρίζετε στα 12 χρόνια έπειτα από το κλείσιμο του τοπικού Ρ/Σ, να χρησιμοποιήθηκε ως εργαζόμενος έστω και ένας εξ ημών από τους ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών του Ν.Αττικής;

Οφείλετε άμεσα να δημιουργηθεί ένας νόμος ο οποίος να παρέχει ουσιαστικές αποκαταστάσεις σε όσους κατακρεουργήθηκαν επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και η κατακρεούργηση ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να ισχύει και στον ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Επίσης, έχοντας το βασικό δεδομένο από το 1977 λειτουργίας του Ρ/Σ ''ΓΛΥΦΑΔΑ'' στα ΑΜ κύματα, με κάλυψη ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια, και σειρά Βαλκανικών και άλλων χωρών, παράλληλα με την τοπική στα FM, χαρακτήρισα το σχέδιο νόμου Αντισυνταγματικό, και καθολικά κατά των συμφερόντων των Ελλήνων πολιτών, ειδικά έχοντας το δεδομένο ένας υπουργός να αποφασίζει κατά το δοκούν, και να καταργεί στη πράξη τόσο την αναλογική ισότητα, όσο και τα συνταγματικά μας δικαιώματα.

Η Ελλάδα με κάθε πρόσφορο τρόπο και μέθοδο πρέπει να βγαίνει εκτός των συνόρων, και αποτελεί τερατούργημα παράλειψης να μην υπάρχει ρύθμιση για δορυφορικά κανάλια και αδειοδότηση, όπως και πλήρη κάλυψη όλων των συχνοτήτων στις οποίες τόσο σε παραμεθόριες περιοχές, όπως και στα ελληνικά νησιά, αντί ελληνικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών καταλαμβάνονται οι συχνότητες από εκατοντάδες αδειοδοτημένους Τούρκικους.

Στη Τουρκία δεν πρόκειται να ακούσεις Ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό, ούτε να δεις Ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι, δεδομένου ό, τι έχουν παρέχει χιλιάδες άδειες, εθνικών, τοπικών, δορυφορικών, επίγειων, καλωδιακών, κ.α. Τι στο διάολο γίνετε στην Ελλάδα, ακόμα και σήμερα, για τα συμφέροντα έξι οικογενειών και των ελάχιστων που συντελούν ως τσιράκια τους; 

Ποιος παρέχει την δικαιοδοσία - εντολή στην κυβέρνηση του παρόντος, και στον υπουργό Επικρατείας, να ξεκινά από το τέλος αντί της αρχής; 

Αξιώσαμε καθ' όλα σύννομα με αιτήσεις στο υπουργείο Επικρατείας, όσο και στην κυβέρνηση, στο Μαξίμου, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο νόμου, το οποίo να αφορά συνολικά την Ραδιοτηλεόραση; Ναι η όχι; 

Πως είναι δυνατόν ο υπουργός επικρατείας, και η κυβέρνηση να ρυθμίζουν σύννομα ένα τομέα από το τέλος αντί της αρχής; 

Κύριε Υπουργέ Επικρατείας, Νίκο Παππά, διεθνώς, και στη χώρα μας, στα ερτζιανά κύματα, τηλεπικοινωνίες, ξεκίνησαν οι τηλεοράσεις η τα ραδιόφωνα;

Αν όντως ξεκίνησαν τα ραδιόφωνα και στη συνέχεια έκαναν την εμφάνισή τους οι ιδιωτικές τηλεοράσεις, και τα εθνικά διαπλεκόμενα κανάλια, η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ υποχρέωση της κυβερνήσεως, (του αρμοδίου υπουργού), όπως και του πρωθυπουργού, και συνολικά της κυβερνήσεως, είναι να ξεκινούν από όσα έπονται, η από όσα προηγήθηκαν στο χώρο;

Φροντίστε άμεσα παράλληλα με το νόμο για τα Εθνικά τηλεοπτικά κανάλια να περάσει στον ίδιο νόμο ρύθμιση για την ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ.

Επισημαίνουμε ό, τι ενώ λειτουργούσαν ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ και ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΕΣ λειτουργίας όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί του Ν.Αττικής, και ειδικότερα των γνωστών διαπλεκόμενων, από εμάς συγκεκριμένα αξίωναν ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, και ελλείψει της αδείας τέλεσαν σειρά από καταχρηστικές διώξεις και κατασχέσεις.


Σας θυμίζουμε για πολλοστή φορά ό, τι εμείς επί 12 χρόνια έπειτα από σειρά διώξεων και κατασχέσεων δεν λειτουργούμε, και αν δεν υπάρξει παράλληλα με το νόμο για τα εθνικά κανάλια και ρύθμιση για την ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ θα υποστείτε τις συνέπειες της δικαιοσύνης.


Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com 

Να πρωτοκολληθεί η παρούσα μου στο Υπουργείο Επικρατείας,  και να μου χορηγηθεί αντίγραφο της προτάσεως - Αιτήσεως

* Πραγματικά είναι απορίας άξιο ποιοι είναι οι σύμβουλοί σας, και ποιους χρησιμοποιείται επί ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης. Δεν γνωρίζουν ό, τι προσβάλλονται οι ρυθμίσεις σας του παρόντος διότι αντιβαίνουν του Συντάγματος σύμφωνα με όσα ίσχυσαν στη χώρα μας όσων αφορά τις Ιδιωτικές Ραδιοτηλεοράσεις ; 

Οι δηλώσεις του υπουργού Νίκου Παππά

Σχετικά με την κριτική για το μέλλον των εργαζομένων στο νέο τηλεοπτικό τοπίο, είπε πως όσοι ανησυχούν θα πρέπει να δουν πως πρώτη φορά προβλέπεται αριθμός και κριτήρια για το πως πρέπει να είναι βιώσιμα τα τηλεοπτικά σχήματα, ώστε να ανταποκρίνονται και στις θέσεις εργασίας. 

«Αυτοί που ήθελαν τη πίτα αφάγωτη και το σκύλο χορτάτο, δε γίνεται. Ή η πίτα θα είναι αφάγωτη, ή ο σκύλος χορτάτος»

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως ολοκληρώνεται η δημόσια διαβούλευση και πως έχουν κατατεθεί σχόλια, τα οποία θα μελετηθούν, ώστε να χρειαστεί να ενσωματωθούν ή ακόμη και να γίνουν ορισμένες νομοθετικές παρεμβάσεις. Στις 9 με 10 Μαϊου, όπως είπε, θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των φακέλλων, η οποία έχει προθεσμία 45 ημέρες και ακολουθεί η διαδικασία υποβολής ενστάσεων.

- Όλες οι άδειες θα είναι πανελλαδικές - Ανοικτή και η τμηματική καταβολή του τιμήματος
Λεπτομέρειες για την διαδικασία προκήρυξης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες έδωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς μιλώντας στο Κόκκινο και αναφέρθηκε και στηνπρόταση - βόμβα του EPSILON, λέγοντας ότι είναι καλοδεχούμενη μια πρόταση ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως ολοκληρώνεται η δημόσια διαβούλευση και πως έχουν κατατεθεί σχόλια, τα οποία θα μελετηθούν, ώστε να χρειαστεί να ενσωματωθούν ή ακόμη και να γίνουν ορισμένες νομοθετικές παρεμβάσεις. Στις 9 με 10 Μαϊου, όπως είπε, θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των φακέλλων, η οποία έχει προθεσμία 45 ημέρες και ακολουθεί η διαδικασία υποβολής ενστάσεων.

Επιβεβαίωσε την πρόταση του τηλεοπτικού σταθμού EPSILON για 35 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση της μιας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, που θα προκηρυχθούν, ενώ όπως είναι γνωστό η τιμή εκκίνησης για την συμμετοχή στον σχετικό διαγωνισμό έχει προσδιοριστεί στα 3 εκ. ευρώ. «Εμείς δεν θέσαμε μια πολύ υψηλή τιμή εκκίνησης. Σε κάθε περίπτωση δεν απαγορεύεται να πάει η τιμή στα 35 εκ. Καλοδεχούμενο ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Θα υπάρχει επίσης και η τμηματική καταβολή του τιμήματος: μπορούμε να την συζητήσουμε σε 2 ή 3 έτη. Πάντως η διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας είναι ακριβώς όπως υποσχεθήκαμε τον Ιούλιο», επεσήμανε.

Όσον αφορά στην διαδικασία του διαγωνισμού και τους όρους για την χορήγηση αδειών, τόνισε: «Είναι σαφές ότι δικαιούνται και θα ξέρουν οι συμμετέχοντες ποιο θα είναι το τηλεοπτικό τοπίο, για τον αριθμό των αδειών. Διάφορες πλευρές εγείρουν ζητημα για τις 4 άδειες. Είπα ότι η συζήτηση θα λήξει όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός. Θα έχουν γνώση οι συμμετέχοντες. Μπορεί να αυξηθεί, αλλά σε κάθε περίπτωση το ανταγωνιστικό περιβάλλον θα είναι γνωστό. Η αδειοδότηση γίνεται μέσω συνθηκών πλήρους νομιμότητας και διαφάνειας. Ζούσαμε χωρίς ΕΣΡ μια κατάσταση αβεβαιότητας κι αδιαφάνειας. Αυτό τέλος.»

Είπε ακόμα ότι στο νέο περιβάλλον θα είναι όλες άδειες πανελλαδικές και πως η νέα τηλεοπτική σεζόν θα είναι και το νέο τηλεοπτικό τοπίο, μια καινούρια μερα για την ελληνική τηλεόραση. Ο διαγωνισμός για τις άδειες των περιφερειακών καναλιών θα ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις άδειες εθνικής εμβέλειας, είπε. Ξεκαθάρισε επίσης, αναφορικά με την Digea, πως η πρόσβαση ακρτικών περιοχών στο σήμα, είναι ζήτημα δημόσιου συμφέροντος και δεν μπορεί να βρίσκεται στα χέρια ιδιώτη.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παράλληλα με το νόμο για τα εθνικά κανάλια ρύθμιση για την ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">